Ο Ατακαδόρος Μίτσελ!!!

Διάβαστε όλες τις δηλώσεις του ατακαδόρου Μίτσελ σας παρουσιάζουμε τις 24 καλύτερες. Από τον τερματοφύλακα Χολέμπας, τον “ψημένο” Μέσι και τον ντροπαλό Μανιάτη, μέχρι την High Definition Παρί, το σύστημα “παίζουμε καλά”, τα αδιάβροχα και την αϋπνία μετά την Μπενφίκα! Απολαύστε τον.

michel3

Από την αρχή της σεζόν έχει γίνει πολύ κουβέντα σχετικά με τις προπονητικές ικανότητες του Μίτσελ κι αν είναι άξιος να κάθεται στον πάγκο του Ολυμπιακού. Άλλοι τον υπερασπίζονται εξ’ αρχής, άλλοι εξακολουθούν να τον αμφισβητούν και άλλοι άλλαξαν… τροπάριο.

Αυτό το κείμενο όμως, δεν γράφτηκε για να αναλύσει, να σχολιάσει ή να κρίνει τον 50χρονο ως προπονητή, αλλά ως άνθρωπο και ως… ατακαδόρο.

Άλλωστε εκτός από τις νίκες και τις καλές εμφανίσεις της ομάδας του Πειραιά, ο Ισπανός προπονητής μπορεί να περηφανεύεται και για την ετοιμολογία του. Κάθε του συνέντευξη βγάζει τουλάχιστον μια ατάκα, οι απαντήσεις του πολλές φορές μας αιφνιδιάζουν, ενώ δεν είναι λίγες οι στιγμές που η αίθουσα Τύπου ξεσπάει σε γέλια, όταν ο Μίτσελ ξεδιπλώνει το χιούμορ του.

Ο 50χρονους κόουτς είναι “δημοσιογραφικός” κι αυτό γιατί έχει την εμπειρία του τηλεσχολιαστή, αλλά φυσικά και το πνεύμα για να πει κάτι το διαφορετικό στον ακροατή. Το Sport24.gr επέλεξε 24 από τις καλύτερες ατάκες του και σας τις παρουσιάζει.  Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ισπανός, έχει να μας προσφέρει ακόμα πολλές ωραίες ατάκες, χάρη στο χιούμορ και την εξυπνάδα που τον διακρίνει. Ας ξεκινήσουμε…

“Πάρα πολύ δύσκολο το επάγγελμα του διαιτητή”

9/2/2013 Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 0-1

Στην πρεμιέρα του στον “ερυθρόλευκο” πάγκο στην Τρίπολη, ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής και ο Μίτσελ εξήγησε πως θα δώσει ευκαιρία σε όλους τους παίκτες. Η ατάκα που μας έμεινε πάντως αφορά τους διαιτητές. “Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο επάγγελμα”, είπε ο Ισπανός τεχνικός.

“‘Ηρθαμε για να χάσουμε”

13/2/2013 Λεβάντε – Ολυμπιακός 3-0

Εντάξει, η ατάκα για τους διαιτητές δεν ήταν τόσο… πιασάρικη, όμως λίγες ημέρες αργότερα, καταλάβαμε πόσο ετοιμόλογος είναι ο Μίτσελ. Ο Ολυμπιακός έφτασε στην Βαλένθια για το ματς με την Λεβάντε και όταν ένας Ισπανός ρεπόρτερ τον ρώτησε αν η ομάδα του ήρθε για να νικήσει, εκείνος απάντησε: “Όχι, ήρθε για να χάσουμε”.

Την ίδια μέρα στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Μαρτίνεθ της Λεβάντε: “Όταν έφυγα από τη Σεβίλλη μου έστειλε μήνυμα με το οποίο μου ευχόταν να με δει γρήγορα. Δεν νομίζω ότι περίμενε αυτό να γίνει τόσο γρήγορα”.

