Ολυμπιακός – Άντερλεχτ 1-0

1013222

 

Η πρώτη εμφάνιση του Ολυμπιακού μπροστά στο κοινό του για την εφετινή σεζόν, συνοδεύτηκε με νίκη και βελτιωμένη εικόνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η επικράτηση με 1-0 επί της Άντερλεχτ δίνει στον Ολυμπιακό μας την ώθηση να συνεχίσει να δουλεύει και να βελτιώνεται ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεών του. Με τα νέα «όπλα» του παραταγμένα στον αγωνιστικό χώρο, η ομάδα μας έδειξε ταχύτητα, εκρηκτικότητα, φαντασία και διάθεση για καλό θέαμα και ουσία.

Ο κ. Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-3-3, η οποία υπό προϋποθέσεις γινόταν και 4-2-3-1. Ο Μέγιερι ήταν κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα ο Σαλίνο και αριστερά ο Χολέβας, με στόπερ τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Σιόβα. Ο Φέισα και ο Μανιάτης ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, ενώ μπροστά τους ήταν ο Ντομίνγκεζ. Στην επίθεση ήταν δεξιά ο Κάμπελ, αριστερά ο Βάις και στην κορυφή ο Χαβιέρ Σαβιόλα!

Από την αρχή του ματς η ομάδα μας μπήκε πολύ δυνατά. Θέλησε με διαρκή πίεση ψηλά να «πνίξει» την Άντερλεχτ και το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό. Η φρεσκάδα, η ταχύτητα και η εκρηκτικότητα των Βάις και Κάμπελ στα άκρα, μαζί με την εμπειρία των Σαβιόλα και «Τσόρι» από τον άξονα, προδιέθεταν για όμορφα πράγματα. Ο Κάμπελ είχε ένα καλό σουτ στο 9’, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Λίγο νωρίτερα, στο 7’, ο Ντομίνγκεζ εκτέλεσε φάουλ αλλά αστόχησε για λίγο.

Η ανωτερότητα και η πίεση του Ολυμπιακού μετουσιώθηκαν σε γκολ πολύ νωρίς στο ματς. Λίγο μετά το πρώτο δεκάλεπτο, στο 13’ συγκεκριμένα, ο Χοσέ Χολέβας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, όπως επιτίθετο η ομάδα μας. Στο δεύτερο δοκάρι ο Σιόβας πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ και κάνοντας τον κόσμο να ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς για αυτό το πρώτο εφετινό γκολ της ομάδας μας στο Καραϊσκάκη!

Μετά την επίτευξη του γκολ ο Ολυμπιακός δεν έριξε τον ρυθμό του, αλλά θέλησε να κοντρολάρει το ματς. Αυτό και έκανε, συνεχίζοντας όμως παράλληλα να πιέζει όσο περισσότερο γινόταν. Ο Βάις ήταν πολύ κινητικός και ο Σαβιόλα ιδιαίτερα ευδιάθετος, κάνοντας ωραίες κινήσεις στην επίθεση και αλλάζοντας ωραία την μπάλα με τους δύο ακραίους και τον Ντομίνγκεζ. Ο Βάις με τον Κάμπελ άλλαζαν και πτέρυγες, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ακόμη περισσότερα ρήγματα στη βελγική άμυνα. Ο Βάις στο 35’ έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια και σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Κουγιατέ και πέρασε κόρνερ.

Πανέμορφη ενέργεια στο 37’, όταν ο Σαβιόλα και ο Βάις εναλλάχθηκαν υπέροχα και ο Σλοβάκος έφυγε σαν «σφαίρα» στην επίθεση! Ο Κάμπελ περίμενε απέναντι, ο Βάις του πέρασε την μπάλα, η οποία όμως κόντραρε και δεν έφτασε ποτέ στον Κοσταρικανό, αλλά πήγε προς τον Καμίνσκι, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ, με την ευκαιρία να χάνεται. Στην εξέλιξη της φάσης και μετά το κόρνερ του Χολέβα ο Σιόβας πήδηξε πάλι ψηλά και πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ζιγιέ σταμάτησε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή και εκείνη κατέληξε στα χέρια του Καμίνσκι.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό ανώτερο της αντιπάλου του. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν απειλήθηκαν παρά ελάχιστα από την Άντερλεχτ. Αντίθετα, στην επίθεση έβγαλαν πολλή ενέργεια, διάθεση και φαντασία. Οι εναλλαγές τις μπάλας γίνονταν γρήγορα, ενώ όλο αυτό το διάστημα η ομάδα μας δουλεύει ώστε όλα αυτά τα θετικά στοιχεία που έδειξε σε αυτό ματς να έχουν διάρκεια και ακόμη μεγαλύτερη ουσία! Αυτό, άλλωστε, είναι και το πρωτεύον στην προετοιμασία.

