Φουστέρ: «Νίκη για τον κόσμο»

4c7425e2287ba098a1eb5f1ee47b4856_L

Ο Νταβίντ Φουστέρ θέλει να πανηγυρίσει τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και να την αφιερώσει στον κόσμο του Ολυμπιακού, όπως υποστήριξε σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός των «ερυθρόλευκων», μίλησε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού για την αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς, αναφέρθηκε στον τραυματισμό του που τον άφησε για μεγάλο διάστημα εκτός, αλλά και για τον Ερίκ Καντονά, ο οποίος θα δώσει το «παρών» την Κυριακή (31/3) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Ίβηρα ποδοσφαιριστή:

Νταβίντ, πόσο δύσκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή που έχει εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο, να συνεχίσει να παίζει με υψηλούς ρυθμούς έως το τέλος της περιόδου;

«Ναι, είναι δύσκολο, υπό την έννοια ότι υπάρχει ως ένα βαθμό χαλάρωση στους παίκτες, εξαιτίας της χαράς μας επειδή έχουμε κατακτήσει μαθηματικά τον τίτλο. Όμως αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε, γιατί εμείς πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Κυρίως γιατί απομένουν παιχνίδια απέναντι σε πολύ σημαντικούς αντιπάλους. Σε αυτήν την περίπτωση είναι ο ΠΑΟΚ».

Μετά τον τραυματισμό σου που σε κράτησε εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα, πήρες χρόνο συμμετοχής στα δύο τελευταία ματς του Ολυμπιακού στη Σούπερ Λίγκα, με την ΑΕΚ και την Κέρκυρα. Αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στο επιθυμητό επίπεδο για να προσφέρεις αυτά που μπορείς στην ομάδα σου;

«Ναι, ήδη έχει περάσει αρκετός καιρός από την αποθεραπεία μου. Μέρα με την μέρα αισθάνομαι καλύτερα. Είχα πει πως χρειαζόμουν λίγο χρόνο για να βελτιωθεί η φυσική μου κατάσταση. Όμως αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι βρίσκομαι σε ένα καλό επίπεδο. Και κάθε ημέρα πιστεύω πως αισθάνομαι καλύτερα. Στο παιχνίδι με την Κέρκυρα έπαιξα αρκετά λεπτά. Θέλω να συνεχίσω έτσι».

Τα γκολ σου στην περασμένη χρονιά και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, ήταν καθοριστικά. Φέτος, πέτυχες γκολ – τρίποντο επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι και ένα ακόμη επί της ΑΕΚ στο πρώτο ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο. Θα ήθελες να επιστρέψεις στα γκολ στο ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ;

«Σίγουρα σε όλους τους ποδοσφαιριστές και ιδιαίτερα στους επιθετικούς αρέσει να σκοράρουν. Δυστυχώς, φέτος δεν μπόρεσα να προσφέρω πολλά γκολ στην ομάδα μου, εξαιτίας των πολλών τραυματισμών και των μεγάλων διαστημάτων που έμενα εκτός της ομάδας, επειδή καθυστερούσε η αποθεραπεία μου. Από εκεί και πέρα θα μου άρεσε πάρα πολύ να πετύχω κάποιο γκολ στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή. Πολύ περισσότερο θα μου άρεσε να συνεχίσουμε με νίκη, να χαρώ μία ακόμη επιτυχία με την ομάδα μου και να την αφιερώσω στον κόσμο, ο οποίος σίγουρα την αξίζει».

Ποια είναι η άποψή σου για την ομάδα της Θεσσαλονίκης;

«Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος μας στο φετινό πρωτάθλημα. Μαζί με τον Αστέρα Τρίπολης είναι οι δύο ομάδες που μας δυσκόλεψαν περισσότερο. Πιστεύω πως έχει καλή ομάδα και επικίνδυνους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα».

Το ντέρμπι της Κυριακής θα γίνει υπό το βλέμμα του Ερίκ Καντονά. Τι σκέψεις σου δημιουργεί το όνομα του Γάλλου σταρ;

«Είναι ένας ιστορικός ποδοσφαιριστής, ένα πολύ μεγάλο όνομα. Έχει αφήσει σπουδαίες εικόνες στο μυαλό όλων μας. Είναι πολύ μεγάλος παίκτης για τη χώρα του. Το γεγονός πως ένα τέτοιο όνομα έρχεται να παρακολουθήσει ένα τέτοιο παιχνίδι, είναι σίγουρα ικανοποιητικό».