Οι δηλώσεις του Μίτσελ

Διαβάστε την τοποθέτηση του Ισπανού τεχνικού του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Άρη.

970143

 

 

Πώς εξηγείτε τα δύο πρόσωπα που παρουσίασε η ομάδα σας; Στο πρώτο ημίχρονο εντυπωσιακός και στο δεύτερο χειρότερος.

«Και εμείς εντοπίσαμε αυτή την αλλαγή. Στο πρώτο ημίχρονο ξεκινήσαμε με πολλά υποσχόμενοι επιθετικά και αμυντικά και δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο στον Άρη. Δικαιούμασταν περισσότερα γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο θέλαμε να επιμείνουμε και να δώσουμε περισσότερη ένταση στο στυλ παιχνιδιού που είχαμε, όμως χάσαμε δύο από τα πιο σημαντικά κομμάτια του παιχνιδιού. Τις θέσεις μας και την κατοχή της μπάλας. Έχουμε επιτρέψει στον Άρη να μας βάλει ένα γκολ στο μοναδικό του σουτ στην εστία μας και η αλήθεια είναι ότι είχαμε την ευκαιρία τρεις με τέσσερις φορές να τελειώσουμε το ματς και το αποτέλεσμα δεν δείχνει το πόσο καλοί ήμασταν στο πρώτο ημίχρονο. Η εξήγηση που δίνουμε είναι ότι έχουμε ζητήσει πολλά από τους παίκτες μας τις τελευταίες εβδομάδες με πολλά παιχνίδια και πολλές προπονήσεις».

Διακρίνατε μήπως πρόβλημα στη φυσική κατάσταση και είδατε αυτή την εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο;

«Σας είπα όμως την Πέμπτη ότι αν έλεγα κάτι τέτοιο θα κατηγορούσα τον προηγούμενο προπονητή και αυτό δεν θα ήθελα να το κάνω. Για αυτό είπα ήδη ότι έχουμε ζητήσει πολλά από τους παίκτες. Όταν υπάρχει αλλαγή προπονητή οι παίκτες προσπαθούν και τα δίνουν όλα για να εντυπωσιάσουν τον νέο τους προπονητή. Ίσως η συνεχής προσπάθειά τους κάποια στιγμή να τους εξάντλησε. Αν θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε τα δύο ημίχρονα στο πρώτο ημίχρονο είχαμε βάθος, στρατηγική και πολύ καλά στημένα».

Ο Ολυμπιακός έχει κάποιους ποδοσφαιριστές δανεικούς στον Άρη. Πώς τους είδατε;

«Τους γνώριζα από πριν και είδα σήμερα ότι ο Τάτος είναι ένας ποδοσφαιριστής καταπληκτικού επιπέδου. Παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην ομάδα του και έδειξε σήμερα ότι έχει ποιότητα και πρωταγωνιστεί στον Άρη».

Είναι κέρδος οι εμφανίσεις των Βλαχοδήμου και Χολέμπας;

«Για τον Βλαχοδήμο μιλάμε σε όλες τις συνεντεύξεις Τύπου και πάντοτε με θετικό τρόπο. Το ίδιο θα κάνω και τώρα. Ο Χολέμπας έδειξε γιατί αξίζει να είναι βασικός σε αυτή την ομάδα. Σήμερα μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποιους παίκτες, όμως πιστεύω ότι σαν σύνολο γενικότερα ήμασταν καλοί, σαν προσωπικότητα και χαρακτήρα. Και σαν αποφασιστικότητα. Κάποιες στιγμές στον αγώνα ήμασταν πολύ επιθετικοί».

Ο Φέισα έχει παίξει πέντε σερί ματς. Στον Ολυμπιακό που ονειρεύεστε έχει θέση ο Σέρβος;

«Ναι δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Δυσκολεύτηκε να έρθει στη φόρμα που θέλει και να βρει τον ρυθμό του γιατί ήταν καιρό χωρίς να παίζει, όμως εμείς βλέπουμε περισσότερο το μέλλον και όχι τόσο το παρόν. Ο Φέισα έχει βελτίωση στην τακτική, στη φυσική του κατάσταση και στην τεχνική του και τον χρειαζόμαστε για το μέλλον. Τον Ολυμπιακό που σχεδιάζουμε για το μέλλον, τον βλέπουμε τον Φέισα σαν πλέι μέικερ, αυτόν που θα οργανώνει το παιχνίδι. Κι ελπίζουμε κι εσείς να συμφωνείτε».

