ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 0-1

Pas_Giannina-Olympiacos_606x310

 

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εκτός έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος.

 

Ο κ. Μίτσελ προέβη σε αλλαγές, σε σχέση με την ενδεκάδα που αντιμετώπισε τον Άρη. Ο Κάρολ ήταν κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα ήταν ο Παπάζογλου, αριστερά ο Χοσέ Χολέβας και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούταν από τους Κοντρέρας και Μανωλά.

Στον άξονα την τριάδα συνέθεταν οι Φέισα (κόφτης), Μανιάτης και Γκρέκο. Ο Φετφατζίδης έβγαινε από δεξιά, ο Αμπντούν από αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Κώστας Μήτρογλου, με τον Ραφίκ Τζιμπούρ να μένει στον πάγκο.

Το παιχνίδι άρχισε με τον Ολυμπιακό να έχει επιθετικές διαθέσεις και πρόθεση να πιέσει τον ΠΑΣ. Ήδη στα 5 πρώτα λεπτά οι παίκτες του Μίτσελ είχαν πατήσει τρεις φορές την περιοχή του Μπαμπανιώτη, με τον Μήτρογλου και τον Αμπντούν να δείχνουν από νωρίς ιδιαίτερα «ευδιάθετοι».

Μετά το 5λεπτο και αφού γλίτωσε τα χειρότερα στην αρχή του ματς, ο ΠΑΣ έκανε προσπάθεια να ισορροπήσει και να επιτεθεί. Στο 9’ ο Λεάντρο Γκρέκο εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Μήτρογλου πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, πήρε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε για λίγο!

Στο 12’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ! Ο Γιάννης Φετφατζίδης έκανε ωραία ενέργεια, είδε την κίνηση του Μήτρογλου και του πέρασε κάθετα την μπάλα. Ο Έλληνας σέντερ φορ πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και σούταρε με το δεξί, αλλά αστόχησε για λίγο! Ο Μήτρογλου έχασε ακόμη μία τεράστια ευκαιρία στο 13’, όταν ο Μανιάτης σούταρε με το δεξί, η μπάλα κόντραρε στον Ντάσιο και του στρώθηκε, με τον Έλληνα στράικερ να σουτάρει και να βλέπει τον Μπαμπανιώτη να αποκρούει ενστικτωδώς με τα πόδια!

Ο Ολυμπιακός ήταν ιδιαίτερα πιεστικός και μέχρι το 15’ είχε την κατοχή, αλλά και τις ευκαιρίες για να προηγηθεί. Από το κόρνερ του Λεάντρο Γκρέκο στο 19’, ο Κώστας Μήτρογλου είχε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει ξανά το αστείρευτο ταλέντο του. Άλλαξε την μπάλα με τον Ιταλό και έκανε μαγική ντρίμπλα στον Ντάσιο, σεντράροντας για το κεφάλι του Κώστα Μανωλά. Ο Έλληνας σέντερ μπακ πήρε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε ελάχιστα! Ο Μπαμπανιώτης έμεινε «καρφωμένος» στο έδαφος και δεν θα μπορούσε να αντιδράσει, αν η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα…

Η ομάδα μας ήταν ανώτερη και έδειχνε σαφή διάθεση να πάρει από το πρώτο ματς «κεφάλι» στο σκορ και στην υπόθεση πρόκριση! Το γήπεδο δεν ήταν σε καλή κατάσταση και άνετα μπορούσε κανείς να διακρίνει που παιζόταν το παιχνίδι. Από το κέντρο και προς την περιοχή του ΠΑΣ είχε αρχίσει να γίνεται… χωράφι, αφού προς τα εκεί ήταν μονίμως η μπάλα. Από το κέντρο και προς την εστία του Κάρολ ήταν σχεδόν… απάτητο.

Μέχρι το 35’ ο Ολυμπιακός διατηρούσε την υπεροχή στο ματς και παρότι το γήπεδο ήταν σε άθλια κατάσταση, προσπαθούσε να κάνει το παιχνίδι του και να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία του Μπαμπανιώτη. Το παιχνίδι είχε χάσει το ρυθμό του, αφού και το γήπεδο δεν βοηθούσε ιδιαίτερα στο να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός είχε σαφή ανωτερότητα έναντι του αντιπάλου του, όμως δεν είχε καταφέρει να φτάσει στο γκολ, το οποίο δικαιούταν. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες στο 0-0.

