Φορτούνης: “Ήθελα να μοιάσω στον Ροναλντίνιο”

Φορτούνης: “Ήθελα να μοιάσω στον Ροναλντίνιο”

Δείτε το Pre-Game του Derby!

Ο Κώστας Φορτούνης μίλησε για το είδωλο που τον ενέπνευσε να γίνει ποδοσφαιριστής, για το άγχος του να αγωνίζεται κανείς στον Ολυμπιακό, αλλά και για τον στόχο να φτάσει φέτος η ομάδα πιο ψηλά στην Ευρώπη.

Οι φίλαθλοι ρώτησαν και ο Φορτούνης απάντησε. Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στο είδωλο που τον ενέπνευσε να γίνει ποδοσφαιριστής, για το άγχος του να αγωνίζεται κανείς σε ένα κλαμπ όπως οι “ερυθρόλευκοι”, αλλά και για τον στόχο να φτάσει φέτος η ομάδα πιο ψηλά στην Ευρώπη.

-Στα πρώτα σου ποδοσφαιρικά βήματα περίμενες ότι θα φτάσεις στο σημείο να είσαι είδωλο για πολλά παιδιά που ξεκινάνε το ποδόσφαιρο και έμβλημα για μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός;

“Από μικρό παιδί ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής. Έκανα αυτό που αγαπούσα, δούλεψα πολύ, έφτασα σε ένα πάρα πολύ καλό σημείο και θέλω να συνεχίσω σε αυτό το επίπεδο”.

– Ποιος ήταν για εσένα το είδωλο, αυτός που σε ενέπνευσε ώστε να γίνεις ποδοσφαιριστής;

“Μου άρεσαν κάποιοι ποδοσφαιριστές που τους παρακολουθούσα συχνά και έβλεπα πώς παίζουν, ώστε να πάρω κάποιες κινήσεις από αυτούς. Ένας από αυτούς ήταν ο Ροναλντίνιο. Τον παρακολουθούσα και μετά έκανα σκληρή προπόνηση για να καταφέρω κι εγώ έστω μερικά από αυτά που έκανε”.

– Πώς διαχειρίζεσαι καθημερινά το άγχος του να είσαι μέλος μιας ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό;

“Ο πρωταθλητισμός δεν είναι εύκολος, ειδικά σε μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Έχεις πολύ άγχος και πίεση. Πρέπει καθημερινά να δείχνεις την αξία σου. Πρέπει να ζεις με αυτό”.

-Ποιες ήταν οι πρώτες σου σκέψεις μετά τον σοβαρό τραυματισμό σου πριν από 1,5 χρόνο και τι σε βοήθησε ψυχολογικά να ξεπεράσεις αυτές τις τόσο δύσκολες στιγμές;

“Οι πρώτες μου σκέψεις ήταν πότε θα κάνω το χειρουργείο ώστε να ξεκινήσω την αποκατάσταση. Με βοήθησαν πολλοί άνθρωποι και ο Ολυμπιακός και πάνω από όλα η οικογένειά μου, ήταν όλοι δίπλα μου”.

– Ο στόχος του πρωταθλητή δείχνει να έχει επιτευχθεί. Θεωρείς εφικτό τον στόχο της 4άδας και γιατί όχι έναν τελικό στο Europa League για φέτος;

“Στόχος του Ολυμπιακού είναι πάντα το πρωτάθλημα και το κύπελλο και φυσικά μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Πέρυσι είχαμε καλή πορεία, θέλουμε και φέτος το ίδιο και ένα βήμα παραπάνω”.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0