Οι δηλώσεις του Μίτσελ

michel

Τελικά πρέπει να παίζουν μαζί οι Σαβιόλα, Μήτρογλου για να φτάσει ο Ολυμπιακός στη νίκη και να είναι πιο αποτελεσματικός;

Πιστεύω ότι έχουμε ανάγκη να έχουμε παίκτες όπως οι Σαβιόλα και Φουστέρ. Σήμερα έτυχε να έχουμε αυτούς. Κατανόησαν τη δουλειά τους και όταν έχουμε παίκτες σαν αυτούς, δεν έχουμε πρόβλημα τακτικής. Δεν έχει να κάνει με το σύστημα, αλλά με την ικανότητα. Μπορεί να παίξουμε με δύο ή και τρεις επιθετικούς. Το ζήτημα όμως δεν είναι αυτό, αλλά να παίζουμε καλά. Δεν ξέρω όμως αν τον ρυθμό που πιάσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, μπορούμε να τον κρατήσουμε για 90 λεπτά. Αυτό σήμερα το καταφέραμε χάρη σε κάποιους κεντρικούς παίκτες όπως ο Τσόρι, ο Σάμαρης και ο Φουστέρ που πάντοτε μας βοηθάει. Δεν ξέρω όμως αν μπορούμε να το κάνουμε 90 λεπτά.

Ανεξαρτήτως προσώπων είδαμε έναν Ολυμπιακό να παίζει απλά και το έκανε πρώτος-πρώτος ο Σαβιόλα. Μήπως πρέπει οι παίκτες του να παραδειγματιστούν από τον Σαβιόλα και αν είναι αυτό το στυλ που ζητάτε από τους ποδοσφαιριστές σας.

Χωρίς καμία αμφιβολία παίκτες όπως ο Σαβιόλα και ο Φουστέρ ήταν αυτοί που έδωσαν τον ρυθμό και την ώθηση που χρειαζόταν η ομάδα. Όχι μόνο όταν είχαν την μπάλα στα πόδια τους, αλλά όταν ήταν και μακριά από αυτή. Πίεσαν πολύ, έτρεξαν και δεν έδωσαν την ευκαιρία στον αντίπαλο να αμυνθεί καλά όπως έκανε μέχρι εκείνο το σημείο. Επίσης κάτι που είναι σημαντικό είναι ότι όταν μπήκαν οι Σαβιόλα και Φουστέρ, τότε βελτιώθηκε η κυκλοφορία της μπάλας, αλλά αμυνθήκαμε και καλά πιο μπροστά. Εκείνοι έδειξαν πώς πρέπει να πιέζουν μπροστά. Μακάρι να καταφέρουμε να τραβήξουμε την αντοχή που έδειξε σήμερα ο Σαβιόλα για 90 λεπτά. Απέδειξε σήμερα ότι αντέχει για 45 λεπτά πάντως.

Η ομάδα σας έδειξε χαρακτήρα. Πόσο ικανοποιημένος είστε για την πρόοδο που έδειξε ο Ολυμπιακός σε σύγκριση με την πρεμιέρα και αν σας προβληματίζει κάποια λάθη που έγιναν στην άμυνα.

Σήμερα είμαι ικανοποιημένος, παρόλο που στο πρώτο ημίχρονο ο Ναπολεόνι μας δυσκόλεψε πάρα πολύ. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε αυτή τη δυσκολία στην άμυνα, γιατί παίκτες όπως ο Ναπολεόνι μας δυσκόλεψαν πολύ. Στο δεύτερο μέρος κάναμε πράξη αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση και πώς με παίκτες όπως ο Σαβιόλα και ο Φουστέρ που έχουν σούπερ κλάση στην ψυχή, την ικανότητα και το επίπεδο που παίζουν, μπορούμε κι εμείς να γινόμαστε καλύτερη ομάδα. Επίσης δεν θέλω να ξεχάσω παίκτες όπως ο Μπονγκ, ο Σάμαρης και ο Μανιάτης που όταν η ομάδα απέκτησε νέο ρυθμό, ήταν αυτοί που συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και έπαιξαν όπως θέλαμε. Κι επίσης θέλω να σημειώσω ότι είχαμε σχολιάσει την περασμένη εβδομάδα πως υπήρχε μία εμμονή με τις αλλαγές των Φετφατζίδη και Μήτρογλου. Θέλω να πω δηλαδή ότι δεν έχει να κάνει με το σύστημα, αλλά με τα πρόσωπα. Επίσης θέλω να πω ότι σήμερα δείξαμε ότι είμαστε οι πρωταθλητές και είμαστε ήδη πρωτοπόροι. Όταν παίζουμε με την Καλλονή και νομίζουμε ότι δεν είναι ικαλή ομάδα, ας δούμε την βαθμολογία, γιατί η Καλλονή σήμερα πήρε τρεις βαθμούς. Σήμερα να σημειώσουμε ότι ελπίζουμε ο κόσμος να έμεινε ευχαριστημένος από την ψυχή και τον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες και για το γεγονός ότι πήραμε το παιχνίδι και δείξαμε ότι είμαστε περήφανοι που φοράμε αυτή τη φανέλα.

Σας είδαμε να πανηγυρίζετε έντονα στα γκολ. Σας βγήκε μήπως η πίεση που είχατε μετά την Καλλονή;

Μου αρέσει να κερδίζω. Δεν είναι εξαιτίας της πίεσης, αλλά επειδή χάρηκα πολύ που κερδίσαμε και με τον χαρακτήρα που δείξαμε. Επίσης να σας θυμίσω ότι με τα δύο γκολ του Αβραάμ είχα εκφραστεί με τον ίδιο τρόπο.

Θεωρούμε ότι τα συστήματα παίζουν πάντως κάποιο ρόλο. Μήπως μέσα στη χρονιά δούμε αυτό το 4-4-2;

Πιστέψτε με ότι επειδή είμαι και μεγαλύτερος, δεν έχει να κάνει με το σύστημα, αλλά με την ικανότητα που δείχνουν οι παίκτες στο γήπεδο. Πάντα θα θέλουμε κάτι παραπάνω και πάντα θα θέλουμε βελτίωση. Κάποιοι θα θέλουν το 4-4-2, αλλά δεν τους αρέσει ο Μήτρογλου. Πάντα θα θέλουμε κάτι άλλο. Αυτό συμβαίνει φυσικά και στην Ρεάλ, και στην Μπάγερν, και στην Μπαρτσελόνα και στην Μάντσεστερ που παίζουν με έναν επιθετικό. Δεν έχει να κάνει με το σύστημα, αλλά με τους παίκτες. Όταν ήμουν νέος και ποδοσφαιριστής, με ρωτούσαν τι σύστημα παίξαμε σήμερα, πάντοτε απαντούσα ότι παίξαμε καλά. Αυτό είναι το θέμα. Είμαστε πρωταθλητές και πρωτοπόροι αυτή τη στιγμή. Παίζουμε με διάφορα συστήματα και αυτό θα συνεχίσουμε μέσα στη χρονιά.