Δικαίωση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου από δικαστήρια του Παναμά

Η αγωγή των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός έγινε εξ ολοκλήρου δικαίωση, φέρνοντας τη δικαίωση στην υπόθεση που αφορά την οικογένειά τους. 

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα: Το αρμόδιο Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο της πρωτεύουσας του Παναμά με απόφαση που εξέδωσε στις 2 Μαΐου 2019, κατόπιν ακροαματικής διαδικασίας δύο ημερών, έκανε εξολοκλήρου δεκτή την αγωγή των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, με την οποία ζητούσαν να αναγνωριστεί η ακυρότητα των παράνομων ενεργειών με τις οποίες ο πατέρας τους Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είχε επιχειρήσει τον Μάιο του 2016 να τους πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών τους στην Παναμέζικη εταιρεία Grattan.

Με την παραπάνω πρόσφατη απόφαση αποκαθίσταται η νομιμότητα, καθώς η Δικαιοσύνη του Παναμά έκρινε ότι η από 31 Μαΐου 2016 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παναμέζικης εταιρείας κατόπιν έγγραφων οδηγιών του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου να ακυρώσει μονομερώς τις μετοχές των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου και να εκδώσει στη θέση τους νέες στο όνομα του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου είναι άκυρη και ανίσχυρη. Ακολούθως, απολύτως άκυρες και ανίσχυρες κρίθηκαν όλες οι επιγενόμενες πράξεις του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, οι οποίες στηρίζονταν σε αυτή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλευρά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου επιδίωξε επανειλημμένα μέχρι την τελευταία στιγμή την αναβολή συζήτησης της υπόθεσης, προκειμένου να καθυστερήσει περαιτέρω η εκδίκαση της αγωγής, η οποία εκκρεμούσε ήδη επί 2,5 χρόνια. Παρόλα αυτά, οι μεθοδεύσεις αυτές δεν εμπόδισαν τελικά τη δεινή δικαστική ήττα του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.

Η απόφαση του Παναμέζικου Δικαστηρίου έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης υπ’ αρ. 5213/2018 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία απορρίφθηκε αγωγή του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου σε βάρος των γιων του με αντικείμενο την ανάκληση δήθεν δωρεάς μετοχών της Παναμέζικης εταιρείας προς αυτούς. Είναι σαφές ότι οι δύο αυτές αποφάσεις αλλάζουν άρδην την εικόνα της αντιδικίας στους κόλπους της γνωστής οικογένειας, δικαιώνοντας αναντίρρητα την πλευρά των γιων.

Επισημαίνεται ότι οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος μέσω της εταιρείας Grattan ελέγχουν ουσιαστικά την Ελβετική εταιρεία Ferrowohlen, η οποία είναι ιδιοκτήτρια ενός από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά πάρκα της Ευρώπης έξω από τη Ζυρίχη.

Πηγή: protothema.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0