Αστέρας Τρ.- Ολυμπιακός 1-3

Μέτριο πρώτο ημίχρονο από τον Ολυμπιακό που μπήκε νοθρά στο μάτς έχοντας μόνο δύο καλές ευκαιρίες, το φάουλ του Χολέμπας στο 4′ και ένα καλό σούτ του Αμπντούν έξω απ’τη μεγάλη περιοχή που μπλόκαρε σχετικά εύκολα ο Φούλοπ στο 7′. Ο Αστέρας απάντησε γρήγορα με την κεφαλιά του Ντε Μπλάσιτς όμως ο Κάρολ με θεαματική επέμβαση έβγαλε την μπάλα κόρνερ μόλις στο 10′. Οι Αρκάδες απέβαλλαν το άγχος που είχαν και στο 13′ πέτυχαν το γκόλ με τον Ράγιος να παίρνει το ριμπάουντ από το πλασέ του Ναβάρο και να σημειώνει το 1-0 παγώνοντας τους φίλους των ερυθρολεύκων στο Ολυμπιακό στάδιο. Ο Ολυμπιακός δεν καταφέρνει να απηλείσει ουσιατικά τον Αστέρα όμως λίγο πρίν τη λήξη του ημιχρόνου στο 42′ φέρνει το μάτς στα ίσια μετά από ωραία σέντρα του Αμπντούν και προβολή του Νταβίντ Φουστέρ από κοντά.

mitrogloukontoes
Με διάθεση να πετύχουν νωρίς ένα γκολ που θα έδινε το προβάδισμα, μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας και ο Ολυμπιακός. Ωστόσο στα πρώτα λεπτά δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί. Όλα αυτά μέχρι το 68΄: η Τρίπολη εκτελεί κόρνερ, ο Σανκαρέ πιάνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, με τον Μανιάτη να διώχνει την μπάλα με το χέρι πάνω στη γραμμή. Παρόλα αυτά ο Γιάχος δεν έδωσε τίποτα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν οι Αρκάδες. Με τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα, τον Μπαντή, να βλέπει την κίτρινη κάρτα στον… πάγκο για τις έντονες διαμαρτυρίες του!

Λίγο αργότερα, ο Μίτσελ αποφάσισε να βάλει και τον… Πίνο στον αγωνιστικό χώρο, που ο ίδιος είχε θέσει εκτός ομάδας λίγο καιρό πριν… Ο Περουβιανός, μάλιστα, πρωταγωνίστησε στο 82΄ σε μία φάση διαρκείας στην περιοχή του Αστέρα Τρίπολης, χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι στο σκορ. Το ίδιο συνέβη και στο 85ο λεπτό, μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Πίνο, που πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αστέρα.

Όταν ο Μίτσελ αποφάσισε να βάλει τον Τζιμπούρ στη θέση του Μήτρογλου, στα μισά του δεύτερου ημιχρόνου, κάτι είχε στο μυαλό του. Ίσως τη φάση στο 98΄, όταν ο Πίνο εκτέλεσε κόρνερ, ο Φούστερ έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, ο Φούλοπ έδιωξε και ο Τζιμπούρ εκμεταλλεύτηκε το ριμπάουντ και έστειλε εύκολα την μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα Τρίπολης (2-1)!

Ένα γκολ που έμελλε να κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον τελικ, αφού ο Πίνο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη φάση του 113΄! Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 118΄ (3-1) ο Αμπντούν, μετά από εκτέλεση πέναλτι, παρότι δεν φαίνεται να υπήρχε παράβαση από παίκτη του Αστέρα Τρίπολης…

Αυτό ήταν το 26ο Κύπελλο στην ιστορία των “ερυθρόλευκων” και το 16ο νταμπλ, μετά την κατάκτηση και του 40ου πρωταθληματος τη φετινή σεζόν

Δευτερόλεπτα πριν από το λήξη του ματς οι παίκτες των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια (!), με την παρέμβαση όμως των ψυχραιμότερων να μην λαμβάνουν μεγάλη έκταση. Τέτοιες εικόνες δεν τιμούν κανέναν από τους 22 ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν στο γήπεδο.

 

Αστέρας Τρίπολης: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Κουρμπέλης, Σανκαρέ, Ουσέρο, Κοντοές, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο, Περόνε

Ολυμπιακός: Κάρολ, Μοντέστο, Σιόβας, Μανωλάς, Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτης, Μασάντο, Φουστέρ, Αμπντούν, Μήτρογλου.