Μίτσελ: “Κάθε μέρα και καλύτεροι”

Ο Μίτσελ μίλησε για τη νέα μεγάλη νίκη στο πρωτάθλημα, το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και το ρεκόρ που κυνηγά ο Ολυμπιακός στα γκολ.

michel2

Συμφωνώ μαζί σας. Όμως αυτό πιστεύω ότι είναι μία κούραση που οφείλεται στην έλλειψη συγκέντρωσης γιατί στο δεύτερο μέρος δείξαμε ότι μπορούμε να έχουμε το επίπεδο που επιθυμούμε. Το γκολ που δεχτήκαμε είναι δίχως αμφιβολία ότι εκείνη τη στιγμή δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί.

Γνωρίζαμε το παιχνίδι του ΟΦΗ και τι προσπαθούσε να κάνει, αλλά εμείς κάναμε λάθος”, είπε αρχικά ο Ισπανός τεχνικός και συνέχισε:

“Αυτό πρέπει να το προσέχουμε από εδώ και στο εξής γιατί δεν θα έχουμε συνέχεια την ευκαιρία να ανατρέπουμε τα αποτελέσματα. Προσπαθώ να κατανοήσω το γεγονός ότι κάποιες φορές οι παίκτες είναι κουρασμένοι και με έλλειψη συγκέντρωσης, όμως, έχω την υποχρέωση να ζητάω από τους ποδοσφαιριστές μου το καλύτερο.

Πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι. Το γεγονός ότι ανασυγκροτήσαμε τις δυνάμεις μας στην επανάληψη, το ότι βάλαμε πέντε γκολ και χάσαμε ένα πέναλτι, δείχνει ότι μπορούμε να παρουσιάσουμε την εικόνα που θέλουμε και δείχνουμε σε όλους τη δουλειά που κάνουμε”.

Εμφανίσεις όπως στο Ντα Λουζ και με τα πέντε γκολ στον ΟΦΗ δίνουν αυτοπεποίθηση στην ομάδα ενόψει της τριάδας – φωτιά που ακολουθεί με Παναθηναϊκό, Μπενφίκα και ΠΑΟΚ;

Χωρίς καμία αμφιβολία ναι. Η συνέχεια που έχουν οι καλές μας εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα, δίνουν αυτοπεποίθηση στους παίκτες. Για αυτό προσπαθούμε συνεχώς. Δεν θα σταματήσω ποτέ να ζητάω όλο και περισσότερα από τους ποδοσφαιριστές μου, γιατί το γεγονός ότι στο δεύτερο μέρος ήμασταν τόσο καλοί, δείχνει ότι όλοι είναι στη διάθεσή μας και ικανοί να κάνουν αυτά που τους ζητάμε. Στην επανάληψη δεν είχε φανεί ότι υπάρχουν πέντε αλλαγές“.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει φέτος ένα ρεκόρ στα γκολ; Κρατάει από το 1974…

Το ’74 δεν είχα γεννηθεί (γέλια). Πιστεύω ότι έχει να κάνει με τον συντονισμό του καλού παιχνιδιού. Το ότι τα πάμε καλά, δείχνει ότι είμαστε αποτελεσματική ομάδα, παρουσιάζουμε ωραίο παιχνίδι και ο κόσμος δείχνει ευχαριστημένος σε σχέση με πέρσι που παρότι κερδίζαμε, ο κόσμος δεν το χαιρόταν. Φέτος τα πράγματα δείχνουν να είναι καλύτερα.

Το ότι ο κόσμος είναι ευχαριστημένος ή μας συναντάει στον δρόμο και μας λέει καλά πράγματα για την δουλειά μας, μας αναγκάζει να είμαστε υποχρεωμένοι απέναντί του, αλλά και να συνεχίζουμε τη δουλειά μας για να συνεχίσουν να χαίρονται. Εξαρτάται και από τις απαιτήσεις που έχεις. Αν θες να πηγαίνεις στην κορυφή και πιο ψηλά ή αν θες να μένεις στη μετριότητα. Εμείς επιλέγουμε το πρώτο“.

Τι είναι αυτό που θα ζητήσετε από τους παίκτες σας για να ανταποκριθούν με επιτυχία στους αγώνες με Παναθηναϊκό, Μπενφίκα και ΠΑΟΚ;

Θα τους ζητήσω ακριβώς το ίδιο. Ό,τι κάνουν μέχρι στιγμής. Κι αν το κάνουν, τότε είναι εγγυημένο ότι θα τα πάμε καλά και στα τρία παιχνίδια“.

Είδαμε τον Γιαταμπαρέ σήμερα και με την Μπενφίκα να παίζει καλά, τον Κάμπελ επίσης να δίνει τέσσερις ασίστ στο ματς με τον ΟΦΗ. Θα θέλαμε ένα σχόλιο για την παρουσία τους απόψε.

Είναι φανταστικοί. Θέλουμε να. πιέζουν τους υπόλοιπους, γιατί τη θέση του στην ενδεκάδα δεν την έχει κανένας σίγουρη. Οι παίκτες μπαίνουν και βγαίνουν από την επιλογή μας για το αρχικό σχήμα. Θα ήταν εύκολο να επιλέξουμε τους έντεκα παίκτες, αλλά εξαρτιόνται όλα από τις εμφανίσεις τους“.

 

Πηγή: sport24.gr