Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

leoforos0-1

Γιάννης Μανιάτης

«Σήμερα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Εμείς το πιστεύαμε μέχρι και το τελευταίο λεπτό ότι θα πάρουμε το παιχνίδι και γιʼ αυτό και κερδίσαμε. Δεν ήμασταν πολύ καλή σήμερα, δεν παίξαμε το ποδόσφαιρο που παίζαμε στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά είχαμε περισσότερο άγχος, γιατί θέλαμε πάρα πολύ το παιχνίδι. Υπήρχε πίεση από όλους τους ποδοσφαιριστές. Κάποιοι παίκτες έπαιζαν για πρώτη φορά αυτό το ντέρμπι, αλλά ένα ντέρμπι είναι διαφορετικό από όλα τα παιχνίδια. Εμείς αυτό που κοιτάμε είναι ότι κερδίσαμε 0-1 στην έδρα του Παναθηναϊκού. Πολύ σημαντική νίκη και για την ψυχολογία μας.

Αυτή την στιγμή πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι με την Μπενφίκα, να το αφήσουμε πίσω. Σίγουρα είναι μία μεγάλη νίκη, πήραμε τους τρεις βαθμούς, κερδίσαμε και συνεχίζουμε και την Τρίτη στο ChampionsLeague που είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Αυτός ο μήνας είναι πάρα πολύ δύσκολος για εμάς, είμαστε προετοιμασμένοι πολύ καλά. Όλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Έχουμε μία ομάδα που έχει βάθος και όλα τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σίγουρα θα υπάρχει κούραση στο παιχνίδι της Τρίτης, αλλά με την βοήθεια του κόσμου μας και οι ποδοσφαιριστές που θα μπουν και οι έντεκα θα είναι έτοιμοι για να πάρουν τη νίκη με την Μπενφίκα».

Για το ότι έχει εκτός το ματς με την Μπενφίκα, αλλά και τον ΠΑΟΚ: «Αυτό σας είπα ότι είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Είμαστε έτοιμοι και για τα τρία αυτά παιχνίδια. Ο προπονητής μας είναι έτοιμος. Πιστεύω θα είμαστε καλά διαβασμένοι. Σας είπα είναι ένας δύσκολος μήνας. Έχουμε και την Εθνική ομάδα με τα δύο παιχνίδια. Κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Σίγουρα η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, άσχετα άμα σήμερα δεν έδειξε τον καλό της εαυτό. Η ψυχολογία είναι πολύ ανεβασμένη και πραγματικά μπορούμε να κερδίσουμε και τα εναπομείναντα παιχνίδια με την Μπενφίκα και τον ΠΑΟΚ και να κυλίσουν όλα καλά στη συνέχεια».

Για το ότι φορούσε το περιβραχιόνιο στο ντέρμπι: «Σίγουρα για μένα είναι πολύ σημαντικό που φοράω το περιβραχιόνιο γιατί αντιπροσωπεύω όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, αντιπροσωπεύω την ομάδα μου. Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος γιατί και τα παιδιά με εμπιστεύονται πάρα πολύ, ακόμα και οι ξένοι. Βέβαια, αρχηγός μας είναι ο Αβραάμ να το τονίσω αυτό. Τώρα έλειπε το παιδί. Επανέρχεται. Είναι ο αρχηγός μας, τον σεβόμαστε, τον περιμένουμε. Από εκεί και πέρα για μένα είναι τιμή και αυτό που θέλω είναι να το αφιερώσω, είναι σε αυτό που είπα στα παιδιά πριν το παιχνίδι, είναι να παίξουμε για τους εαυτούς μας, τη φανέλα μας, τον κόσμο μας και τον πρόεδρό μας. Παίξαμε, κερδίσαμε και τους το αφιερώνουμε».

Νταβίδ Φουστέρ

«Ήταν μία δύσκολη νίκη. Πολύ δουλεμένη νίκη. Πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Ξέραμε από την αρχή ότι έπρεπε να παίξουμε και τα 90 λεπτά, γιατί δεν θα είχαμε μία καλή ατμόσφαιρα και επίσης αυτά τα παιχνίδια τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για εμάς, οπότε έπρεπε να δουλέψουμε ως το τέλος. Πήραμε μία πολύ καλή νίκη και θα κοιτάξουμε αλλιώς τις επόμενες μέρες».

Για την συνεργασία του με τον Μήτρογλου«Φέτος αισθάνομαι καλά. Νιώθω ότι είμαι σε μία πολύ καλή στιγμή. Σε ένα υψηλό επίπεδο στο παιχνίδι μου. Βρίσκω τον Μήτρογλου και σίγουρα η συνεργασία μας είναι σε πολύ καλό επίπεδο».

Για το ματς με την Μπενφίκα: «Την ενέργεια σε αυτούς τους αγώνες την βρίσκει από παντού. Ήταν όντως πολύ κουραστικό το σημερινό παιχνίδι, αλλά όλοι οι παίκτες θα είμαστε έτοιμοι για την Τρίτη. Θα κάνουμε μία καλή αποθεραπεία και θέλουμε να δώσουμε ακόμα μία νίκη στους φιλάθλους μας».