Τζεμπούρ: «Η καλύτερη σεζόν μου»

djebbour

Ως την καλύτερη αγωνιστική περίοδο χαρακτήρισε τη φετινή ο Ραφίκ Τζεμπούρ.

Ο Αλγερινός επιθετικός του Ολυμπιακού, βραβεύτηκε για την ανάδειξή του ως πρώτος σκόρερ της Super League και στις δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι αναφέρθηκε στη φετινή χρονιά, το θέαμα που πρόσφεραν οι Πειραιώτες, αλλά και αν χωράει μαζί με τον Μήτρογλου στην ενδεκάδα των «ερυθρόλευκων».

Αρχικά, ο «τρομοκράτης», ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό για εμένα αυτό το βραβείο. Αισθάνομαι ως ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της ομάδας του Ολυμπιακού και ξέρω πως ο κόσμος περιμένει πάντα πολλά από εμένα. Ξεκινήσαμε την σεζόν με την νοοτροπία πως δεν θα υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο στο πρωτάθλημα, ασχέτως αν ήμασταν το φαβορί. Μπαίναμε σε όλα τα ματς δυνατά και τα αντιμετωπίζαμε με σοβαρότητα».

Και συνέχισε: «Κάποιες φορές το ξέρω πως δεν αποδώσαμε το ποδόσφαιρο που θα θέλαμε, δεν προσφέραμε θέαμα, αλλά πήραμε τις νίκες που χρειαζόμασταν για να πάρουμε τον τίτλο και αυτό ήταν το σημαντικό. Από θέμα στατιστικής ίσως είναι η καλύτερη σεζόν μου, με τα 20 γκολ που έβαλα σε 25 ματς. Πάντα προσπαθώ να είμαι έτοιμος, σε όλα τα παιχνίδια. Παίζει ρόλο το συναίσθημα και πάντα επιθυμώ να είμαι αποτελεσματικός, χρήσιμος, αλλά και θεαματικός, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο. Ο καημός μου για φέτος είναι πως θα ήθελα να έχουμε αποδώσει καλύτερο ποδόσφαιρο. Ξέρω πως δεν αποδώσαμε το καλό ποδόσφαιρο που θα θέλαμε να παρουσιάσουμε».

Για την παρουσία πολλών Ελλήνων παικτών, σχολίασε: «Πιστεύω πως είναι σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να βγαίνουν νέοι παίκτες. Είναι σημαντικό για το πρωτάθλημα που παίζουν περισσότερο οι νέοι ποδοσφαιριστές. Στο παρελθόν θυμάμαι καλούς παίκτες στην Ελλάδα που δεν έπαιζαν και δεν έπαιρναν ευκαιρίες. Τώρα, όμως, οι νεαροί ποδοσφαιριστές παίζουν περισσότερο και παίρνουν ευκαιρίες ώστε να φανούν. Μέσα στην κρίση, μέσα στις δυσκολίες και στα προβλήματα, να και ένα καλό».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν χωρά να παίξει μαζί με τον Μήτρογλου, απάντησε: «Προσωπικά, ναι, θα ήθελα να παίζουμε μαζί με τον Κώστα (σ.σ. Μήτρογλου) στην ίδια ενδεκάδα. Άποψη μου είναι πως μπορούμε να παίξουμε μαζί στην ίδια ενδεκάδα και να βοηθήσουμε τον Ολυμπιακό, αγωνιζόμενοι ταυτόχρονα μαζί. Το πιστεύω, αυτό νιώθω και το λέω.

Όταν παίζω με τον Κώστα μαζί στην ενδεκάδα πιστεύω πως δημιουργούνται χώροι στην επίθεση, γίνονται καλύτερες κινήσεις μπροστά και γινόμαστε πιο παραγωγικοί στο σκορ. Θέλω να παίζουμε μαζί με τον Κώστα, είτε με το να παίζει εκείνος μπροστά και εγώ στα άκρα, είτε το αντίθετο. Θα ήθελα να τον έχω δίπλα μου όταν παίζω, αλλά αυτό το αποφασίζει ο προπονητής», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Αφρικανός επιθετικός.