Αλέφαντος: Ανύπαρκτος ο Σαβιόλα και τεμπέλης ο Βάις!

1016421

 

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένας Ολυμπιακός δραματικός, ανύπαρκτος, χάλια. Ήταν χειρότερος και από τον Ολυμπιακό του Ζαρντίμ! Είναι αυτά που είχα πει από τα φιλικά για το αγαπημένο σχήμα του Μίτσελ και τους αγαπημένους παίκτες του Μίτσελ, ότι αυτό το σχήμα δεν το πίστευα και ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει. Αυτά που έδειχνε ο Ολυμπιακός σε όλη την προετοιμασία, αυτά έδειξε και στο πρώτο επίσημο ματς στο ΟΑΚΑ. Και σας το λέω, αν δεν έβαζε μέσα αλλαγές Μήτρογλου και Φετφατζίδη, αυτή η 11άδα που είχε επιλέξει, πήγαινε καρφί για γκέλα, πήγαινε για 0-0.

Η Καλλονή έχει καλή άμυνα, το έδειξε και με τον ΠΑΟΚ, μου άρεσε πολύ αυτός ο νεαρός ο Λεάντρο που είναι δανεικός από τον Ολυμπιακό. Εσύ πώς πας ρε Μίτσελ και αφήνεις έξω τον Μήτρογλου ο οποίος έδειξε με την Εθνική ότι είναι σε καλή κατάσταση. Πώς ξεκινάς με τον Σαβιόλα που ήταν ανύπαρκτος, χάλια. Μπήκε μέσα ο Μήτρογλου αλλαγή και κατάλαβε η Καλλονή ότι ο Ολυμπιακός είχε επιθετικό! Γέμισε η περιοχή. Είδαμε ξαφνικά να έχουμε σέντερ φορ! Πριν δεν είχαμε.

Πριν μπει ο Μήτρογλου και ο ορεξάτος κινητικός Φετφατζίδης, ο Ολυμπιακός ήταν ανύπαρκτος, ακίνδυνος, η περιοχή ήταν άδεια. Τα εξτρέμ έχουμε πει ότι δεν κλίνουν προς τα μέσα και δεν πατάνε περιοχή, ο Βάις και ο Κάμπελ είχα πει από καιρό ότι είναι μακριά από το γκολ και ότι δεν κάνει η μπροστινή γραμμή τις κινήσεις που πρέπει. Είχες και τον Σαβιόλα να είναι έτσι όπως είναι, η Καλλονή δεν κινδύνευε καθόλου. Στις προπονήσεις δεν έβλεπε ο Μίτσελ; Στις προπονήσεις δεν έβλεπε ποιος είναι καλύτερος αυτήν την εποχή μεταξύ Μήτρογλου και Σαβιόλα; Στις προπονήσεις δεν έβλεπε για την μπροστινή γραμμή και τα προβλήματα των εξτρέμ; Έπρεπε να κινδυνεύσουμε με γκέλα για να βάλει μέσα Μήτρογλου και Φετφατζίδη;

Τον Βάις πώς τον έχει κάνει έτσι, εμφανίζεται στο γήπεδο ένας παίκτης τεμπέλης που δεν μπορεί να συνεργαστεί με τους άλλους!

Στο αγαπημένο σχήμα του Μίτσελ, θα ξαναπώ ότι πέρα από την επιθετική γραμμή που δεν πατάει περιοχή, υπάρχουν και τα προβληματικά χαφ, ο αργός άξονας. Αυτό το σχήμα είχα πει ότι δεν μπορεί να κάνει πίεση ψηλά, ξεχάστε την πίεση ψηλά. Είδατε λοιπόν καμία πίεση ψηλά με την Καλλονή; Αν δεν μπορείς να πιέσεις ψηλά την Καλλονή στο ΟΑΚΑ, ποια ομάδα θα πιέσεις!

Ξαναρωτάω λοιπόν: Πώς θα πιέσει ψηλά ο Ντομίνγκες, πώς θα πιέσει ψηλά ο Φέισα, πώς θα πιέσει ψηλά ο Σαβιόλα στα 32 του, πώς θα πιέσει ψηλά ο Βάις, και αν θα πιέσουν ψηλά όλοι αυτοί, ποιοι θα καλύπτουν πίσω; Ο Σιόβας και ο Μεντζανί θα ανεβαίνουν ως τη σέντρα; Και ποιος θα τρέξει πίσω γρήγορα να σώσει στη μεγάλη μπαλιά της αντίπαλης ομάδας που θα βγει στην κόντρα.

