Μπονγκ: «Έτοιμος να παίξω»

klo_3974

 

 

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Γκαετάν Μπονγκ υποστήριξε πως μπορεί να αγωνιστεί ακόμα και από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπονγκ στην κάμερα της NOVA:

Γκαετάν, καλωσόρισες στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη νέα σου ομάδα;
«Σας ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα. Οι πρώτες εικόνες που έχω απ’ την καινούργια μου ομάδα είναι πάρα πολύ καλές. Έχω ήδη ξεκινήσει προπονήσεις. Γνωρίζω τους νέους συμπαίκτες μου. Γνωρίζω το προπονητικό επιτελείο και τους ανθρώπους που δουλεύουν για την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Και βλέπω ανθρώπους που έχουν διάθεση για δουλειά, διάθεση για προπόνηση. Αυτό ισχύει και για τους συμπαίκτες μου και για όλους όσοι εργάζονται στον Ολυμπιακό. Πράγμα το οποίο είναι πολύ θετικό για εμένα».

Ήταν εύκολη η απόφασή σου να αφήσεις τη Γαλλία και να έρθεις στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό;
«Δεν μπορώ να πω πως ήταν μία εύκολη απόφαση για εμένα. Γνώριζα πολύ καλά το γαλλικό πρωτάθλημα. Αγωνιζόμουν εκεί για αρκετά χρόνια. Ήμουν εξοικειωμένος με την ποδοσφαιρική κατάσταση στη Γαλλία. Παρόλα αυτά, όταν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού με προσέγγισαν και μου εξήγησαν το πλάνο το οποίο έχουν για την ομάδα, ήταν ιδιαιτέρως πειστικοί. Το γεγονός ότι και οι ίδιοι έδειχναν πολύ ενθουσιώδεις για την ομάδα που έχουν στο μυαλό τους να κτίσουν σε συνδυασμό με τη μεγάλη τους επιθυμία να είμαι και εγώ κομμάτι αυτής της ομάδας και να αγωνιστώ σε αυτή, μου άρεσε πάρα πολύ και το εκτίμησα ιδιαιτέρως. Τελικώς μπορούμε να πούμε πως όταν έδωσα το λόγο μου ότι θα υπογράψω στον Ολυμπιακό, φυσικά δε θα μπορούσα να μην τον τηρήσω. Και έτσι ήρθα στην Ελλάδα».

Η παρουσία της ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν ένα σημαντικό κίνητρο για να πεις το ναι;
«Ήταν πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται μόνιμα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ένα μεγάλο κίνητρο για κάθε ποδοσφαιριστή. Αλλά ειδικότερα για εμένα ήταν ένας μεγάλος στόχος να πάρω μεταγραφή σε μία ομάδα η οποία αγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο. Ο Ολυμπιακός μου έδωσε αυτή τη δυνατότητα. Οπότε όπως αντιλαμβάνεστε, άρπαξα την ευκαιρία».

Είδες και το πρώτο επίσημο ματς, την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Τι εικόνα σχημάτισες για τη νέα σου ομάδα;
«Παρότι ένα παιχνίδι πρεμιέρας είναι σε μία δύσκολη χρονικά κατάσταση, αφού οι ομάδες προέρχονται απ’ την προετοιμασία και τα πόδια μπορούμε να πούμε πως είναι βαριά ενώ και οι παίκτες προσπαθούν να δέσουν μεταξύ τους ώστε να αποδώσουν το καλύτερο δυνατό, είδα πολύ καλά πράγματα και πολύ καλά στοιχεία. Είδα ποδοσφαιριστές ικανούς να αποδώσουν πολύ ωραία πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι το οποίο μου άφησε πάρα πολύ ωραίες εικόνες και την πίστη ότι στο μέλλον μπορούμε όλοι μαζί και φυσικά και εγώ συμμετέχοντας στην ομάδα, να κάνουμε ακόμη καλύτερα πράγματα και πολύ καλά παιχνίδια. Να αποδώσουμε αυτό που περιμένουμε και εμείς οι ίδιοι, αλλά και η διοίκηση και ο κόσμος».

