Νικοπολίδης: Στον Ολυμπιακό με αγκάλιασαν

ÍÉÊÏÐÏËÉÄÇÓ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ NIKOPOLIDISOLYMPIAKOS - PAS GIANINA

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αντώνης Νικοπολίδης στον «Arena»:

  Για το διάστημα της μετακίνησής του από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό:  «Ήταν ουσιαστικά η άρνηση μου να υπογράψω συμβόλαιο. Και βρέθηκα στο περιθώριο. Όπως είπα όμως. Κάθε εμπόδιο για καλό. Πάντα τα εμπόδια τα προσπερνούσα. Πείσμωσα σε αυτό που έγινε και περίμενα την ευκαιρία για να επανέλθω μετά την αδικία. Αυτό είχα στο μυαλό μου και μετά από χρόνια είμαι ικανοποιημένος. Έχει σημασία και το πως σε υποδέχεται η ομάδα. Πήγα στον Ολυμπιακό και ήταν όλοι από πάνω μου. Με υποδέχθηκαν και με αγκάλιασαν. Ήταν πιο εύκολο για εμένα να παίξω καλύτερα.  Φυσικά και είχα προβλήματα στην καθημερινή μου ζωή. Όμως, ήταν κάτι που έγινε συνειδητά. Το ήξερα ότι θα συμβεί. Αλλά δεν θα σταματούσα».

Για το αν βρέθηκε ποτέ κοντά σε ομάδα του εξωτερικού:  «Σκέφτηκα να πάω. Και έκανα προσπάθειες να πάω στο εξωτερικό. Ήταν η εποχή της εξαγωγής των Ελλήνων από το 1998-2004 και πολλοί παίκτες ήθελαν να βγουν. Υπήρχε έδαφος. Προσπάθησα να βγω αλλά δεν μπόρεσα. Έφερα μία πρόταση το 2001 στον Παναθηναϊκό αλλά απορρίφθηκε. Αυτά τα πράγματα είναι άσχημο να συμβαίνουν. Μετά το Euro είχα προτάσεις όμως είχα ήδη υπογράψει στον Ολυμπιακό. Όταν δίνω τον λόγο μου ισχύει αυτός. Μετά πέρασαν τα χρόνια. Είναι άλλο να ξεκινάς 26 και άλλο 34 για να πας στο εξωτερικό».

Για το ποιος είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα και το εξωτερικό:  «Αυτή την στιγμή ο καλύτερος είναι ο Ρομπέρτο του Ολυμπιακού. Και με την ψυχολογία που διαθέτει μπορεί να πάει καλύτερα. Το αρνητικό είναι ότι δύσκολα θα τον κάνει δικό του ο Ολυμπιακός. Ο Καρνέζης είναι ο κορυφαίος Έλληνας. Σταθερός που χρόνο με τον χρόνο γίνεται καλύτερος. Ξεκινάει τώρα μία περιπέτεια στην Ισπανία και του ευχόμαστε καλή επιτυχία . Ο Καπίνο είναι ένας τερματοφύλακας με ταλέντο αλλά θέλει δουλειά. Ο καλύτερος ξένος είναι ο Μπουφόν. Συνεχίζει εδώ και 25 χρόνια να είναι σταθερή αξία. Αυτό μετράει. Μιλάμε για έναν τερματοφύλακα που είναι σε ίδιο επίπεδο τόσα χρόνια. Αν και είμαι θαυμαστής του Κασίγιας».

Για το πρωτάθλημα:  «Ο Ολυμπιακός είναι το πρώτο φαβορί. Είναι σίγουρο. Το καλό είναι ότι ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται δυνατός και θα τον έχει σε εγρήγορση. Δεν θα ξεφύγει πολύ όπως πέρσι που είχε διαφορά 20 βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ δείχνει με τις μεταγραφές να είναι ανταγωνιστικός. Όμως δεν νομίζω ότι μπορεί να τον κοντράρει. Ίσως τα επόμενα δύο τρία χρόνια με τη συνεχή βελτίωση θα μπορεί να είναι ισάξιος ανταγωνιστής.  Ο Ολυμπιακός έχει και πολύ καλό πάγκο. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κάνει τόσο μεγάλο rotation.  Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει περισσότερους και πιο ποιοτικούς παίκτες. Οπότε δεν έχει πρόβλημα. Ενώ ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα αν  λείψουν δύο-τρεις παίκτες».

Για Μίτσελ και Στεφενς:  «Και ο Μίτσελ έχει μεγάλη εμπειρία και σαν ποδοσφαιριστής και σαν προπονητής. Δεν νομίζω ότι έχουν τόσο μεγάλη διαφορά. Το θέμα για εμένα είναι η ουσία. Ο Ολυμπιακός πάνω από όλα για αγωνιστικούς λόγους είναι πρώτο φαβορί. Αλλά το ξαναλέω είναι καλό για το ελληνικό πρωτάθλημα που υπάρχει ο ΠΑΟΚ. Μπορεί να μην είναι ποιοτικά ένα πρωτάθλημα που σου κάνει εντύπωση αλλά αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, οποιαδήποτε άλλη ομάδα μπορεί να κερδίσει. Καμία ομάδα από την τέταρτη και κάτω δεν μπορεί να πει πάω να νικήσω. Στα πλέι οφ θα δούμε μεγάλο ανταγωνισμό. Άρα υπάρχει ένα ενδιαφέρον. Θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον αν υπήρχαν κι οι παραδοσιακές δυνάμεις”.

Για τον ίδιο:  «Ξεκινάω μία καριέρα στην προπονητική και περιμένω την κατάλληλη ευκαιρία για να μπορέσω να κάνω αυτά που μπορώ να πετύχω. Ήμουν στο επιτελείο του Ολυμπιακού ενώ για δύο εβδομάδες ήμουν στον πάγκο και μετά συνεχίσαμε με τον Μίτσελ».