“Γκολ και νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό”

saviola-goal

 

Είναι παίκτης παγκοσμίου φήμης που τιμά την “ερυθρόλευκη” φανέλα. Έχει πέράσει απο μεγάλες ομάδες όπως Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και τώρα ανήκει σε μια ακόμα, τον Θρύλο. Ο Χαβιέ Σαβιόλα γουστάρει που είναι στον Ολυμπιακό. Αυτό τόνισε σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην SportDay. Παράλληλα έριξε το σύνθημα για το παιχνίδι με την βαζέλα, δηλώνοντας πως θέλει να σκοράρει μέσα στη Λεωφόρο΄και να πανηγυρίσει την νίκη. Τέλος αποθέωσε τον Κώστα Μήτρογλου, που όπως είπε, θα φτάσει πολύ ψηλά.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αργεντίνος παικταράς:

Για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, είπε: «Για τον Ολυμπιακό πρώτα απ’ όλα είχα συνεχώς ενδιαφέρον για πολλά χρόνια. Υπήρχε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, πάντα με πολύ σεβασμό στο πρόσωπό μου. Είχα πολλές προτάσεις. Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που είχαν γίνει στην Αθήνα. Από τότε ενδιαφέρθηκε ο Ολυμπιακός. Φανταστείτε πόσες επαφές είχαμε κάνει. Αυτό το ενδιαφέρον με έκανε στο τέλος να αποφασίσω να έρθω μετά από τόσα χρόνια. Για μένα Ελλάδα σημαίνει τύχη. Από τότε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μέχρι τώρα που ήρθα σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Η οικογένειά μου το λέει πάντα, ότι μας αρέσει η Ελλάδα. Το πιο σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή είναι να νιώθει άνετα σε μία ομάδα, να είναι ευχαριστημένος. Κι εγώ προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι στην Ελλάδα, αλλά και επαγγελματικά είμαι καλά στην ομάδα».

Για τις άλλες προτάσεις και την επιλογή της Ελλάδας, σχολίασε: «Όταν ήμουν στη Μάλαγα, μαζί με τον Ντεμικέλις είχαμε μία συζήτηση με τον αντιπρόεδρο της Ρίβερ. Είναι μία ομάδα που ελπίζουν να γυρίσουν τα μεγάλα ονόματα να παίξουν εκεί. Είχα προτάσεις από Βραζιλία, Αγγλία κι άλλες ομάδες. Προτίμησα τον Ολυμπιακό γιατί είναι μία ομάδα που ήταν πάντα εκεί για μένα. Δεν σταμάτησε ποτέ το ενδιαφέρον της για μένα. Με σεβάστηκε από την αρχή και δεν σταμάτησε ποτέ αυτό το ενδιαφέρον και ο σεβασμός. Επέμεναν πολύ όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι κάτι που το χρωστούσα. Αλλά όταν βλέπεις μία ομάδα να ενδιαφέρεται τόσο πολύ και να σέβεται έναν παίκτη, να έχει τόση όρεξη για συνεργασία, αφήνεις άλλα πράγματα στην άκρη, όπως είναι το οικονομικό, όπως μπορεί να είναι ομάδες με μεγαλύτερο όνομα. Αποφάσισα να έρθω και είμαι ευχαριστημένος που το έκανα».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις, είπε: «Τώρα που είδα τον σύλλογο, τις εγκαταστάσεις, τη δουλειά που γίνεται, την κλάση που έχουν οι συμπαίκτες μου, θα του έλεγα να έρθει. Δεν είμαι πολύ καιρό εδώ για να ξέρω τα πάντα, έχω να μάθω κι άλλα. Θα του έλεγα όμως να έρθει, γιατί είναι μία πολύ καλή ομάδα. Σίγουρα θα έχει μεγάλη πίεση, γιατί είναι μία ομάδα που πάντα θέλει να κερδίζει, αλλά σε όλες τις ομάδες που έχω παίξει, μου ζητούσαν το ίδιο και εμένα μου αρέσει αυτό».

