Γιαταμπαρέ: «Δίψα για το Champions League»

4d03fb97aa9904596d68ee67f4ba99d3_L

Ο Σαμπού Γιαταμπαρέ μίλησε για την επερχόμενη πρεμιέρα του Ολυμπιακούστους ομίλους του Champions League κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, τονίζοντας πως οι «ερυθρόλευκοι» διψούν για διάκριση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Στην κάμερα της Nova μίλησε ο νέος αμυντικός μέσος του Ολυμπιακού κι αναφέρθηκε κυρίως στο παιχνίδι με τη γαλλική ομάδα, την οποία γνωρίζει καλά από τη θητεία του στο Σαμπιονά με τη φανέλα της Μπαστιά. Ο Σαμπού Γιαταμπαρέ μίλησε ακόμα και για την απόφασή του να φορέσει τα «ερυθρόλευκα» αλλά και για τις φιλοδοξίες που έχει με τους Πειραιώτες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε…

«Είναι μία πολύ μεγάλη και σημαντική ομάδα. Όλοι τη γνωρίζουμε, όπως και τους ποδοσφαιριστές που έχει στο ρόστερ της. Πόσο ακριβοί και καλοί είναι. Αλλά αυτό πραγματικά δε λέει τίποτα. Είναι μία ομάδα ονομάτων που ακόμη δεν έχει καταφέρει να γίνει η σπουδαία ευρωπαϊκή δύναμη. Αυτό προσπαθεί να κάνει και για αυτό αγοράζει αυτούς τους παίκτες. Νομίζω ότι με το χρόνο, ίσως να το καταφέρει. Όμως, ακόμη δεν έχει φθάσει σε αυτό το στάδιο».

Η επίθεση των πρωταθλητών Γαλλίας είναι ίσως η καλύτερη γραμμή της. Η παρουσία των Ιμπραΐμοβιτς, Καβάνι και Λαβέτσι εξηγεί το γιατί…

«Σίγουρα όταν αναφερόμαστε σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές, μιλάμε για μία φανταστική επιθετική τριάδα. Είναι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν δείξει τι μπορούν να κάνουν. Έχουν αποδείξει ότι μπορούν να σκοράρουν ανά πάσα ώρα και στιγμή και από οποιαδήποτε θέση, μέσα ή έξω απ’ την περιοχή και χωρίς δυσκολία. Δε θα πρέπει, όμως, να στέκετε κάποιος μόνο σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές, όσο μεγάλα ονόματα και αν είναι. Υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Μενέζ και ο Λούκας, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στην επίθεση και να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ».

Αναζητώντας τα αδύνατα σημεία της γαλλικής ομάδας, ο Γιαταμπαρέ, υπογραμμίζει:

«Αν υπάρχει ένα δυνατό σημείο στο οποίο θα μπορούσαμε να σταθούμε, είναι οι ατομικές δυνατότητες κάθε ποδοσφαιριστή. Σίγουρα είναι φανταστικοί. Ωστόσο, είναι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν μάθει η υπόλοιπη ομάδα να παίζει για εκείνους. Αν κάθε ποδοσφαιριστής της Παρί περιμένει τους υπόλοιπους να παίξουν για αυτόν, τότε ένα μειονέκτημά της είναι η έλλειψη ομαδικότητας. Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν είναι ακόμη μία φτασμένη δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αυτή την περίοδο, κτίζεται».

Η αξιοποίηση της έδρας και η συγκομιδή όσο το δυνατόν περισσότερων βαθμών στο Καραϊσκάκη είναι το κλειδί της πρόκριση στη νοκ άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Σίγουρα είναι σημαντικά τα παιχνίδια στο γήπεδό μας. Θα προσπαθήσουμε να τα εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο. Εχουμε απέναντί μας καλές και δυνατές ομάδες. Αλλά δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως και ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλό υλικό και δίψα για διάκριση. Νομίζω ότι έχουμε πολύ καλές πιθανότητες για να κάνουμε κάτι καλό στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα τις διεκδικήσουμε μέχρι τέλους».

Η προοπτική της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν ένα άκρως δελεαστικό κίνητρο για τον Γιαταμπαρέ προκειμένου να αφήσει τη Γαλλία και να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

«Σίγουρα είναι σημαντικό το γεγονός πως ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως, δεν ήταν μόνο αυτό που έπαιξε ρόλο στο να πάρω την απόφαση και να έρθω εδώ. Πρόκειται για ένα μεγάλο κλαμπ. Μονίμως κερδίζει τίτλους στην Ελλάδα. Και φυσικά μου δίνει τη δυνατότητα να αγωνιστώ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση».

Ολυμπιακός : Παρί Σεν Ζερμέν  Η νίκη του θρύλου έχει απόδοση 3.85, το Χ 3.40 και το 2 στο 2.00 ! ΜΠΕΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ MYBET ME  ΜΠΟΝΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 100 ΕΥΡΩ ! ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