Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 0-0

panaitolikos

Ο κ. Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-3-3, η οποία άλλαζε κατά τη διάρκεια του αγώνα και με τους ποδοσφαιριστές, ειδικά στην επίθεση, να μην έχουν σταθερή θέση. Ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια. Αριστερά στην άμυνα ήταν ο Χοσέ Χολέβας, δεξιά ο Μανιάτης, ενώ στο κέντρο της άμυνας έπαιζαν οι Μανωλάς και Σιόβας.

Στο κέντρο βρίσκονταν τρεις ποδοσφαιριστές. Ο Σάμαρης με τον Μασάντο υποδέχονταν την πρώτη μπάλα, ενώ ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ ήταν μπροστά τους, σε ελεύθερο ρόλο. Στην επίθεση ήταν τρεις ποδοσφαιριστές. Ο Βάις και ο Σαβιόλα έπαιζαν ως «περιφερειακοί», πλαισιώνοντας τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος βρισκόταν στην κορυφή. Μία σύνθεση την οποία ο κ. Μίτσελ δεν είχε παρατάξει ξανά στο παρελθόν.

Από νωρίς στο ματς ο Ολυμπιακός θέλησε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, απέναντι σε μία καλή ομάδα, όπως εκείνη του Παναιτωλικού. Η μπάλα περνούσε πολύ από τον Ντομίνγκεζ στον άξονα, ενώ όταν ο Παναιτωλικός είχε την κατοχή το πρέσινγκ από τον Μασάντο και τον Σάμαρη ήταν πολύ έντονο. Στο πρώτο κομμάτι του αγώνα ο Ολυμπιακός έπαιζε πολύ από αριστερά με τον Χολέβα να ανεβαίνει.

Στο 8’ η ομάδα μας έχασε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο ματς, όταν ο Βάις εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Σιόβας στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι του Μπρακάλι. Ένα σουτ του Τζούνιορ στο 9’ ήταν πολύ άστοχο. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε σε αυτό το πρώτο κομμάτι του αγώνα να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα και τη διεισδυτικότητα του Βλάντιμιρ Βάις. Το κατάφερε σε μερικές περιπτώσεις, οι οποίες όμως σταματούσαν πριν φτάσουν στο τελείωμα. Ο Σλοβάκος άλλαζε πλευρές.

Μέχρι το 20λεπτο ο Παναιτωλικός είχε ισορροπήσει το ματς και με τον Μπόγιοβιτς έβγαινε με καλές προϋποθέσεις στην επίθεση, όταν το επιχειρούσε. Ο Ολυμπιακός πίεζε αρκετά, με τον Μασάντο να κάνει ατελείωτα χιλιόμετρα και τον Σαβιόλα ιδιαίτερα κινητικό.

Στο 26’ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 1-0, όταν ο Βάις έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια, πέρασε τρεις παίκτες αι μπήκε στην περιοχή από δεξιά, γυρίζοντας την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής. Εκεί ο Σαβιόλα έγινε αποδέκτης και σούταρε με το δεξί, αλλά είδε την μπάλα να χτυπάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μπρακάλι και να φεύγει άουτ!

Στο 30’ ο Παναιτωλικός κέρδισε φάουλ από αριστερά. Έπειτα από «κομπίνα» ο Γκάλο σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρομπέρτο. Στο 35’ ο Σαβιόλα, από λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, έγινε αποδέκτης της μπάλας και σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά ήταν άστοχος. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους ο Μήτρογλου εκτέλεσε φάουλ λίγο πιο δεξιά από τον άξονα και έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπρακάλι.

Το πρώτο μέρος είχε αρκετή ενέργεια, καλές προσπάθειες εκατέρωθεν, με τον Ολυμπιακό να έχει ελαφρά υπεροχή στο κομμάτι της κατοχής και της πίεσης, αλλά να μην καταφέρνει να σκοράρει. Ο Παναιτωλικός αμυνόταν καλά, αν εξαιρέσει κανείς κάποια ατομικά λάθη και έβγαινε «φαρμακερά» στην κόντρα, με τον Μπόγιοβιτς και τον Καμαρά. Το 0-0 δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του ματς μέχρι εκείνη την ώρα, αφού και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει, με τον Ολυμπιακό μας να χάνει περισσότερες «κλασικές» ευκαιρίες, με τον Σαβιόλα, τον Σιόβα και τον Βάις.

Προσφορά στο «Χαμόγελο του Παιδιού»!

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δείχνει με κάθε ευκαιρία το κοινωνικό της πρόσωπο. Η φιλανθρωπική δράση είναι ένα σπουδαίο κομμάτι της ομάδας μας, γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα και από το Olympiacos Foundation, το οποίο είναι «στα σκαριά».

Η ΠΑΕ Παναιτωλικός στηρίζει τη δράση του «Χαμόγελου του Παιδιού» και στο συγκεκριμένο ματς είχε «συμπαίκτη» σε αυτή την ενέργεια την ομάδα μας! Ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Σάββας Θεοδωρίδης, παρέδωσε στο ημίχρονο του αγώνα δύο φανέλες υπογεγραμμένες από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, στο «Χαμόγελο του Παιδιού»!

Τα «αστέρια» του Ολυμπιακού υπέγραψαν τις δύο συλλεκτικές εμφανίσεις, τις οποίες η ομάδα μας δώρισε στην εταιρία, για να στηρίξει οικονομικά τη δράση της! Και ο Παναιτωλικός προέβη σε ανάλογη ενέργεια, δωρίζοντας επίσης μία υπογεγραμμένη από τους «κυανοκίτρινους» φανέλα.

Το δεύτερο μέρος

Η επανάληψη άρχισε με τον Ολυμπιακό και τον Παναιτωλικό απαράλλαχτους. Λίγη ώρα μετά το πρώτο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου στην επανάληψη, όμως, ο κ. Μίτσελ προέβη σε αναγκαστική αλλαγή. Ο Μασάντο χτύπησε σε μία φάση και δεν κατέστη δυνατό να συνεχίσει. Την θέση του στον αγωνιστικό χώρο πήρε ο Ντελβέν Εντινγκά, ο οποίος στο 62’ έκανε ντεμπούτο με τα χρώματα του Ολυμπιακού.

Αμέσως ο πάγκος του Ολυμπιακού ετοιμάστηκε να ρίξει στο ματς και τον Τζόελ Κάμπελ. Ο Κοσταρικανός πήρε στο 55’ την θέση του «Τσόρι» Ντομίνγκεζ και πέρασε στην δεξιά πτέρυγα, με τον Βάις να πηγαίνει αριστερά και τα άκρα του Ολυμπιακού να αποκτούν έτσι περισσότερη ισορροπία.

Στο 61’ ο Χολέβας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Μήτρογλου σηκώθηκε στο δεύτερο δοκάρι και πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Μπρακάλι. Στο 65’ ο Χολέβας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Μήτρογλου σηκώθηκε στην πορεία της μπάλας και την βρήκε λίγο με το κεφάλι, αλλάζοντάς της ελάχιστα την πορεία και «στερώντας» από τον Σαβιόλα την ευκαιρία να δοκιμάσει να την στείλει στα δίχτυα με καλύτερες προϋποθέσεις, καθώς εκείνη κατέβαινε.

Στο 63’ ο Μανωλάς προέβη σε υπέροχη ενέργεια στην άμυνα, σώζοντας το γκολ, προ του -έτοιμου να σκοράρει- Μπόγιοβιτς. Ο Καμαρά έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Σέρβος προωθήθηκε, αλλά ο Έλληνας μπακ τον πρόλαβε με υπέροχο τάκλιν, πριν σκοράρει. Στο 64’ ο Καμαρά έκανε σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ρομπέρτο μπλόκαρε εύκολα.

Στην επανάληψη η ομάδα μας δεν ήταν το ίδιο δραστήρια όπως στο πρώτο μέρος και με την απόδοσή της είχε δώσει δικαίωμα στον Παναιτωλικό να πλησιάσει την εστία του Ρομπέρτο σε 2-3 περιπτώσεις, όπως, στο 73’, με το σουτ του Μπόγιοβιτς, με τον Ισπανό να μπλοκάρει. Στο 74’ ο Σάμαρης άφησε την θέση του στον Γιαταμπαρέ. Ο Κάμπελ έκανε ένα σουτ στο 76’, αλλά ήταν πολύ άστοχος. Στο 78’ ο Σαβιόλα και ο Μανιάτης άλλαξαν ιδανικά την μπάλα, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει εξ επαφής, αλλά να μην καταφέρνει να νικήσει τον Μπρακάλι!

Ο χρόνος είχε αρχίσει να «στερεύει» και η ομάδα μας έψαχνε το γκολ που θα της έδινε τη νίκη, αφού ένα αρκετά «κλειστό» ματς, όπως αυτό στο δεύτερο μέρος, φαινόταν ότι θα χρειαζόταν μόνο ένα γκολ για να έχει νικητή.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χολέβας εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο Μπρακάλι έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Δεν άλλαξε κάτι στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης και το 0-0 έμελε να είναι το τελικό αποτέλεσμα, με την ομάδα μας να παραμένει μόνη πρώτη στην βαθμολογία.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπρακάλι, Κούσας, Καμαρά (90+1΄ Κουτσοσπύρος), Μελισσάς, Θεοδωρίδης (79’ Μύγας), Γοδόι, Τζούνιορ, Γκάλο, Μπακάκης, Μπικέι, Μπόγιοβιτς (82’ Σφακιανάκης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μανιάτης, Χολέβας, Μανωλάς, Σιόβας, Σάμαρης (73’ Γιαταμπαρέ), Μασάντο (52’ Εντινγκά), Ντομίνγκεζ (55’ Κάμπελ), Βάις, Σαβιόλα, Μήτρογλου.

ΓΗΠΕΔΟ: Παναιτωλικού
ΣΚΟΡΕΡ: – / –
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τ. Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΒΟΗΘΟΙ: Λ. Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), Κ. Μαρκενίδης (Μακεδονίας)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Κ. Ιωαννίδης (Αργολίδας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 34’ Κούσας, 36’ Γοδόι, 45’ Μπικέι, 90+2’  Μελισσάς, 90+4΄ Κουτσοσπύρος / –
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – / –
ΔΟΚΑΡΙΑ: – / 26’ Σαβιόλα

Πηγή:olympiacos.org