Η επανάληψη άρχισε με τον κ. Μίτσελ να μην προβαίνει σε αλλαγές, αφού η ομάδα μας έδειχνε να ελέγχει το ματς στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΣ ήταν εκείνος που μπήκε δυνατά αυτή τη φορά, όμως δεν κατάφερε κάτι στο πρώτο 5λεπτο. Ο Ολυμπιακός ανέβασε εκ νέου τον ρυθμό του, άρχισε ξανά να πιέζει και μετέφερε το παιχνίδι προς την περιοχή του Μπαμπανιώτη.

Η ανωτερότητα της ομάδας μας απέφερε καρπούς στο 54’. Ο Χολέβας κέρδισε φάουλ πολύ κοντά στην περιοχή του ΠΑΣ και λίγο προς τα αριστερά. Ο Τζαμέλ Αμπντούν ανέλαβε την εκτέλεσε και με μαεστρικό τρόπο έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ» του ανήμπορου να αντιδράσει Μπαμπανιώτη και άνοιξε το σκορ για την ομάδα μας! Προβάδισμα το οποίο δικαιούταν, παίζοντας καλύτερο ποδόσφαιρο από τον ΠΑΣ, σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο…

Ένα πολύ ωραίο «σόλο» και σουτ του Φετφατζίδη από τη δεξιά πλευρά στο 58’ απέφερε κόρνερ για ην ομάδα μας, αφού η προσπάθεια του νεαρού άσου κόντραρε. Στο 67’ Φετφατζίδης άφησε τη θέση του στον Σιόβα, με τον Έλληνα αμυντικό να περνάει στο κέντρο ως «κόφτης» και τον Γιάννη Μανιάτη να περνάει δεξιά στα χαφ. Ένα εξαιρετικό σουτ του Γκρέκο στο 71’ ανάγκασε τον Μπαμπανιώτη να πετάξει ενστικτωδώς την μπάλα κόρνερ. Στο 75’ ο κ. Μίτσελ έριξε στο ματς τον Τζιμπούρ, αντί του Μήτρογλου, για να «φρεσκάρει» την επίθεση.

Στο 82΄ μετά από υπέροχη φάση και ανάποδο ψαλιδάκι από τον Σιόβα, ο Τζιμπούρ πήρε την κεφαλιά αλλά ο Μπαμπανιώτης την έδιωξε με αυτή να χτυπάει στο δοκάρι! Μετά από αυτή τη φάση ο Μίτσελ έκανε την τρίτη του αλλαγή, καθώς πέρασε τον Ιμπαγάσα στη θέση του Αμπντούν.

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Μπαμπανιώτης, Αυγενικού (82΄ Ιωάννου), Λίλα, Ρουμπουκάλο, Κεϊτά (70’ Ίλιτς), Μιχαήλ, Ντάσιος, Μπέριος, Γεωργίου (55’ Ντε Βισέντι), Βίλα, Τζημόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Παπάζογλου, Χολέβας, Κοντρέρας, Μανωλάς, Μανιάτης, Φέισα, Γκρέκο, Φετφατζίδης (67’ Σιόβας), Αμπντούν (82΄Ιμπαγάσα), Μήτρογλου (75’ Τζιμπούρ).

ΓΗΠΕΔΟ: «Οι Ζωσιμάδες»
ΣΚΟΡΕΡ: – / 54’ Αμπντούν
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γ. Τοπούζης (Θράκης)
ΒΟΗΘΟΙ: Αθ. Θανασακούδης, Κ. Μερκενίδης (Μακεδονίας)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Απ. Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 37’ Γεωργίου, 42’ Βίλα / –
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – / –
ΔΟΚΑΡΙΑ: – / 82΄ Τζιμπούρ

– See more at: http://www.olympiacos.org/article/20867/pas-giannina-olympiakos-0-1#sthash.C3dJ5uz5.dpuf