Για το πότε θα σταματήσει, αποκάλυψε: «Δεν με βλέπω να παίζω πολλά χρόνια. Γι’ αυτό προσπαθώ να ευχαριστιέμαι αυτό που κάνω τώρα. Αυτά είναι τα τελευταία μου χρόνια στο ποδόσφαιρο. Αυτό πρέπει να σκέφτομαι. Δεν θα παίζω στα 37, 38 όπως κάνουν άλλοι ποδοσφαιριστές. Προσπαθώ να ζήσω τη στιγμή. Είμαι καλά, είμαι ευχαριστημένος και πρέπει να το απολαμβάνω αυτό».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος, τόνισε: «Υπάρχουν μόλις τρεις, τέσσερις ομάδες που παλεύουν για κάτι καλό στο πρωτάθλημα. Ελπίζω στο μέλλον να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός, να υπάρχουν κι άλλες ομάδες που θα παλεύουν να φτάσουν ψηλά. Επίσης, οι παίκτες που ήρθαν φέτος στον Ολυμπιακό, στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό να βοηθήσουν και να έρθουν κι άλλοι παίκτες για να αυξηθεί το επίπεδο του πρωταθλήματος. Αυτήν τη στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι πιο κοντά στη βαθμολογία και είναι η πιο δυνατή εκτός από εμάς, ομάδα στο πρωτάθλημα. Ελπίζω να υπάρξουν κι άλλες ομάδες στο επίπεδο του ΠΑΟΚ για να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Ο ΠΑΟΚ έχει μία καλή ομάδα και είναι ο αντίπαλός μας, αυτήν τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή, είμαστε το φαβορί, το αισθανόμαστε. Είμαστε πρώτοι και το δείχνουμε και στους αγώνες. Δεν ξέρεις όμως ποτέ τι μπορεί να συμβεί. Οι παίκτες που ήρθαμε, μαζί με εκείνους που υπήρχαν, έχουμε κάνει μία καλή συνεργασία και πιστεύω ότι είμαστε ευχαριστημένοι από το παιχνίδι μας. Ελπίζουμε να έρθουν κι άλλοι καλοί παίκτες στο μέλλον».

Για τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τόνισε: «Μακάρι να σκοράρω, γιατί αυτοί είναι οι μεγάλοι αγώνες. Αυτοί μένουν στη μνήμη του κόσμου, είναι οι αγώνες οι οποίοι δείχνουν ποιος είναι ο καλύτερος. Θέλω να νικήσω και να βάλω κι ένα γκολ στον Παναθηναϊκό».

Για το αν μιλάει με τον Φιγκερόα, δήλωσε: «Εδώ και πολύ καιρό δεν μιλάμε. Είχα καλή σχέση μαζί του όταν ήμασταν στην Εθνική, αλλά τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε επαφή. Είναι πολύ καλός άνθρωπος και πάντα του εύχομαι τα καλύτερα».

Για την πορεία του Ολυμπιακού, ανέφερε: «Είμαστε πολύ καλά για αρχή της χρονιάς. Η ομάδα ξεκίνησε με έναν συγκεκριμένο τρόπο και τώρα είμαστε σε ένα διαφορετικό σημείο. Στο πρωτάθλημα είμαστε πρώτοι, είμαστε καλά και στο Champions League, όπου έχουμε βάλει και αρκετά γκολ. Τώρα έχουμε μία δυνατή ομάδα. Υπάρχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας στο Champions League, γιατί η νίκη επί της Άντερλεχτ μας δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη για το μέλλον».