Από αυτά που έχετε ζητήσει από τους παίκτες σας από την πρώτη στιγμή που ήρθατε στην ομάδα, τα βλέπετε να εφαρμόζονται στον αγωνιστικό χώρο; Έστω και βήμα-βήμα.

«Η αλήθεια είναι ότι έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και πολλές φορές έχουν υπερβεί οι ποδοσφαιριστές και για αυτό έχουν και σημάδια κόπωσης. Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στις προπονήσεις, σε θέματα πειθαρχίας και διαφόρων στην καθημερινότητα. Ό,τι και να έχουμε ζητήσει, γίνεται από τους παίκτες. Αυτό δεν απαιτεί μόνο σωματική, αλλά και ψυχική δύναμη. Δεν έχουμε κανένα παράπονο από τους παίκτες. Τους ευχαριστούμε και θέλουμε να συνεχίσουν έτσι. Για αυτό είμαι πολύ ευχαριστημένος από το πρώτο ημίχρονο. Είδα ότι αυτό που ζητάμε είναι ότι μπορεί να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί. Μπορεί να τους κάνει πρωταγωνιστές».

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε για τον Πίνο. Είχε κάποια άδεια;

«Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ο Πίνο πάντως δεν είχε άδεια για να λείψει. Αλλά είναι κάτι που ο σύλλογος θα το λύσει πολύ σύντομα. Είναι θέμα της διοίκησης».

Η θέση που ταιριάζει στον Μανιάτη είναι αυτή του αμυντικού χαφ; Μπορεί να παίξει και καλύτερα ο Μανιάτης;

«Η θέση του είναι να είναι χαφ και έχει πάρα πολλά κατεβάσματα, όπως έδειξε σήμερα. Είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για εμάς γιατί έχει την ικανότητα να πηγαίνει και στις δύο περιοχές. Είναι ο τύπος του ποδοσφαιριστή που μ’ αρέσει πάρα πολύ».

Τον Αβραάμ Παπαδόπουλο πότε θα τον ετοιμάσετε να παίξει;

«Κάθε μέρα είναι όλο και καλύτερα, βρίσκεται σε μία καλή φάση για να επιστρέψει. Σήμερα θέλαμε να παίξει κάποια λεπτά, αλλά έτσι όπως πήγε το ματς δεν το κάναμε. Μέρα με τη μέρα βελτιώνεται. Αυτή την εβδομάδα είχα συνάντηση μαζί του και συζητήσαμε ότι έπρεπε να του δώσω μία εξήγηση για ποιο λόγο δεν ασχολήθηκα τόσο πολύ μαζί του με τη δουλειά του. Του εξήγησα τους λόγους, του ζήτησα συγγνώμη και του εξήγησα ότι τον υπολογίζουμε πολύ για το μέλλον και όχι για τώρα. Μου αρέσουν αυτές οι ποδοσφαιρικές συζητήσεις».

Ο κόσμος δείχνει πολύ καλομαθημένος. Με την πρώτη ευκαιρία αποδοκιμάζει. Εσείς πώς το βλέπετε;

«Να μην ξεχάσουμε ότι είμαστε σε έναν πολύ μεγάλο σύλλογο και ο κόσμος δεν συμβιβάζεται απλώς με το να κερδίζει τίτλους. Είναι κάτι που δεν το συναντώ πρώτη φορά στη ζωή μου και είναι κάτι που συνηθίζω να το βλέπω. Έχω την εντύπωση πώς σήμερα άρεσε η ομάδα. Αν εμείς δώσουμε καλύτερη συνέχεια ο κόσμος θα είναι ευχαριστημένος και θα καταλήξουμε σε κάτι ωραίο».