Μοντέστο: «Λάτρεψα την Ελλάδα»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για την τρίχρονη παραμονή στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό ο Φρανσουά Μοντεστό.

Ο Κορσικανός έφτασε ως και το σημείο να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Ολυμπιακό και στα τρία χρόνια που βρέθηκε στην Ελλάδα κατάφερε να πάρει πέντε τρόπαια, τρία πρωταθλήματα και δυο κύπελλα, με τους «ερυθρόλευκους», ενώ όπως δήλωσε δέθηκε με τον κόσμο. Ο Μοντεστό θα συνεχίσει την καριέρα του στη Γαλλία αλλά στις δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Real News», υποστήριξε πως ποτέ δεν θα ξεχάσει τη χώρα μας.

«Τα κέρδισα όλα σε 3 χρόνια με τον Ολυμπιακό. Τρία πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα. Έπαιξα στην καλύτερη πομάδα της χώρας. Θα θυμάμαι για μία ζωή το πρώτο μου γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ κι αυτό με την Ντόρτμουντ και την Άρσεναλ. Θα θυμάμαι και την υποδοχή στο Ρέντη πέρυσι μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και το 6-0 επί της ΑΕΚ. Ήταν όλα φανταστικά. Η οικογένειά μου πέρασε υπέροχα. Μακάρι να είχα έρθει νωρίτερα. Λάτρεψα την Αθήνα, τους Έλληνες και τη φιλοσοφίας σας. Θα λέω μόνο τα καλύτερα πλέον παντού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κορσικανός αμυντικός μέσος.

Όσο για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε ενδιαφερθει να τον αποκτήσει και νωρίτερα, σχολίασε: «Με ήθελε ο Σόλιντ στην ομάδα. Με είχε πάρει τηλέφωνο, αλλά δεν έγινε. Δεν είμαι άνθρωπος των πολλών αλλαγών», ενώ επισημαίνει ότι: «Θέλω να παίξω ποδόσφαιρο για 1-2 χρόνια. Θέλω να φύγω με το κεφάλι ψηλά. Είχα προτάσεις από Αμερική και Αυστραλία, αλλά προτίμησα να πάω σπίτι μου».

Σε ερώτηση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, απάντησε: «Ο κ.Μαρινάκης είναι σωστός άνθρωπος. Ήμουν η πρώτη του μεταγραφή. Κερδίσαμε τα πάντα μαζί. Του άρεσε το πάθος μου και ότι έπαιζα για την ομάδα. Από την πρώτη ημέρα μου στάθηκε. Μου έλεγε να μη με ανησυχεί τίποτα. Είναι πολύ καλό πρόσωπο. Δεν είχα ποτέ στο παρελθόν τέτοια σχέση με άλλον πρόεδρο. Ό,τι πρόβλημα υπήρχε, μου έλεγε: “Θα το φτιάξω”. Φυσικά και θα γυρίσω μία μέρα. Με αυτούς τους ανθρώπους θέλω να συνεργαστώ ξανά και ειδικά με τον κ.Μαρινάκη. Είναι μεγάλη μου τιμή να υπάρχει αυτή η πρόταση. Δεν έχουν όλοι αυτή την τύχη».

Ενώ τέλος, για τους Πιέρ Ισά και Κριστιάν Καρεμπέ, σχολίασε: «Ο Πιέρ θα δουλέψει μαζί με τον Κριστιάν που έχει καλές σχέσεις με μεγάλους συλλόγους. Έχει το ταλέντο γι’ αυτό. Καταλαβαίνει το ποδόσφαιρο. Είναι μία πολύ καλή επιλογή».