Για τα ματς με την Μπενφίκα, είπε: «Είναι μία ομάδα που βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση με τη δική μας. Παλεύουμε και οι δύο για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Έχω αγωνιστεί στη Μπενφίκα και είναι μία ομάδα που ζητάει πολλά από τους παίκτες, όπως και ο Ολυμπιακός. Έχει μεγάλη πίεση, είμαστε δύο παρόμοιες ομάδες και στο αγωνιστικό κομμάτι και όλα δείχνουν ότι θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για μία θέση. Εμείς πρέπει να παίξουμε τη μπάλα μας, να κάνουμε το παιχνίδι μας, να μπούμε στο γήπεδο όπως με την Παρί στο πρώτο ημίχρονο, να παίξουμε όπως με την Άντερλεχτ, όπως παίζουμε στα τελευταία ματς για το πρωτάθλημα. Είναι πολύ σημαντικό να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους, γιατί όταν αφήσουμε τον αντίπαλο να το κάνει, έχουμε προβλήματα. Εμείς πρέπει να κυριαρχήσουμε στο γήπεδο και να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Για το που μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός στο Champions League, τόνισε: «Δεν ξέρω μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε στο Champions League, είναι δύσκολο να το πει κανείς. Μετά την Παρί είχαμε μία άλλη αίσθηση, τώρα μετά τη μεγάλη νίκη επί της Άντερλεχτ έχουμε διαφορετική. Δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να συμβεί. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να πάμε βήμα-βήμα και το επόμενο είναι να περάσουμε τη φάση των ομίλων. Από εκεί και πέρα, θα δούμε. Την περασμένη χρονιά με τη Μάλαγα κανείς δεν περίμενε ότι θα φτάναμε κοντά στον ημιτελικό. Ήμασταν μία ομάδα που δεν συγκαταλεγόταν στα φαβορί, αλλά πήγαμε μακριά. Έχω παίξει σε ομάδες που ήταν καλύτερες από τη Μάλαγα και είχαμε αποκλειστεί από νωρίς. Είναι λίγοι οι αγώνες στους οποίους πρέπει να παίξεις καλά. Μπορούμε να γίνουμε μία έκπληξη όπως η Μάλαγα, αλλά πρέπει πρώτα να περάσουμε τη φάση των ομίλων».

Για την θέση του και τον Κώστα Μήτρογλου, ανέφερε: «Μου αρέσει να παίζω πίσω από τον επιθετικό. Έτσι μπορώ να μετέχω και στην κυκλοφορία της μπάλας. Μ’ αρέσει αυτό, αλλά και μετά να φτάνω στην περιοχή, να τη γεμίζουμε. Μου αρέσει να δίνω ασίστ στον επιθετικό. Τώρα νιώθω καλά. Στην αρχή της προετοιμασίας δυσκολεύτηκα λίγο γιατί είχα έρθει ενώ είχε ξεκινήσει το πρόγραμμα η ομάδα. Τώρα είμαι άνετα, δουλεύω πολύ καλά τη φυσική κατάσταση γιατί αυτή η θέση χρειάζεται περισσότερο ρυθμό και τρεξίματα.

Ο Μήτρογλου μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Μυρίζεται το γκολ όπως οι μεγάλοι επιθετικοί, έχει την αίσθηση της περιοχής, ξέρει από που μπορεί να έρθει το γκολ, αλλά είναι επίσης ένας επιθετικός που συνεργάζεται πολύ καλά με τους συμπαίκτες του. Επίσης μπορεί να μπερδεύει την αντίπαλη άμυνα, να μη ξέρει ο αμυντικός τι θα κάνει. Όλοι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που τον έχουμε κοντά μας, που πάνε πολύ καλά τα πράγματα για τον ίδιο και έτσι βοηθάει και την ομάδα. Και ο ίδιος κι όλοι μας και η ομάδα κερδίζουν από αυτή την περίοδο που ζει ο Μήτρογλου. Θα φτάσει ψηλά, δεν ξέρω πόσο, αλλά θα φτάσει. Πρέπει να κρατήσει την απόδοσή του, να συνεχίσει έτσι κι εμείς να τον ψάχνουμε περισσότερο, τώρα που τον βλέπουμε σε τέτοια κατάσταση. Όταν ο επιθετικός είναι σε τέτοια κατάσταση, πρέπει να τον ψάχνεις».

Για την σχέση με τον Μίτσελ, είπε: «Είναι καλή και η προσωπική μας σχέση και η επαγγελματική. Είναι πολύ σημαντικό σε μία ομάδα να είναι στον ίδιο δρόμο, στην ίδια κατεύθυνση και ο προπονητής και οι παίκτες. Και οι δύο έχουμε τη σκέψη και τη θέληση να πάνε πολύ καλά τα πράγματα στον ολυμπιακό, να μεγαλώσει κι άλλο η ομάδα. Και οι δύο θέλουμε το ίδιο και πιστεύουμε το ίδιο».