“Πόσο χειρότερα;”

14/2/2013 Λεβάντε – Ολυμπιακός 3-0

Πρεμιέρα στην Ευρώπη για τον Μίτσελ και ήρθαν τα τρία γκολ από την Λεβάντε, που σήμαναν τον αποκλεισμό της ομάδας από τη συνέχεια, αφού οι ελπίδες ήταν ελάχιστες. Τι μας είπε ο Μίτσελ; Την αλήθεια: “Πόσο χειρότερα να ήταν τα πράγματα;”

“Ο Χολέμπας θα παίξει τερματοφύλακας”

20/2/2013 Ολυμπιακός-Λεβάντε 0-1

“Μπορεί να πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ, μπορεί να έχουμε πάλι δύο πέναλτι σε βάρος μας, μπορεί να έχουμε αποβολή δικού μας παίκτη, αλλά μπορεί και η διαιτησία να κάνει λάθη υπέρ μας. Μπορούν να συμβούν τα πάντα”, είχε πει ο Ισπανός, ο οποίος πορεύεται με το ρητό: όσο ζω ελπίζω. Τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε όμως και οι Πειραιώτες αποκλείστηκαν.

Στην ίδια συνέντευξη, όταν το ρώτησαν για τον Χολέμπας, απάντησε γεμάτος διπλωματία: “Ο Χολέμπας μπορεί να παίξει, έχει τις ίδιες πιθανότητες με τους υπόλοιπους παίκτες της αποστολής. Πρόθεσή μας είναι να παίξουν όλοι οι παίκτες μέχρι το τέλος της σεζόν και ο Χολέμπας είναι ένας από αυτούς. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα παίξει τερματοφύλακας!”.

“Ζήτησα συγνώμη στον Αβραάμ”

24/2/2013 Πριν το Ολυμπιακός – Άρης 2-1

Ερωτηθείς για την επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο Μίτσελ δεν δίστασε να κάνει αυτοκριτική και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη: “Αυτήν την εβδομάδα είχα μία συνάντηση μαζί του γιατί ένιωθα πως πρέπει να του εξηγήσω γιατί δεν είχα ασχοληθεί τόσο πολύ μαζί του. Με τη δουλειά και το πρόσωπό του. Εξήγησα τους λόγους και ζήτησα συγγνώμη στον Αβραάμ. Βασιζόμαστε πάνω του περισσότερο για το μέλλον και όχι τόσο για το παρόν. Υπολογίζουμε σε αυτόν. Μου αρέσουν αυτές οι ποδοσφαιρικές συζητήσεις!”.

“Ο Μανιάτης ντρέπεται”

14/3/2013 Δηλώσεις στη NOVA

Μετά από ένα μήνα παραμονής στον Ολυμπιακό, ο Μίτσελ έχει βγάλει το συμπέρασμά του για τον Γιάννη Μανιάτη: “Πιστεύω ότι μαζί με τον Αβραάμ, είναι οι δύο αρχηγοί που χρειάζεται η ομάδα στα αποδυτήρια. Ο Αβραάμ είναι από μόνος του ο αρχηγός. Ο Μανιάτης προσπαθεί να απελευθερωθεί απ’ την ντροπή που αισθάνεται όταν χρειάζεται να δείξει πως είναι αρχηγός. Αλλά θα απελευθερωθεί για να αποδείξει ότι τελικά θα είναι. Αν οι δυο τους είναι οι αρχηγοί των αποδυτηρίων και της ομάδας, τότε εγώ θα είμαι περισσότερο ήσυχος”.

Ερωτηθείς για την αγαπημένη του Ρεάλ και το ενδεχόμενο να έπαιζε πέρσι με την Μπαρτσελόνα στους “8”, είπε με νόημα: “Δε θέλω να στεναχωρήσω άλλο την Μπάρτσα φέτος”.

“Κάθε Κυριακή νίκη με 6:0”

31/3/2013 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-0

Στο πρώτο του ντέρμπι, η ομάδα του δεν κατάφερε να φύγει νικήτρια, όμως ο Μίτσελ εξήγησε το πλάνο και το στόχο του: “Θέλω κάθε Κυριακή να κερδίζουμε, κι αν είναι δυνατόν με 6-0”. Φέτος πάντως, φαίνεται η ομάδα να είναι πιο κοντά στα “θέλω” του.

“Πάντα κάτι θα γράφετε”

14/4/2013 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1

Στη συνέντευξη τύπου μετά το 1-1 στο ντέρμπι των “αιωνίων” στο “Γ. Καραϊσκάκης”, ο Μίτσελ δέχεται σκληρή κριτική από τους δημοσιογράφους και τους εξηγεί τα δύσκολα του επαγγέλματος: “Πολλές φορές σχολιάζετε γιατί παίζει ο Μασάντο, απόψε συμβαίνει το αντίθετο. Είναι πολύ δύσκολος ο ρόλος του προπονητή. Αν έπαιζαν από την αρχή οι Μασάντο και Ιμπαγάσα και το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό θα σχολιάζατε άλλα. Ο προπονητής είναι υπεύθυνος για τις δύσκολες αποφάσεις, αλλά θέλω να ξέρετε πως αποφασίζω πάντα με ειλικρίνεια…  Είμαι σίγουρος ότι έχω αδικήσει όλους τους παίκτες, οι οποίοι δεν αγωνίζονται”.