Η επανάληψη άρχισε με την ομάδα μας να πραγματοποιεί δύο αλλαγές και τον Μανωλά να μπαίνει στο γήπεδο αντί του Αβραάμ Παπαδόπουλου, με τον Ρομπέρτο να αντικαθιστά τον Μέγιερι. Στο 52’ ο Χολέβας έκανε πολύ ωραίο γύρισμα από αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι πετάχτηκε ο Κάμπελ, αλλά για… χιλιοστά δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα!

Στο 62’ πέρασε στο ματς ο Κώστας Μήτρογλου, αντί του Κάμπελ, ενώ τη θέση του Χαβιέρ Σαβιόλα πήρε ο Γιάννης Φετφατζίδης. Ο «Φέτφα» πέρασε δεξιά και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μήτρογλου. Ο ρυθμός του αγώνα, απόρροια και της κούρασης των ομάδων από την προετοιμασία, μοιραία έπεσε. Ο Χολέβας εκτέλεσε κόρνερ στο 70’ και ο Μήτρογλου πήρε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε.

Αμέσως μετά ο κ. Μίτσελ έκανε άλλες δύο αλλαγές. Πέρασαν στο ματς οι Μασάντο και Φουστέρ, αντί των Ντομίνγκεζ και Βάις. Στο 73’ ο Φετφατζίδης διεκδίκησε… χαμένη μπαλιά, πίεσε πάρα πολύ, μέχρι την τελική γραμμή του γηπέδου, στην περιοχή της Άντερλεχτ. Κέρδισε την μπάλα και έστρωσε στον Μήτρογλου, ο οποίος σούταρε στην κίνηση, αλλά είδε την μπάλα να κοντράρει σε σώματα και να μην καταλήγει στα δίχτυα. Μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό στο 75’, όταν ο Φέισα πέρασε υπέροχη κάθετη στον Φετφατζίδη! Εκείνος μπήκε στην περιοχή, τετ-α-τετ με τον Καμίνσκι, αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό και ο τερματοφύλακας της Άντερλεχτ έσωσε την τελευταία στιγμή το γκολ!

Λίγο μετά τη συμπλήρωση 80 λεπτών, ο Ισπανός τεχνικός έκανε ακόμη δύο αλλαγές. Ο Σιόβας άφησε τη θέση του στον Μετζανί και αντί του Μανιάτη μπήκε στο ματς ο Σάμαρης. Στο 85’ ο Μασάντο εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Μανωλάς πήδηξε πιο ψηλά από όλους, πήρε την κεφαλιά, αλλά είδε την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Καμίνσκι. Ένα σουτ του Βίκο στο 88’ μπλόκαρε σταθερά ο Ρομπέρτο. Φάση που έμελλε να είναι και η τελευταία, ως ενδιαφέρουσα στο ματς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι (46’ Ρομπέρτο), Σαλίνο, Χολέβας, Παπαδόπουλος (46’ Μανωλάς), Σιόβας (81’ Σάμαρης), Φέισα, Μανιάτης (81’ Μετζανί), Ντομίνγκεζ (70’ Μασάντο), Κάμπελ (62’ Μήτρογλου), Βάις (70’ Φουστέρ), Σαβιόλα (62’ Φετφατζίδης).

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Καμίνσκι, Ντε Ζέου, Μιλιβόγιεβιτς, Σουάρεζ, Ναχάρ, Νούιτινκ, Κουγιατέ, Κλιέσταν, Εμπεμπά, Ζιγιέ, Λουκάκου. Αγωνίστηκαν και οι Πρατ, Ακεμπόνγκ, Γκόχι Μπι, Χάιλεν, Βίκο, Τιέλεμανς, Βάντεν Μπόρε.

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»
ΣΚΟΡΕΡ: 13’ Σιόβας / –
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χ. Καλογερόπουλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Χ. Ακρίβος (Αθηνών), Γ. Τουμπακάρης (Αθηνών)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Άγ. Ευαγγέλου (Αθηνών)

olympiacos.org