Αν σου ζητηθεί την Κυριακή να αγωνιστείς, αισθάνεσαι πως θα είσαι έτοιμος ή χρειάζεσαι χρόνο;
«Το γαλλικό πρωτάθλημα άρχισε μία εβδομάδα νωρίτερα απ’ το ελληνικό και είχα αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι. Οπότε, από αυτήν την άποψη μπορούμε να πούμε πως είμαι έτοιμος. Στο δεύτερο παιχνίδι δεν είχα αγωνιστεί γιατί ήταν σε εξέλιξη η μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό και έπρεπε να ολοκληρωθεί αυτό το ζήτημα. Έχω ήδη ξεκινήσει τη δουλειά εδώ με την ομάδα, όπως είπα και νωρίτερα. Και αν ο προπονητής μου κρίνει πως είμαι σε θέση να βοηθήσω και θέλει να ποντάρει σε εμένα για να ξεκινήσω στο ματς της Κυριακής, με μεγάλη μου χαρά θα το κάνω. Αισθάνομαι έτοιμος. Και όχι μόνο αυτό. Αισθάνομαι έτοιμος να αγωνιστώ μπροστά στον κόσμο μας, μπροστά στο κοινό που αντίκρισα και στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Καλλονή. Είδα πολύ ωραίους φιλάθλους, πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Και θα ήταν πραγματικά κάτι πολύ ευχάριστο για εμένα να μπορούσα να παίξω».

Δε θα σου ζητήσω να μας πεις ορισμένα στοιχεία για τον επόμενο αντίπαλο του Ολυμπιακού, διότι είναι λογικό να μην γνωρίζεις αρκετά πράγματα. Αλλά τι ξέρεις για το Καραϊσκάκη και αν ανυπομονείς να παίξεις εκεί;
«Όπως είπατε, πράγματι για τον επόμενο αντίπαλό μας δε γνωρίζω πολλά πράγματα. Αλλά θα τον μελετήσουμε στη διάρκεια της προετοιμασίας μας. Για την ακρίβεια, ήδη τον μελετάμε και δουλεύουμε πάνω στον επόμενο αντίπαλό μας και στον τρόπο που θα τον αντιμετωπίσουμε. Πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό, μπορούμε να πούμε ότι έκανα μία έρευνα. Έψαξα πολλά πράγματα για την ομάδα. Έμαθα την ιστορία της. Έμαθα για τον κόσμο. Έμαθα για τη διοίκηση. Έμαθα για τους τίτλους. Φυσικά και μόνο από θέμα σεβασμού προς την ομάδα με την οποία θα υπέγραφα το συμβόλαιό μου, ήθελα να ξέρω τα πάντα. Ήθελα να ξέρω που έρχομαι, σε ποια ομάδα θα αγωνίζομαι και για ποια ομάδα θα δίνω σε κάθε αγωνιστική το 100% των δυνατοτήτων μου».

Κλείνοντας θα ήθελες να στείλεις και ένα μήνυμα προς τον κόσμο της νέας σου ομάδας;
«Καταρχήν θα ήθελα να τους στείλω πολλούς χαιρετισμούς και να τους ευχαριστήσω που με καλωσορίζουν στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό φυσικά. Δεν με γνωρίζουν ακόμη. Θα με μάθουν σιγά – σιγά. Αυτό, όμως, που πρέπει να ξέρουν είναι ότι κάθε αγωνιστική, κάθε Σαββατοκύριακο που θα παίζουμε, σε οποιονδήποτε αγώνα έχει η ομάδα μας, εγώ θα δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου, ώστε να κάνω χαρούμενο αυτόν τον υπέροχο κόσμο που είδα σε βίντεο πριν έρθω στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό».