Ολυμπιακός – Παοκ 0-0

Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν τον… δρόμο προς τα δίχτυα και έτσι μοιράστηκαν από έναν βαθμό. Αρκετά καλό το πρώτο ημίχρονο με εκατέρωθεν ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες.

Στο δεύτερο μέρος, όμως, ο ρυθμός έπεσε και έτσι ο αγώνας ολοκληρώθηκε δίχως σκορ.

Ο αγώνας…

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα, δείχνοντας με το… καλημέρα τις προθέσεις του. Οι Πειραιώτες επιτέθηκαν κυρίως από τα άκρα με τους Αμπντούν και Βλαχοδήμο. Μάλιστα, ο Αλγερινός στο 5΄ προσπάθησε να πιάσει… κοιμώμενο τον Ιτάνζ, αλλά το μακρινό του σουτ πέρασε λίγο άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Βλαχοδήμου να απειλήσει, όταν τον βρήκε ωραία με κεφαλιά ο Μανιάτης, αλλά το σουτ του, έδιωξε σε κόρνερ ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Ο ΠΑΟΚ, ο οποίος στα πρώτα λεπτά έπαιζε πιο συντηρητικά, ανησύχησε τον Μέγιερι στο 24’ με το δυνατό σουτ του Ολίσε να περνάει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μαγυάρου. Στο 32’ η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε με αξιώσεις στα καρέ του Ολυμπιακού, όταν ο Σαλπιγγίδης έδωσε ωραία στον Αθανασιάδη, ο οποίος από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα πάνω στον Μέγιερι.

Τρία λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι με τον Καμαρά είχαν μία ακόμη καλή στιγμή, όταν το δυνατό σουτ του εξτρέμ του ΠΑΟΚ πέρασε λίγο άουτ. Στο 39΄ο Ολυμπιακός έβαλε… δύσκολα στον Ιτάνζ, όταν ο Χολέβας εκτέλεσε πανέξυπνα το μακρινό φάουλ, το οποίο έδιωξε με υπερένταση ο τερματοφύλακας της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Στην εξέλιξη της φάσης, η μπάλα έφτασε στον Βλαχοδήμο, ο οποίος έκανε την σέντρα βρίσκοντας ωραία τον Τζιμπούρ, αλλά η κεφαλιά του Αλγερινού πέρασε άουτ. Αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Έπεσε ο ρυθμός…

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, στην επανάληψη ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν ήταν τόσο υψηλός με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να βρουν κενούς διαδρόμους για να δημιουργήσουν ευκαιρία για γκολ. Στο πλαίσιο αυτό, ο Μίτσελ έκανε την πρώτη κίνηση στην… σκακιέρα ρίχνοντας στο 60′ στη… μάχη τον Φετφατζίδη. Η ομάδα, όμως, που απείλησε πρώτη ήταν ο ΠΑΟΚ, όταν στο 62΄ο Λόρενς έκανε το σουτ, το οποίο βρήκε σε ετοιμότητα τον Μέγιερι.

Στο 68’ ο Ολυμπιακός βγήκε στην αντεπίθεση με τον Φετφατζίδη να δίνει έξυπνα στον Μασάντο, ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ που έδιωξε με τα πόδια ο Ιτάνζ. Στο 70΄ο Ισπανός προπονητής της ομάδας του Πειραιά συνέχισε τις βελτιωτικές κινήσεις, αλλάζοντας τον Πορτογάλο με τον Φουστέρ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη του αλλαγή με τον Φωτάκη να αντικαθιστά τον Σαλπιγγίδη.

Λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 65΄ο Γιώργος Δώνης αποβλήθηκε από τον αγώνα. Στο 77’ οι φιλοξενούμενοι προχώρησαν και σε δεύτερη αλλαγή με τον Βούκιτς να μπαίνει στην θέση του Ολίσε. Οι διορθωτικές κινήσεις για τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκαν στο 79’με τον Μήτρογλου να περνάει στον αγωνιστικό χώρο αντί του Αμπντούν, προκειμένου να γίνει πιο απειλητική η ομάδα του Πειραιά. Παρά, όμως, τις όποιες κινήσεις από τους πάγκους και των δύο ομάδων δεν άλλαξε τίποτα στον αγώνα με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί αυτός δίχως σκορ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Παπάζογλου, Χολέβας, Κοντρέρας, Μανωλάς, Μανιάτης, Φέισα, Μασάντο (70΄Φουστέρ), Βλαχοδήμος (60΄Φετφατζίδης), Αμπντούν (79’ Μήτρογλου), Τζιμπούρ.

ΠΑΟΚ (Δώνης): 
Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Λίνο, Κατσουράνης, Σίλντενφελντ, Ολίσε (77’ Βούκιτς), Κάτσε, Λόρενς, Καμαρά, Σαλπιγγίδης (73’ Φωτάκης), Αθανασιάδης.

 

Διαβάστε Περισσότερα Woop.gr