Γκόγκιτς: “Πρέπει να έρθουν παίκτες που θα βοηθήσουν πραγματικά”

ÃÊÏÃÊÉÔÓ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  (ÍÅÏÉ)

Ο Σερβοέλληνας προπονητής υποστήριξε πως πρέπει να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν πραγματικά τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σίνισα Γκόγκιτς στο “Πρώτο Θέμα”:

 

Για την προπονητολογία που υπήρξε μετά την απομάκρυνση του Ερνέστο Βαλβέρδε:Πιστεύω ότι ο φετινός Ολυμπιακός ήταν μια καινούργια ομάδα. Έφυγε ένας πετυχημένος προπονητής, ο Βαλβέρδε, που έδωσε άλλο χρώμα στο παιχνίδι της ομάδας. Άρεσε ο περσινός Ολυμπιακός και πήγε καλά στην Ευρώπη. Το καλοκαίρι έφυγαν αρκετοί παίκτες. Ήρθε ο Ζαρντίμ που είχε διαφορετικό στιλ από εκείνο του Βαλβέρδε. Πιστεύω ότι ο Πορτογάλος ήταν πετυχημένος στη δουλειά του. Όμως όλος ο κόσμος τον συνέκρινε με τον περσινό Ολυμπιακό. Στους φιλάθλους δεν άρεσε το παιχνίδι του Ζαρντίμ, όμως δεν φταίει ο Πορτογάλος για αυτό. Έχει το δικό του στιλ και αυτό προσπάθησε να περάσει στην ομάδα. Ουσιαστικά πήρε το πρωτάθλημα, πήρε αποτελέσματα στο Champions League και πέρασε τον Ολυμπιακό στο Europa League. Η διοίκηση προσπάθησε να φέρεις μεγάλους προπονητές το περασμένο καλοκαίρι, οι οποίοι να έχουν το ίδιο στιλ με τον Βαλβέρδε, όμως το ελληνικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα λειτουργεί αποτρεπτικά“.

 

Για την εικόνα που έδειξε ο Ολυμπιακός μετά την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος: “Ο Ολυμπιακός είχε στην ουσία κατακτήσει το πρωτάθλημα από τότε που έφυγε ο Ζαρντίμ. Ήμουν παίκτης και ξέρω ότι όποια πίεση κι αν ασκηθεί στους ποδοσφαιριστές, από τη στιγμή που έχουν κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα είναι δύσκολο να παραμείνουν συγκεντρωμένοι και χαλαρώνουν. Έρχεται υποσυνείδητα. Για αυτό και είδαμε στον τελικό Κυπέλλου να μην έχει ρυθμό στο παιχνίδι του ο Ολυμπιακός και να μην παίζει όπως αρέσει στον κόσμο του. Ενώ ο Αστέρας Τρίπολης είχε κίνητρο γιατί έχει τα πλέι οφ και οι παίκτες ήταν πιο έτοιμοι“.

 

Για τις κινήσεις που χρειάζεται να κάνουν ο Μίτσελ σε συνεννόηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη:Πιστεύω ότι ο πρόεδρος και ο προπονητής ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Ο Μίτσελ έχει πλέον καλύτερη εικόνα της ομάδας. Ο πρόεδρος μπορεί να φέρει έναν παίκτη-όνομα, όμως και ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί ότι και λεφτά πολλά να δώσεις δεν είσαι σίγουρος ότι θα τον πείσεις τον άλλο να έρθει στην Ελλάδα της κρίσης. Πρέπει να έρθουν παίκτες που θα βοηθήσουν πραγματικά. Όσον αφορά στην Ευρώπη, για να έχει μια καλή πορεία η ομάδα θα πρέπει να ενισχυθεί σε πολλές θέσεις. Στην ουσία είναι καλυμμένος στα στόπερ, ενώ στα χαφ θέλει παίκτη-εργαλείο, στο στιλ του Ορμπάιθ“.