Μίτσελ:”Να πάρουμε τη νίκη μέσα στην ΤΟΥΜΠΑ”

Στο παρελθόν άφησε το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο Μίτσελ, ο οποίος έδωσε το μήνυμα για μια συνέχεια ανάλογη της σεζόν που έχει μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός.210413_OlyPan015.limghandler

«Έγιναν πολλά άσχημα πράγματα εκείνη τη βραδιά, αλλά θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος με τον ίδιο καταπληκτικό τρόπο, όπως κάνουμε σε όλη τη χρονιά. Γιατί πραγματικά κάνουμε μία πολύ καλή χρονιά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισπανός τεχνικός, μιλώντας στη Nova.
Αναλυτικά:
Κύριε Μίτσελ, κατ’ αρχήν θα θέλαμε να μας μεταφέρετε τα τελευταία νέα που αφορούν στην υγεία του Μάικλ Ολαϊταν, το οποίο επισκεφθήκατε στο νοσοκομείο.
«Τον έχω επισκεφθεί δύο φορές. Πρώτα, την επόμενη ημέρα μετά το περιστατικό και επίσης χθες. Είδα πολύ μεγάλη βελτίωση ανάμεσα στις δύο επισκέψεις μου. Τον είδα σε καλύτερη κατάσταση. Πρέπει να είμαστε συντηρητικοί. Όμως, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, γιατί η εξέλιξή του είναι θετική. Και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά.
 
Στην αρχή ήμασταν σοκαρισμένοι. Θα είναι μία πολύ ευχάριστη είδηση όταν θα βγει από το νοσοκομείο και θα επιστρέψει στις προπονήσεις με τον Ολυμπιακό. Είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο για εμάς. Και είμαστε ιδιαίτερα επηρεασμένοι».
Πότε υπολογίζετε να είναι σε θέση να επιστρέψει στη δράση;
«Αυτό είναι κάτι που διαφεύγει από τις ικανότητές μου. Δεν θα μπορούσα να πω την ημερομηνία που θα επιστρέψει. Γιατί πρέπει να κάνει πάρα πολλές εξετάσεις. Πρέπει να κάνει πολλά τεστ. Είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση. Ένα πολύ λεπτό ζήτημα. Πρέπει να είμαστε σίγουροι πως όταν γυρίσει -και να γυρίσει όσο πιο σύντομα γίνεται- να είναι εντελώς καλά».
Σε ότι αφορά στο ντέρμπι, πως κύλησαν τα πρώτα 24ωρα μετά την ήττα απ’ τον Παναθηναϊκό;
«Είναι άσχημη η αίσθηση που υπάρχει τις ημέρες μετά το ντέρμπι. Γιατί έχουμε χάσει το ντέρμπι και με πάρα πολύ άσχημο τρόπο.Ξέρετε πως πάντα επαναλαμβάνω ότι δε μένω ούτε στις νίκες, αλλά ούτε και στις ήττες. Πρέπει να συνεχίσουμε.Φέραμε ένα πάρα πολύ άσχημο αποτέλεσμα στο ντέρμπι. Ήταν μία από τις πιο άσχημες ημέρες της χρονιάς. Όμως, πέντε ημέρες πριν είχαμε την καλύτερη νίκη της χρονιάς. Ούτε εβδομάδα δεν είχε περάσει.
 
Είμαστε απογοητευμένοι. Πραγματικά είμαστε πικραμένοι. Όμως, δεν παραδέχομαι κανέναν που θα μιλήσει άσχημα για τους παίκτες. Αυτό, όχι.
 
Έχουν συμβεί πάρα πολλά πράγματα, τα οποία δε θα χρησιμοποιήσουμε σαν δικαιολογία. Έγιναν πολλά άσχημα πράγματα εκείνη τη βραδιά. Πρώτο και κύριο αυτό που συνέβη στον Μάικλ. Το γεγονός πως χάσαμε το πέναλτι. Και γενικότερα έγιναν πολλά διαφορετικά γεγονότα, τα οποία ήταν όλα πολύ άσχημα. Όμως δε θα σταθούμε σε αυτά και δε θα τα χρησιμοποιήσουμε σαν δικαιολογία. Η ομάδα θα συνεχίσει να δουλεύει.
 
