Μίτσελ: «Θα παίζουν οι έτοιμοι»

michel1

 

Ο Ολυμπιακός μπαίνει σε μια «καυτή» σειρά αγώνων, σε Ελλάδα και Ευρώπη με τον Μίτσελ να ζητά από τους παίκτες του να αποδείξουν πόσο χρήσιμοι είναι, σημειώνοντας πως σε κάθε ματς θα παίζουν οι πιο έτοιμοι.

Ο τεχνικός των νταμπλούχων Ελλάδας, που μίλησε στη Nova, ανέφερε πως στο μυαλό τους είναι… πολλή Ξάνθη και λίγη Παρί, ενώ ζήτησε από τον κόσμο να γεμίζει το Καραϊσκάκη ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Αναλυτικά η συνέντευξή του…

Πόσο δύσκολο είναι να κρατήσετε τους παίκτες σας προσηλωμένους στον αγώνα με την Ξάνθη, απ’ τη στιγμή κατά την οποία λίγα 24ωρα αργότερα ακολουθεί η πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ;

«Η ιδέα που θέλουμε να μεταδώσουμε, είναι να μη βλέπουμε άλλο παιχνίδι πέρα απ’ την Ξάνθη. Μέχρι να τελειώσει αυτό το ματς, δεν βλέπουμε κανένα άλλο. Όμως, έχουμε στο μυαλό μας και το παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν, υπό την έννοια πως έχουμε λίγες ημέρες για να προετοιμαστούμε. Την Πέμπτη μαζεύτηκαν οι ποδοσφαιριστές και ξεκινήσαμε την προετοιμασία για το παιχνίδι με την Ξάνθη».

Για την Ξάνθη τι άποψη έχετε;

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Πιστεύω ότι στο πρώτο παιχνίδι της απέναντι στον ΠΑΟΚ είχε αρκετά προβλήματα με τις στημένες φάσεις. Όμως, δεν ήταν τόσο κακή για να δεχθεί και τρία γκολ. Είναι μία ομάδα που έχει ποιοτικούς παίκτες στο κέντρο και αρκετά γρήγορους παίκτες στην επίθεση».

Αυτό ο πρώτος κύκλος των συνεχόμενων αγώνων κάθε τρεις – τέσσερις ημέρες σε Ελλάδα και Ευρώπη, θα σας οδηγήσει στην απόφαση να προχωρήσετε σε εκτεταμένο rotation από ματς σε ματς;

«Ναι, είναι σαφές πως θα προσπαθήσουμε να βρούμε άλλες πιθανές λύσεις, τις οποίες τις έχουμε. Είχαμε πει απ’ την αρχή της χρονιάς πως είμαστε ευχαριστημένοι που έχουμε τόσους πολλούς παίκτες. Όλοι οι παίκτες μας έχουν συναγωνισμό μεταξύ τους. Είναι χρήσιμοι σε εμάς. Και από εδώ και πέρα είναι η ώρα για να το αποδείξουν. Όχι, όμως, με την έννοια πως θα σκεφτόμαστε τα επόμενα παιχνίδια και ποιοι παίκτες θα αγωνιστούν στις επόμενες υποχρεώσεις μας. Μας ενδιαφέρει το πιο άμεσο παιχνίδι. Πάντα θα παίζουν αυτοί που θεωρούνται πιο έτοιμοι».

Σκοπεύετε να ξεκουράσετε κάποιους απ’ τους διεθνείς;

«Θα δούμε σε τι κατάσταση είναι. Εμείς απ’ την αρχή έχουμε στο μυαλό μας πως όλοι οι παίκτες μας έχουν τις ικανότητες για να είναι βασικοί. Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι αν είναι διεθνείς ή όχι. Το θέμα είναι τι προσπάθεια κάνουν και ψυχικά και σωματικά. Αν το επόμενο παιχνίδι ήταν για το Τσάμπιονς Λιγκ, θα είχαμε ακριβώς την ίδια αποστολή, θα έπαιζαν ακριβώς οι ίδιοι παίκτες που θα παίξουν με την Ξάνθη».

Ο Κάμπελ πάντως, πρέπει να βρίσκεται στον έβδομο ουρανό μετά την πρόκριση της Εθνικής του ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι καλό να έχετε στη διάθεσή σας παίκτες με τέτοια ψυχολογία; Διευκολύνει το έργο σας;

«Μου αρέσει πάρα πολύ το γεγονός πως έχω στην ομάδα μας τόσους πολλούς διεθνείς παίκτες, παρόλο που πρέπει να φεύγουν αρκετές φορές. Αυτό δείχνει την ποιότητά της ομάδας μας. Ξέρουμε πως είναι ευτυχής, αλλά και κουρασμένος. Και για αυτό έχουμε μεγάλο ρόστερ, ώστε να διαθέτουμε εναλλακτικές λύσεις».

Θεωρείτε πως οι Εντινγκά και Γιαταμπαρέ είναι έτοιμοι να προσφέρουν άμεσα στην ομάδα τις υπηρεσίες τους;

«Είναι καινούργιοι παίκτες. Σίγουρα θα χρειαστούν χρόνο για να προσαρμοστούν στην ομάδα μας, στο χώρο μας και στην ιδέα του παιχνιδιού μας. Όμως πρέπει να μας βοηθήσουν».

Μπορείτε να πείτε δύο λόγια και για το τελευταίο μεταγραφικό της ομάδας σας, τον Μάρκο Σέποβιτς; Να τον παρουσιάσετε λίγο στον κόσμο του Ολυμπιακού.

«Είναι ένας γκολτζής, πολύ νέος. Έχει πολύ καλή αίσθηση του χώρου. Είναι πάρα πολύ καλός στην ολοκλήρωση των φάσεων. Όμως, λόγω της ηλικίας του έχει φυσικά πολλά πράγματα να μάθει ακόμη. Και έχει δίπλα του δύο πολύ καλούς δασκάλους, τον Σαβιόλα και τον Μήτρογλου. Είναι μία επιλογή μας για το μέλλον. Αλλά στο ποδόσφαιρο το μέλλον μπορεί να είναι και σε ένα μήνα. Οπότε όλα μπορεί να γίνουν πολύ γρήγορα».

Ο κόσμος αναμένεται γεμίσει την Τρίτη το Καραϊσκάκη. Θα θέλατε, πάντως, τη μαζική παρουσία του και στα ματς του πρωταθλήματος;

«Έχω αίσθηση απ’ τον κόσμο. Με συναντάει κόσμος στο δρόμο και μου λέει πως είναι ευχαριστημένος απ’ την πρόοδο της ομάδας. Αυτό δείχνει πως ο κόσμος θα είναι στο πλευρό μας. Ελπίζουμε να φύγουν χαρούμενοι απ’ το γήπεδο το Σάββατο. Και να μην τους χάσουμε μέχρι την Τρίτη το βράδυ. Να είναι πάντα μαζί μας. Και πρέπει να μάθουν όλοι οι αντίπαλοί μας, είτε είναι του ελληνικού πρωταθλήματος, είτε είναι ξένες ομάδες, όταν έρχονται στο γήπεδό μας δεν θα παίζουν απέναντι σε ένδεκα παίκτες, αλλά θα παίζουν απέναντι σε όλον αυτόν τον κόσμο που υποστηρίζει την ομάδα. Αν λοιπόν την Τρίτη γεμίσουν το γήπεδο, να μην ανησυχούν, γιατί και εμείς θα δώσουμε τα πάντα για να δουν ωραίο ποδόσφαιρο. Δεν θα τους απογοητεύσουν οι παίκτες μας».