Πρωταθλητής ο Απόλλωνας, στην Α’ μαζί με Εργοτέλη και Καλλονή

 APOLLONARA

Μετά από 13 χρόνια ο Απόλλωνας επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια. Η Ελαφρά Ταξιαρχία επικράτησε με 2-1 στην Πάτρα της Παναχαϊκής και τερμάτισε πρώτος στην βαθμολογία της Football League παίρνοντας την άνοδο για την Σούπερ Λίγκα. Ξέφρενοι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του ματς μαζί με 200 Απολλωνιστές που ακολούθησαν την ομάδα στην Πάτρα. Τα δύο επιπλέον απευθείας εισιτήρια πήραν ο Εργοτέλης (1-1 στο Πανθεσσαλικό με τη Νίκη) και η Καλλονή (για πρώτη φορά στην ιστορία της) που ήρθε 2-2 με τον Ολ. Βόλου. Οι Παναιτωλικός, Ολυμπιακός Βόλου, Ηρακλής και Νίκη Βόλου θα παίξουν πλέι οφ για το 4ο εισιτήριο της ανόδου. Υποβιβάστηκε ο Θρασύβουλος, έμεινε στην Κατηγορία ο Βύζας.

Πρωταθλητής με ανατροπή ο Απόλλωνας
Στην Πάτρα, η αδιάφορη Παναχαϊκή προηγήθηκε μόλις στο 9ο λεπτό. Ο Βασιλαντωνόπουλος ξέφυγε από τα δεξιά, οι αμυντικοί του Απόλλωνα… κοιμήθηκαν και ο Γκούρτσας με κοντινή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

Η απάντηση για την Ελαφρά Ταξιαρχία ήρθε στο 24′, από εκτέλεση φάουλ του Κατσίκη, ο Μπάρκογλου άνοιξε στον Τσιλιγκίρη, ο οποίος με σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Απόλλωνας με τον πρώτο του σκόρερ πήρε κεφάλι στο σκορ. Στο 49′, λοιπόν, από μπαλιά του Μπάρκογλου στον κενό χώρο, ο Μανιάς ξέφυγε από τους αμυντικούς και με διαγώνιο πλασέ έκανε το 1-2 για την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη που την έφερε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας!

Στο 84′ ο Κοτταράς με διπλή σωτήρια επέμβαση σε σουτ των Βασιλαντωνόπουλου και Παμπόε κράτησε τη νίκη και την πρώτη θέση για τον Απόλλωνα, που τελείωσε το ματς με 10 λόγω αποβολής του Ρόβα στο 90ό λεπτό.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε παίκτες, τεχνικό τιμ, διοίκηση και 200 οπαδούς του Απόλλωνα ένα κουβάρι να πανηγυρίζουν την μεγάλη επιστροφή της ομάδας στην Σούπερ Λίγκα.

“Χ” στο Πανθεσσαλικό, ανέβηκε ο Εργοτέλης
Στο Πανθεσσαλικό η Νίκη Βόλου ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε με έξοχο γκολ του Χάρη Παππά. Συγκεκριμένα, στο 31ο λεπτό, ο Σκούφαλης έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο βραχύσωμος επιθετικός με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Εργοτέλη. Οι Κρητικοί ανέβασαν απόδοση στο δεύτερο μέρος και έψαξαν την ισοφάριση που ήρθε στο 76′ με κεφαλιά του Βερπακόφσκις, ύστερα από σέντρα του Τζανακάκη κάνοντας το 1-1 για τον Εργοτέλη. Οι Κρητικοί πήραν το δεύτερο απευθείας εισιτήριο για την άνοδο, αν και χρειάστηκε να περιμένουν να λήξει και το ματς στο Καυτανζόγλειο, που είχε καθυστέρηση κάνα τέταρτο…

Ισοπαλία στη Μυτιλήνη, ιστορική άνοδος για Καλλονή
Στο κατάμεστο από 6.000 κόσμο δημοτικό στάδιο της Μυτιλήνης ο Ολυμπιακός Βόλου προηγήθηκε στο 32ο λεπτό με κεφαλιά του Πινδώνη, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μπρέσκα. Το γκολ των Βολιωτών έφερε ένταση και διακοπή του αγώνα για περίπου 20 λεπτά! Με την επανέναρξη του ματς, στο 40ό λεπτό ο Μαρσέλο με σουτ εκτός περιοχής ισοφάρισε για την Καλλονή σε 1-1. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και έχασε ευκαιρίες με τους Γιένκα, Μπολάτι και Μπρέσκα για να σκοράρει, αλλά το γκολ ήρθε τελικά από τον Στογιάννοφ στο 65′, με σουτ-κεραυνό από 35 μέτρα! Η Καλλονή το πάλεψε στο τέλος για την ισοφάριση και τα κατάφερε με γκολ του Ηλία Κώτσιου στο 83′, που ισοφάρισε σε 2-2 και χάρισε το τρίτο εισιτήριο της απευθείας ανόδου στην ομάδα της Μυτιλήνης για πρώτη φορά στην ιστορία της, αφού στην τριπλή ισοβαθμία με Βόλο και Παναιτωλικό η Καλλονή υπερτερεί.