“Ας χορέψει η ομορφότερη…”

18/4/2013 Ολυμπιακός – Πανθρακικός 6-2

Ο Ολυμπιακός επικρατεί 6-2 του Πανθρακικού στα ημιτελικά του Κυπέλλου, είναι με το ενάμιση πόδι στον τελικό και ο Μίτσελ αναφέρεται στη φιέστα με τον Πανιώνιο: “Όσο για την Κυριακή, έχουμε μία φιέστα. Είμαστε Πρωταθλητές και είναι μία γιορτή του ποδοσφαίρου. Θέλουμε να φέρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, κερδίζοντας. Πρέπει να πάρουμε τη νίκη γιατί αν είναι να χορέψει μία κοπέλα, ας είναι η ομορφότερη”.

“Έχουμε πιθανότητες για τον Μέσι”

12/7/2013 Προετοιμασία στο Ζέεφλεντ

Μια από τις απολαυστικότερες συνεντεύξεις του Μίτσελ ήταν αυτή στην προετοιμασία του Ζέεφελντ. Ο Ισπανός ήταν χαλαρός, άνετος και απάντησε σε όλες τις δύσκολες ερωτήσεις των απεσταλμένων δημοσιογράφων και φυσικά του Παναγιώτη Γκαραγκάνη. Οι ωραίες ατάκες του ήταν πολλές, με κορυφαία αυτήν: “Έχουμε…πιθανότητες για τον Μέσι”.Αυτή η απάντηση δόθηκε, όταν ρωτήθηκε για τον παίκτη που θέλει στον Ολυμπιακό. Επίσης, δεν δίστασε να πει πως δεν “τρελαίνεται” για τις προετοιμασίες: “Δεν μου αρέσουν πολύ οι προετοιμασίες. Υποφέρω λίγο αυτό το διάστημα τόσο όταν ήμουν ποδοσφαιριστής όσο και τώρα ως προπονητής”.

“Τα ‘χετε βάλει μαζί μου αλλά θα πετύχω”

20/8/2013 Καλλονή – Ολυμπιακός 0-1

Το πρώτο επίσημο ματς του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν, έφερε πολλές μουρμούρες και ήταν η πρώτη φουρτούνα που πέρασε ο Μίτσελ. Μην ξεχνάμε πως στη συνέχεια ήταν υπό αμφισβήτηση, υπήρχε μέχρι και αντικαταστάτης που περίμενε στη γωνία, όμως η δήλωση του Ισπανού μετά την Καλλονή αποδείχθηκε προφητική: “Τα έχετε βάλει μαζί μου, αλλά θα πετύχω”. Και πράγματι πέτυχε όπως φαίνεται από τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, κι ας λοιδορούσαν κάποιοι όταν έλεγε: “Σας διαβεβαιώνω πως δουλεύω πολύ αν και μερικές φορές δεν φαίνεται”.

“Προτιμώ το σύστημα παίζουμε καλά”

25/8/2013 Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-1

Δεύτερο ματς στο πρωτάθλημα, δεύτερη φορά που ο Μίτσελ ήταν υπό πίεση. Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον Ατρόμητο με αρκετή δυσκολία και όταν ο Ισπανός ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου για τα συστήματα, είπε την εξής ατάκα:“Πιστέψτε με επειδή είμαι και μεγαλύτερος, δεν έχει να κάνει με το σύστημα, αλλά με την ικανότητα που δείχνουν οι παίκτες στο γήπεδο… Όταν ήμουν νέος και ποδοσφαιριστής, με ρωτούσαν τι σύστημα παίξαμε σήμερα, πάντοτε απαντούσα ότι παίξαμε καλά. Αυτό είναι το θέμα“.

