Βήμα τελικού στο Φάληρο

e0f233106f16b07391c6719744969b94_L

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Πανθρακικό (20:00 OTE TV/Onsports) και θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, ικανοποιώντας τον κόσμο του προσφέροντας και θέαμα.

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ανήκει στο παρελθόν, όμως, στον Ολυμπιακό άφησε… ανοικτά θέματα. Οι αποδοκιμασίες μερίδας του κόσμου για την ομάδα, παρά το γεγονός ότι αυτή έχει πάρει το πρωτάθλημα εδώ και πολύ καιρό και είναι στο +37 από τον «αιώνιο», έφεραν και τον ανάλογο προβληματισμό και από τη διοίκηση έγινε σαφές ότι περιμένουν αλλαγή στην εικόνα εντός αγωνιστικού χώρου στα ματς του Κυπέλλου που ακολουθούν.

Το νταμπλ για τον Ολυμπιακό είναι αυτοσκοπός και στους ημιτελικούς με τον Πανθρακικό δεν υπάρχει περιθώριο για… ραθυμίες και μέτριες εμφανίσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να φτάσουν με εμφατικό τρόπο στον τελικό και να αποδώσουν όσο καλύτερο ποδόσφαιρο μπορούν τόσο για να πάρουν το τρόπαιο εν τέλει και να κάνουν ένα ακόμα νταμπλ, όσο βέβαια και για να προσφέρουν στον κόσμο το θέαμα που ζητάει.

Από την πλευρά του ο Πανθρακικός, δεν μπορεί να είναι αδιάφορος σε έναν ημιτελικό κυπέλλου. Μπορεί η ομάδα της Κομοτηνής να έχει περισσότερο το μυαλό της στο τι θα γίνει εν τέλει στη Super League, αν η ομάδα θα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία και ποια θα είναι η επόμενη μέρα, όμως, η πρόκληση ενός ημιτελικού κυπέλλου στο «Γ. Καραϊσκάκης» δίνει από μόνη της κίνητρα στον Παύλο Δερμιτζάκη και τους ποδοσφαιριστές του να προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό.

Χωρίς Αλγερινούς ο Ολυμπιακός

Τόσο ο Ράφικ Τζεμπούρ όσο κι ο Τζαμέλ Αμπντούν ταλαιπωρούνται από κάκωση στον ταρσό, σχεδόν στο ίδιο σημείο, και παρότι το αιμάτωμα και των δυο έχει υποχωρήσει προτιμήθηκε να προπονηθούν ατομικά και σε συντηρητικούς ρυθμούς αλλά και να μείνουν εκτός αποστολής για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου. Εκτός για τον Ολυμπιακό είναι και ο Ντρίσα Ντιακιτέ με πρόβλημα στη μέση.

Ο Μίτσελ αναμένεται να κάνει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα και να παρατάξει τον Κάρολ κάτω από ττα δοκάρια με τους Χολέβας, Σιόβα, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μοδέστο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή θα πάρουν θέσεις οι Φέισα, Μανιάτης και Μασάντο, ενώ στην επιθετική τριάδα θα πάρουν θέσεις οι Φετφατζίδης, Βλαχοδήμος και Μήτρογλου.

Την αποστολή του Ολυμπιακού αποτελούν οι: Κάρολ, Μέγιερι, Κοντρέρας, Φέισα, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Γκρέκο, Χολέμπας, Ιμπαγάσα, Ιωαννίδης, Λυκογιάννης, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μήτρογλου, Μοδέστο, Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Σιόβας και Βλαχοδήμος.

Εκτός ο Βαϊρουά για Πανθρακικό

Με δυο σημαντικές απώλειες, η μία εξ αυτών ίσως και η σημαντικότερη που θα μπορούσε να υπάρξει, ταξίδεψε στην Αθήνα η ομάδα της Κομοτηνής. Ο λόγος γίνεται για τους Μαραμά Βαϊρουά και Γιάννη Χρήστου, οι οποίοι ακολούθησαν την Τετάρτη (17/4) ατομικό πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από την αποστολή που ανακοίνωσε ο Παύλος Δερμιτζάκης, μετά το τέλος του προγράμματος στο αθλητικό κέντρο της ομάδας της Κομοτηνής.

Συγκεκριμένα, στην αποστολή των «πράσινων» βρίσκονται οι: Βρονταράς, Μπαϊκαρά, Σερφά, Λουσέρο, Μουνάφο, Λαδάκης, Παπαδόπουλος, Μελίσσης, Σαρακατσάνος, Κουτσόπουλος, Μακρυδημήτρης, Νουκ, Τζάνης, Ντιόγκο, Μίνγκας, Κάστσελαν, Στάθης, Σκλιοπίδης και Καθάριος.