“Κηδεία” στο Καυτανζόγλειο
Στο Καυτανζόγλειο μαζεύτηκαν 12.000 φίλοι του Ηρακλή για να πανηγυρίσουν την άνοδο του Γηραιού, όμως αντί για γιορτή είχαμε… κηδεία, αφού ο Παναιτωλικός νίκησε με 2-0 και έτσι οι δυο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους, μαζί με τον Ολυμπιακό και τη Νίκη Βόλου στα πλέι οφ για το τελευταίο εισιτήριο για τα μεγάλα σαλόνια. Στο 28′ ο Ηρακλής είχε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί με σουτ του Σιατραβάνη που έβγαλε με τα ακροδάχτυλα ο Στεφανάκος και έξι λεπτά αργότερα ο Καμαρά έκανε το 0-1. Υστερα από τραγικό λάθος του Βαγγελόπουλου που χάνει μέσα στην περιοχή την μπάλα από τον Καμαρά, που επιχείρησε το φαλτσαριστό σουτ από πλάγια θέση, ο Χουάντερσον αν και βρήκε την μπάλα δεν μπόρεσε να της αποτρέψει την πορεία για τα δίχτυα. Ενα λεπτό πριν λήξει το ημίχρονο ο Ουκάρ μούτζωσε τον επόπτη, για ένα… πλάγιο και είδε κόκκινη κάρτα. Υπήρξαν αψιμαχίες και αποβλήθηκε και ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού ο Στεφανάκος. Όλα όσα έγιναν επηρέασαν τους Θεσσαλονικείς που δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την ήττα και μάλιστα στο φινάλε δέχθηκαν και δεύτερο γκολ από τον Καμαρά (0-2), με τον κόσμο στο φινάλε να αποδοκιμάζει…

Νίκη δίχως αντίκρισμα για τον Πανσερραϊκό
Mε νίκη που – όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων – δεν είχε κανένα αντίκρισμα, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα ο Πανσερραϊκός. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου επικράτησε με 3-1 του Φωκικού στην Αμφισσα αλλά δεν αποδείχθηκε αρκετή αυτή η νίκη για να μπορέσει να πετύχει την είσοδο της στα πλέι-οφ μετά και την έκβαση των υπολοίπων αποτελεσμάτων.

Εμεινε με… τριάρα ο Βύζας Μεγάρων
Από πολύ νωρίς “καθάρισε” ο Βύζας την υπόθεση παραμονή. Οι Μεγαρείς ήθελαν τη νίκη κόντρα στην Επανομή και μόλις στο 7’ ο Μαρίνης με σουτ άνοιξε το σκορ. Αυτό έλυσε τα πόδια των γηπεδούχων, που μέχρι την ανάπαυλα κράτησαν τη πρωτοπορία στο σκορ με σχετική άνεση. Με την έναρξη του δεύτερου μισού (48′, 58′), άγγιξαν ακόμη ένα γκολ με τους Θ. Βλάχο και Κρολ. Τελικά το πέτυχαν στο 65′ με τον Κρολ και αμέσως μετά (67′), ο Αρναρέλης με σουτ ουσιαστικά “σφράγισε’ τη παραμονή του Βύζαντα. Στο 88′ αποβλήθηκε ο Μωυσίδης της Επανομής και στο 90′ ο Νικολόπουλος του Βύζαντα.

Υποβιβάστηκε ο Θρασύβουλος
Ο Θρασύβουλος αναδείχθηκε ισόπαλος στη Φυλή 1-1 με τον Ηρακλή Ψαχνών και σε συνδυασμό με τη νίκη του Βύζαντα υποβιβάστηκε στην Football League 2. Ο Θρασύβουλος σκόραρε με τον Σύρο στο 86’ και είχε δοκάρι με τον Καλογιάννη στο 11’. Ο Ηρακλής Ψαχνών ισοφάρισε στο 94’ με τον Χαϊκάλη. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μπακάλη στο 91’.

Νίκες για Γάζωρο, ΑΕΛ και Καβάλα σε αδιάφορα ματς
Στα υπόλοιπα αδιάφορα ματς της τελευταίας αγωνιστικής, με ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτησε ο Εθνικός Γαζώρου τη κατηγορία, καθώς κέρδισε τον Πιερικό με 2-1. Η ΑΕΛ νίκησε σ’ ένα συναρπαστικό ματς στο φινάλε με 2-1 την Καλλιθέα, όπως και η Καβάλα με δύο γκολ του Πάτο επικράτησε με 2-1 της Αναγέννησης Γιαννιτσών.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής της Football League:
ΑΕΛ-Καλλιθέα 2-1 (85′, 94′ Φρανκού – 93′ Σεμπέκος)
Φωκικός-Πανσερραϊκός 1-3 (91′ πεν. Γκόμεζ – 3′, 76′ Τσούτσης, 10′ Ράνιτς σουτ)
Θρασύβουλος-Ηρακλής Ψαχνών 1-1 (86′ Σύρος – 90′ Χαϊκάλης)
Βύζας Μεγάρων-Αναγέννηση Επανομής 3-0 (7′ Μαρίνης, 65′ Κρολ, 66′ Αρναρέλης)
Παναχαϊκή-Απόλλων Σμύρνης 1-2 (9′ Γκούρτσας – 25′ Τσιλιγκίρης, 49′ Μανιάς)
Καβάλα-Αναγέννηση Γιαννιτσών 2-1 (52′, 83′ Πάτο – 91′ Αρτσε)
Εθνικός Γαζώρου-Πιερικός 2-1 (32′ Καπίας, 67′ Γαϊδαρτζής – 22′ Καρακατσάνης)
ΑΕΛ Καλλονής-Ολυμπιακός Βόλου 2-2 (40′ Μαρσέλο, 83′ Κώτσιος – 32′ Πινδώνης, 68′ Στογιάνοφ)
Νίκη Βόλου-Εργοτέλης 1-1 (31′ Παππάς – 76′ Βερπακόφσκις)
Ηρακλής-Παναιτωλικός 0-2 (34′, 91′ Καμαρά)
Ρεπό: Δόξα Δράμας

 

Πηγή: Sport.gr