“Δεν θα ξανακάνω το λάθος με Μήτρογλου” 

1/9/2013 Λεβαδειακός – Ολυμπιακός 0-5

Ο Μίτσελ ήταν με την πλάτη στον τοίχο, όμως η απόδοση της ομάδας του έφερε λίγη ηρεμία. Πρωταγωνιστής στο Λεβαδειακός – Ολυμπιακός 0-5, ήταν ο Μήτρογλου και ο Ισπανός τον αποθέωσε: “Αν μπαίνει πάντα στο γήπεδο όπως σήμερα δεν θα ξανακάνω το λάθος να τον αφήσω στον πάγκο”. Και πράγματι, δεν έκανε ξανά αυτό το λάθος και ο Μήτρογλου δεν σταματά να πυροβολεί από τότε. Παράλληλα έδωσε μια ευχή:  “Όταν οι παίκτες μας παίζουν όπως ο Μήτρογλου σήμερα χωρίς να τους σπρώξω, τότε θα είμαι πολύ ευχαριστημένος”.

“Ήθελα να παίξω κι εγώ”

14/9/2013 Ολυμπιακός – Skoda Ξάνθη 4-0

Από πεντάρα σε τεσσάρα πήγε ο Ολυμπιακός και εκτός από την ομάδα, κέφια είχε και ο Μίτσελ. Και τι δεν είπε στη συνέντευξη Τύπου. Πως ο Μήτρογλου με τον Σαβιόλα είναι σιαμαίοι που δεν θα χωρίσει ποτέ και πως κόντρα στην Ξάνθη, ήθελε να μπει να παίξει κι αυτός. Πράγματι, οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν μια εξαιρετική εμφάνιση, απ’ αυτές που ο καθένας θα ήθελε να μπει και να αγωνιστεί.

“High definition και… Σάμαρης”

16/9/2013 Ολυμπιακός – Παρί Σεν Ζερμέν 1-4

Ο Ολυμπιακός υποδεχόταν την Παρί για την πρεμιέρα του Champions League και ο Μίτσελ δεν δίστασε να πει πως η ομάδα του πάει για τη νίκη. Αυτή βέβαια δεν ήταν κάποια πρωτότυπη δήλωση για τον Μίτσελ. Την καλή την είπε, όταν ρωτήθηκε για την εικόνα που είχε ο ίδιος για τους Πρωταθλητές Γαλλίας: “Είναι μια πάρα πολύ ωραία εικόνα όταν την βλέπουμε σε High Definition”. Λάτρης της τεχνολογίας ο Ισπανός…

Περνάει το ματς και ο Ολυμπιακός χάνει με 1-4, με τον Σάμαρη να βρίσκεται στόχαστρο, καθώς σκόραρε ο αντίπαλός του σε δύο φάσεις. Ο Μίτσελ φυσικά τον υπερασπίστηκε και εξήγησε πως: “Δεν μπορώ να πω κάτι κακό για τους παίκτες μου, γιατί δεν φταίνε αυτοί, αλλά εγώ γιατί τους δείχνω πως να μαρκάρουν”. Όσο για την πρώτη του εμπειρία στο Champions League ως προπονητής είπε: “Είμαι μεγάλος σε ηλικία όμως συνεχίζω να μαθαίνω”.

“Ατάκα αλλά… Κάταντες”

23/9/2013 Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 0-0

Ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη και μοναδική γκέλα του στην Ελλάδα μέχρι τώρα, στο Αγρίνιο. Οι Πειραιώτες έμειναν στο 0-0 και ο Μίτσελ, είπε μια αλήθεια που πολλοί δεν… κάθεται καλά σε αρκετό κόσμο: “Δεν είναι δυνατόν, παρότι είμαστε Ολυμπιακός, να νικήσουμε όλα τα ματς“. Κάτι τέτοια είχε πει και ο Κάτανετς και μετά έφυγε…

“Όποιος κοιμάται δεν θα παίζει”

28/9/2013 Πανιώνιος – Ολυμπιακός 0-2

Το ρόστερ των “ερυθρολεύκων” είναι γεμάτο φέτος και οι λύσεις από τον πάγκο είναι πολλές. Ο Μίτσελ έστειλε ένα μήνυμα μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου:“Όποιος κοιμάται, θα χάνει τη θέση του”. Άπαντες σε εγρήγορση λοιπόν…

“Έχουν ασπρίσει τα μαλλιά μου”

6/10/2013 Ολυμπιακός – Βέροια 6-0

Άλλη μια εντυπωσιακή νίκη για τον Ολυμπιακό, άλλη μια ωραία ατάκα από τον Μίτσελ, που μίλησε για τα… μαλλιά του. Συγκεκριμένα, μετά το ματς υπήρξε διακοπή στο πρωτάθλημα λόγω εθνικών ομάδων και ο Ισπανός εξήγησε: ” Η διακοπή θα μας κάνει καλό, το χρειαζόμαστε. Έχουν ασπρίσει τα μαλλιά μου…”.

