Κέρκυρα – Ολυμπιακός 0-1

post_game_kerkira_vs_olympiacos_b_606x3101

Ο κ. Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με κάποιες αλλαγές, σε σχέση με την ενδεκάδα που αντιμετώπισε τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο. Ο Μέγιερι ήταν στο τέρμα. Δεξιά στην άμυνα ήταν ο Παπάζογλου, αριστερά ο Λυκογιάννης αντί του τραυματία Χολέβα και στόπερ ήταν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μανωλάς.

Στη μεσαία γραμμή διαφοροποιήθηκε και η τριάδα. Ο Φέισα ήταν ο αμυντικός μέσος και μπροστά του δεξιά ήταν ο Μανιάτης και αριστερά ο Φουστέρ. Στην επίθεση ο Βλαχοδήμος έμεινε με φανέλα βασικού στα δεξιά, αριστερά ήταν ο Αμπντούν και στην κορυφή ο Ραφίκ Τζιμπούρ. Η ομάδα μας αγωνίστηκε με την άσπρη εμφάνισή της.

Το παιχνίδι άρχισε με τον Ολυμπιακό σε φουλ επιθετική διάθεση. Με την αμυντική τετράδα αισθητά ανεβασμένη στο γήπεδο, οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν από πολύ νωρίς να πιέσουν την Κέρκυρα. Ο Μανιάτης έπαιρνε πολύ την μπάλα σε αυτά τα πρώτα λεπτά και έφτιαχνε παιχνίδι.

Στο 7’ ο Λυκογιάννης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, η μπάλα απομακρύνθηκε προσωρινά από τους αμυντικούς της Κέρκυρας και έφτασε στον Μανιάτη, ο οποίος σούταρε. Η μπάλα κόντραρε και πήγαινε προς τα δίχτυα, με τον Αναστασόπουλο να διώχνει την τελευταία στιγμή σε κόρνερ!

Μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα μας είχε αναγκάσει τον αντίπαλό της να παραχωρήσει τρία κόρνερ. Στοιχείο ενδεικτικό, αν μη τι άλλο, της πίεσης που ασκούσε προς την εστία του Αναστασόπουλου. Στο 16’ ο Ολυμπιακός βγήκε ωραία στην αντεπίθεση, ο Βλαχοδήμος πήρε δεξιά την μπάλα και έβγαλε πολύ ωραία σέντρα για τον Τζιμπούρ, τον οποίο πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Πετρούσης, με την μπάλα να καταλήγει στον Αναστασόπουλο.

Μέχρι το πρώτο μισάωρο ο Ολυμπιακός δεν είχε απειληθεί, ήλεγχε τον αγώνα και ήταν εκείνος που έδινε τον ρυθμό. Οι ποδοσφαιριστές του κ. Μίτσελ μπορεί να μην είχαν καταφέρει να φτάσουν στο γκολ, όμως έδειχναν ότι ήταν απλώς θέμα… χρόνου να το πετύχουν. Στο 30’ ο Λυκογιάννης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και έστειλε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Μανωλάς πήγε να βάλει την προβολή. Με κόντρα η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Αναστασόπουλου.

Στο 34’ ο Αμπντούν και ο Παπάζογλου συνδυάστηκαν όμορφα από δεξιά, με τον δεύτερο να κάνει πανέμορφη σέντρα-σουτ και να υποχρεώνει τον Αναστασόπουλο να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ, αφού η μπάλα πήγαινε γκολ! Στο 43’ ο Βλαχοδήμος πήρε την μπάλα από αριστερά, έπειτα από γέμισμα του Μανιάτη από την αντίθετη πλευρά. Κοντρόλαρε, ελίχθηκε και σούταρε με το δεξί, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Αναστασόπουλου!

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό καθολικά ανώτερο του αντιπάλου του, αλλά με το αποτέλεσμα να παραμένει ισόπαλο, δίχως γκολ. Το δεύτερο μέρος άρχισε με τις δύο ομάδες απαράλλαχτες, ως προς τη σύνθεσή τους. Στο 47’ η ομάδα μας έχασε καλή ευκαιρία. Ο Αμπτνούν εκτέλεσε φάουλ από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Μανιάτης πήρε την πρώτη κεφαλιά, σημαδεύοντας τον Βλαχοδήμο. Ο νεαρός πήρε δεύτερη κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε και πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Αναστασόπουλου, κόρνερ.

Η Κέρκυρα είχε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο 53’, όταν ο Λεόν βρήκε τον Αγρίτη με σκαφτή πάσα, εκείνος κοντρόλαρε μπήκε στην περιοχή και σούταρε, με τον Λυκογιάννη να του βάζει την κόντρα και την μπάλα να φεύγει κόρνερ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο δεύτερο μέρος με περισσότερο επιθετική διάθεση και ο κ. Μίτσελ έβαλε στο 63’ τον Μασάντο αντί του Φουστέρ. Στο ίδιο λεπτό μπήκε και ο Φετφατζίδης, αντί του Βλαχοδήμου.

Μάλιστα, ο νεαρός άσος είχε καλή ευκαιρία στο 65’, όταν ο Μασάντο του έδωσε πλασαριστά την μπάλα από φάουλ, εκείνος ελίχθηκε από δεξιά και μπήκε στην περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Αναστασόπουλου. Στο 70’ ο κ. Μίτσελ έριξε στο ματς και τον Κώστα Μήτρογλου, βγάζοντας τον Παπάζογλου. Ο Μανιάτης πήγε δεξί μπακ και στα χαφ έμειναν οι Μασάντο και Φέισα. Δεξιά ήταν ο Φετφατζίδης, αριστερά ο Αμπντούν και στην κορυφή οι Μήτρογλου και Τζιμπούρ.

Πανέμορφη εκτέλεση του Αναστασόπουλου στο 74’ δεν είχε ευτυχή κατάληξη, αφού ο Αναστασόπουλος ήταν σε καλή θέση και με υπερένταση έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Η ανωτερότητα της ομάδας μας επιβεβαιώθηκε στο 79’, όταν ο Μήτρογλου έδειξε ξανά την εκτελεστική του δεινότητα. Πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή της Κέρκυρας, την έφερε στο αριστερό και σούταρε δυνατά, στέλνοντάς τη στα δίχτυα του Αναστασόπουλου!

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αμπντούν έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Δεν άλλαξε κάτι στα τελευταία λεπτά και ο Ολυμπιακός επικράτησε της Κέρκυρας με 1-0.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Αναστασόπουλος, Πετρούσης, Βενέτης, Σταμογιάννος (82’ Κρητικός), Αγρίτης, Λεόν, Τσουμάνης, Τσοκάνης, Στάμου (87΄ Σίμωσης), Κυβελίδης, Αθανασίου (60’ Σκέμπης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Παπάζογλου (70’ Μήτρογλου), Λυκογιάννης, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Φέισα, Μανιάτης, Φουστέρ (63’ Μασάντο), Βλαχοδήμος (63’ Φετφατζίδης), Αμπντούν, Τζιμπούρ.

ΓΗΠΕΔΟ: ΕΑΚ Κέρκυρας
ΣΚΟΡΕΡ: – / 79’ Μήτρογλου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλ. Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΒΟΗΘΟΙ: Ιορ. Δημητριάδης (Καστοριάς), Αλ. Γρεβένης (Χαλκιδικής)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Δ. Θάνος (Γρεβενών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 84΄ Στάμου/ 56’ Λυκογιάννης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – / –
ΔΟΚΑΡΙΑ: – / –