Θέλω να μείνω, αλλά αν έρθει πρόταση το συζητάμε

ÁÌÐÍÔÏÕÍ   ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÁÅÊ ABDOUN   OLYMPIAKOS - AEK

Συνέντευξη στο γαλλικό Eurosport παραχώρησε ο Τζαμέλ Αμπντούν, που για ακόμα μία φορά δήλωσε πως θέλει να παραμείνει στον Ολυμπιακό, καθώς εκεί κατάφερε να βρει την ισορροπία τους ως άνθρωπος και ποδοσφαιριστής.

Ο αλγερινός εξτρέμ ωστόσο επεσήμανε πως σε περίπτωση που έρθει στον Ολυμπιακό πρόταση μεταγραφής, τότε θα τη συζητήσει με την διοίκηση και από κοινού θα πάρουν την απόφασή τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αμπντούν:

“Είναι ένα σημαντικό βραβείο αυτό που πήρα. Είμαι ικανοποιημένος που έκανα μαζί με τους συμπαίκτες μου στον Ολυμπιακό το νταμπλ. Είχα τις περισσότερες ασίστ και σκόραρα δέκα γκολ. Ήταν μια πολύ καλή χρονιά.

Είναι αλήθεια πως το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι σαν αυτό της Αγγλίας, όπου έπαιξα για τη Μάντσεστερ Σίτι. Όταν παίζεις στον Ολυμπιακό, όμως, σε περιμένουν παντού. Οι αντίπαλοι παίζουν άμυνα. Είναι διαφορετικά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί κερδίσαμε την Μαρσέιγ και την Μονπελιέ.

Όντως μου έκανε καλό που έφυγα από την Γαλλία. Εδώ είμαι σε μια ομάδα που με εμπιστεύεται. Στη Γαλλία έκανα μερικές λανθασμένες επιλογές. Είχα την ευκαιρία να επιλέξω ανάμεσα σε Ναντ και Μαρσέιγ. Επέλεξα τη Ναντ και ήταν λάθος. Ήταν η μοίρα μου. Δεν μετανιώνω για τίποτα.

Είμαι 27 χρόνων και μπορώ να διασκεδάζω ακόμα με το ποδόσφαιρο. Αν υπάρξει πρόταση (σ.σ. από την Μαρσέιγ ή άλλη ομάδα) θα καθίσουμε στο τραπέζι και θα δούμε τι θέλει ο Ολυμπιακός. Θα συζητήσουμε μαζί. Αυτήν την στιγμή δεν έχω ανάγκη από αλλαγή.

Ακούω ότι για το πρόσωπό μου ενδιαφέρονται πολλές ομάδες. Εγώ είμαι στον Ολυμπιακό. Βγήκα μια δεύτερη οικογένεια και ένα δεύτερο σπίτι. Βρήκα σταθερότητα. Στην Γαλλία ξεκίνησα στην Λίγκα στα 17 μου. Πιστεύω πως τότε περιτριγυριζόμουν από συμβούλους που δεν μου έκαναν καλό.

Σήμερα έχω έναν μάνατζερ που τα πηγαίνει πολύ καλά. Όταν έφτασα στην Ελλάδα πέρασα δύσκολα, αλλά με την στήριξη του προέδρου του Ολυμπιακού και του φίλου μου Ράφικ Τζιμπούρ, βρήκα τη σωστή ισορροπία.

Μικρός έκανα χαζομάρες. Ποιος δεν έχει όμως πριν φτάσει τα 20 του χρόνια; Σήμερα έχω ωριμάσει και έχω οικογένεια. Είμαι διαφορετικός άνθρωπος και συνεχίζω στον σωστό δρόμο. Τώρα, αν σου έχει τοποθετηθεί μια ετικέτα, είναι δύσκολο να την βγάλεις από πάνω σου.

Η Παρί είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Έχω πολλούς φίλους όπως οι Μενέζ και Ματουϊντί που τους βλέπω ανά διαστήματα. Είναι καλό για το Παρίσι και τη Γαλλία. Η Μονακό επίσης θα είναι πολύ δυνατή.

Όσο για μένα και το εάν θα μπορούσα να είμαι ο καλύτερος παίκτης της Βορείου Αφρικής Είναι σαν να λέμε ότι θα υπογράψω αύριο στη Ρεάλ Μαδρίτης. Όχι, δεν θα μπορούσα να είμαι εγώ. Εγώ είμαι απλά ο καλύτερος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αλλά αποτελεί όνειρο το να γίνω ένας τέτοιος παίκτης. Για την Εθνική ομάδα υπάρχει προπονητής που κάνει τις επιλογές. Τις σέβομαι. Εγώ θα είμαι πάντα εδώ για την Εθνική. Οι άνθρωποι λένε μπούρδες για τον τραυματισμό μου. Έπαιξα τρεις εβδομάδες μετά το τουρνουά. Όταν ρωτήθηκα από τους υπεύθυνους, τους είπα ότι ήμουν τραυματίας”.