“Καλύτερος απ’ όλους ο Ζεζούς”

22/10/2013 Μπενφίκα – Ολυμπιακός 1-1

Πριν το εκτός έδρας ματς της Μπενφίκα, οι δημοσιογράφοι καλούν το Μίτσελ να επιλέξει τον πιο επικίνδυνο. Η απάντησή του μόνο αναμενόμενη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί: “Η Μπενφίκα έχει πολλούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές, αλλά αν έπρεπε να διαλέξω κάποιον θα διάλεγα τον προπονητή. Είναι ο καλύτερος απ’ όλους”. Επιτέλους, ο Ζεζούς βρήκε έναν υποστηρικτή.

“Είμαι έτοιμος και θέλω να παίξω”

25/10/2013 Μίτσελ στην NOVA

Λίγες ημέρες πριν το ματς με τον ΟΦΗ και στη συνέχεια με τον Παναθηναϊκό, ο Μίτσελ εκφράζει για ακόμη μια φορά τη διάθεσή του να μπει να αγωνιστεί.“Όλοι είναι έτοιμοι και θέλουν να παίξουν, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου (γέλια)”. Μάλλον του λείπει πολύ το ποδόσφαιρο…

“Έλα να σου πω μετά, τα πλάνα για Μπενφίκα”

2/11/2013 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-1

Κάποιοι δημοσιογράφοι, έκαναν το λάθος να ρωτήσουν τον Μίτσελ ποια πλάνα θα έχει στην Μπενφίκα. Κι όλα αυτά στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη στην Λεωφόρο. “Δεν θα δώσω πληροφορίες, μήπως παρακολουθεί ο προπονητής της Μπενφίκα. Εάν έχεις περιέργεια, να μιλήσουμε μετά τη συνέντευξη”, ήταν η απάντηση και δεν ξέρουμε αν τελικά ο συνάδελφος πήγε να μιλήσει μαζί του…

“Να έρθουν τα αδιάβροχα πιο γρήγορα”

4/11/2013 Συνέντευξη Τύπου ενόψει Μπενφίκα

Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς με την Μπενφίκα στο “Γ. Καραϊσκάκης”, ο Μίτσελ θυμήθηκε την πλημμύρα της Πορτογαλίας. “Αν αύριο βρέξει, αυτό που θέλουμε είναι να έρθουν πιο γρήγορα τα αδιάβροχα από ό,τι στην Λισσαβώνα… (γέλια)”. Ευτυχώς δεν έβρεξε και ο Ολυμπιακός κέρδισε.

“Να ζητήσει ο Ρομπέρτο να μείνω”

5/11/2013 Ολυμπιακός – Μπενφίκα 1-0

Φτάσαμε στο σήμερα, ή έστω στο κοντινό χθες… Λίγο μετά τη σημαντική νίκη της ομάδας του επί της Μπενφίκα, ο Μίτσελ απαντά σε ερωτήσεις για τον ήρωα Ρομπέρτο. “Μακάρι να μπορούμε να τον αγοράσουμε. Αρκεί και αυτός να ζητήσει να μείνει ο προπονητής (γέλια)…”, είπε ο Ισπανός και μας έδωσε την αφορμή να γράψουμε αυτό το θέμα!

“Δεν κοιμήθηκα λεπτό μετά την Μπενφίκα”

7/11/2013 Δηλώσεις NOVA

Κι εκεί που νομίζαμε πως είχαμε τελειώσει το αφιέρωμα, ήρθε άλλη μια συνέντευξη ενόψει ΠΑΟΚ γεμάτη με έξυπνα και πρωτότυπα λόγια. “Ο Ρομπέρτο μπορεί να έρθει σπίτι μου όποτε θέλει”“Είμαι περήφανος που θα παίξω εναντίον του Στέφενς”“Ο ΠΑΟΚ θα είναι σύντομα σαν εμάς” και “Δεν κοιμήθηκα λεπτό μετά τη νίκη επί της Μπενφίκα”. Μίτσελ κύριες και κύριοι…

Στην Πρώτη Γραμμή_Για Τον Ερυθρό Αστέρα!!!            Red Agent7 Και Στο Facebook…

 

 

Πηγή: sport24.gr