Όταν πίεζε ψηλά ο Βαλβέρδε, είχες πίσω υγιή και τούρμπο τον ταχύτατο Αβραάμ που κάλυπτε τα πάντα με τις γρήγορες επιστροφές του. Είναι αμαρτία αυτό που κάνει με τον Μανωλά. Η ταχύτητα του Μανωλά χρειάζεται, πάει να του κόψει την μπάλα, και βάζει μέσα αυτό το αργό δίδυμο σέντερ μπακ. Μετά το γκολ του Ολυμπιακού αμέσως κόντεψε να ισοφαρίσει η Καλλονή με τον Λεοζίνιο που βγήκε μόνος του μπροστά αφού είναι αργός ο Σιόβας και δεν τον προλάβαινε. Και καλά ο Σιόβας, αφού τον θέλεις βάζε τον. Ο Μεντζανί είναι καλύτερος από τον Μανωλά;

Παρουσιάζει ο Μίτσελ έναν αργό Ολυμπιακό, μία ασύνδετη ομάδα. Βάλε και τον Ολαϊτάν μέσα να πάρεις ταχύτητα και απειλή για γκολ, οι αγαπημένοι σου παίκτες δεν τραβάνε.

Ο Χολέμπας δεν θέλω να πουληθεί, και με την Εθνική ήταν καλός, αλλά και με τον Ολυμπιακό προχθές αυτά που έπρεπε να κάνουν οι εξτρέμ του Ολυμπιακού, δεν τα έκαναν, και τα έκανε ο Χολέμπας!

Πάμε τώρα στις άλλες ομάδες. Αυτοί στον Αστέρα Τρίπολης βαλθήκανε να τη χαλάσουν την ωραία ομάδα που είχανε και γουστάραμε να την παρακολουθούμε. Έχασαν πολλούς βασικούς τους παίκτες, καλούς παίκτες, δεν τον βλέπω καλά τον Αστέρα.

Για τον ΠΑΟΚ δεν θέλω ακόμα να μιλήσω, θέλω να τον δω ειδικά αυτήν την εβδομάδα, τη θεωρώ κρίσιμη εβδομάδα. Αν θες να είσαι ΠΑΟΚ υπολογίσιμος, πρέπει να πας στη Σάλκε και να σταθείς, πρέπει και να νικήσεις τον Παναιτωλικό εκτός έδρας. Αυτό τον Παναιτωλικό που είδα με τον Παναθηναϊκό, αν είσαι ΠΑΟΚ ισχυρός, πρέπει οπωσδήποτε να τον νικήσεις εκτός έδρας.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει λεφτά, έχει όμως έναν προπονητή που φιλότιμα και ικανοποιητικά κάνει τη δουλειά του. Είναι προς τιμήν του Αναστασίου ότι με αυτό το φτωχό υλικό που έχει, προσπαθεί κάτι να παρουσιάσει που να έχει αρχή, μέση, τέλος.

Η φτώχεια του Παναθηναϊκού θα του στοιχίσει στο γκολ, πρέπει οπωσδήποτε να ενισχυθεί για το γκολ. Η μπροστινή του γραμμή ήταν για τα θηρία, έλα μωρέ με τον Καρέλη, τον Ντίνα και τον Μπαϊράμι. Και αυτός ο Μπεργκ μέχρι στιγμής σαν σκουριασμένος είναι. Αν βάλεις και τα χαφ, με εξαίρεση τον Ζέκα, και άντε λίγο αυτόν που πήρανε δανεικό από τη Νιούκαστλ, έχεις δύο γραμμές να αποτελούνται από ανθρωπάκια. Ανθρωπάκια.

Το δεξί μπακ τον Μαρινάκη μου αρέσει να τον βλέπω καλύτερα από τον Μαρίνο. Η αμυντική γραμμή γενικώς με τον τερματοφύλακα, μπορούν κουτσά στραβά να τη βγάλουν. Το πρόβλημα είναι η μπροστινή γραμμή και τα χαφ, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται δύο μεταγραφές οπωσδήποτε για να δυναμώσει: Ένα καλό επιθετικό που να βλέπει δίχτυα και ένα καλό δημιουργικό χαφ γρήγορο. Επιστρέφοντας και ο Ζέκα, θα βάλει έτσι τρεις παίκτες που του λείπουν στο παιχνίδι του.

Μην περιμένετε πάντως πολλά από αυτόν τον Παναθηναϊκό, θα ταλαιπωρηθεί και φέτος χάνοντας βαθμούς σε πολλές αντίπαλες έδρες.

Η Λεωφόρος είναι η μεγάλη κίνηση που έκαναν. Με αυτό το φτωχό υλικό, τη χρειάζεται αυτή την έδρα, θα του δώσει βαθμούς αυτή η έδρα. Με μόνο 12.000 κόσμο γίνεται καυτή έδρα, γίνεται εκεί πάρτι.

Για εμένα κακώς αφήσανε έξω τον Βιτόλο και τον Σο, από τους κομμένους για τα χρήματα αυτούς τους δύο έπρεπε να τους κρατήσουνε, δεν μπορείς να παίζεις με τον Μέντες, και με τον Λαγό ή με τον γιο του Δώνη, θα έχεις στραπάτσα.

 

Πηγή: Sportdog.gr