Παραδεχόμαστε την ήττα. Δεν παραδεχόμαστε, όμως, κανέναν που θα μιλήσει για την ικανότητα και το επίπεδο των παικτών μας. Και για αυτό θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Και σίγουρα θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος με τον ίδιο καταπληκτικό τρόπο, όπως κάνουμε σε όλη τη χρονιά. Γιατί πραγματικά κάνουμε μία πολύ καλή χρονιά».
Αυτή τη φορά ο κόσμος του Ολυμπιακού τι σας είπε, μόλις λίγα 24ωρα μετά το θρίαμβο επί της Μάντσεστερ;
«Φυσικά ο κόσμος είναι θυμωμένος. Δεν είναι καλά. Όμως, επίσης έχω δει από τον κόσμο πως δεν έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στην ομάδα. Δεν αμφισβητεί την ικανότητα της ομάδας. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως ο κόσμος πιστεύει ακόμη στην ομάδα. Και ξέρει ότι η ομάδα θα συνεχίσει να δουλεύει και θα πάρει περισσότερες χαρές από όσες έχει πάρει έως τώρα. Γιατί είναι μία χρονιά στην οποία ο κόσμος έχει πάρει πάρα πολλές χαρές. Φυσικά σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει το ντέρμπι, ειδικά όταν υπάρχει τέτοια αντιπαλότητα ανάμεσα στις δύο ομάδες. Δεν είναι χαρούμενοι. Ξέρουν, όμως, ότι στο μέλλον θα έχουν περισσότερες χαρές. Μερικές φορές οι ήττες δίνουν πιο σημαντική ώθηση από πολλές νίκες».
Δηλαδή, μπορεί αυτή η ήττα να έχει διδακτικό χαρακτήρα;
«Πάντα οι ήττες είναι μαθήματα. Αλλά και το να κερδίζεις είναι επίσης ένα μάθημα».
 
Επειδή έγινε λόγος για τις επιλογές σας στο ντέρμπι, η προσωπική μας άποψη είναι πως μείνατε πιστός στο σκεπτικό της εκμετάλλευσης της καλής στιγμής των ποδοσφαιριστών σας από τη νίκη επί της Μάντσεστερ. Κάτι ανάλογο είχατε πράξει και το Νοέμβριο όταν αντιμετωπίσατε κατά σειρά τον Παναθηναϊκό την Μπενφίκα και τον ΠΑΟΚ. Είναι έτσι τα πράγματα;
 
«Αν ψάχνουν για τον ένοχο, δεν χρειάζεται να ψάξουν πολύ. Τον έχουν μπροστά τους. Αν θέλουν να βρουν τον υπεύθυνο για το αποτέλεσμα αυτό, φυσικά και είναι ο προπονητής. Όμως, αυτό συμβαίνει πολύ συχνά στο επάγγελμα του προπονητή. Δύο ημέρες πριν ήμουν ο καλύτερος του κόσμου.
Φυσικά είδα τους παίκτες μου να τρέχουν για ενενήντα λεπτά. Άρα είναι σίγουρο ότι δεν ήταν κουρασμένοι.
Δεν ξέρω τι θα έλεγε ο κόσμος αν με τρεις αλλαγές είχε έρθει το ίδιο αποτέλεσμα»
Την Κυριακή ακολουθεί ένα ακόμη ντέρμπι, με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Υπολογίζοντας τα δεδομένα, διαπιστώνουμε πως έχετε πολλά προβλήματα, καθώς δεν είναι στη διάθεσή σας οι Ολαϊτάν και Σαβιόλα, ενώ οι Πέρες, Βαλντέζ και Κάμπελ λογικά θα γυρίσουν απ’ την Κόστα Ρίκα την Παρασκευή. Όλα τα παραπάνω δημιουργούν πρόβλημα στην προετοιμασία της ομάδας σας;
«Ποτέ δεν μιλάμε για τις απουσίες και πάντα εμπιστευόμαστε τους παίκτες που έχουμε στη διάθεσή μας. Θα δουλέψουμε με τους παίκτες που έχουμε. Θα προσπαθήσουμε με όλο το σεβασμό -με την αθλητική έννοια- που έχουμε στον ΠΑΟΚ, να πάρουμε τη νίκη μέσα στο γήπεδό του».
Θα μας διευκρινίστε αν τελικώς θα πάρετε στη Θεσσαλονίκη τους δύο Παραγουανούς και τον Κάμπελ;
«Την Παρασκευή το βράδυ θα είναι εδώ. Αν δεν προκύψει κάποιος λόγος που να το απαγορεύει, φυσικά και θα μπορούν να είναι στη διάθεσή μας και να ταξιδέψουν μαζί μας. Όμως οι δύο τελευταίες ερωτήσεις σας είναι κάπως περίεργες. Θέλω κάτι να σας πω.
 
Λοιπόν, οι δύο τελευταίες σας ερωτήσεις: η μία είναι γιατί δεν έκανα αλλαγές. Και η δεύτερη είναι ότι έχουμε πρόβλημα γιατί πρέπει να κάνω αλλαγές.Δεν ξέρω που να σταθώ. Πρέπει να βρέξω και τα δύο πόδια».
Πότε υπολογίζετε να έχετε τον Σαβιόλα ξανά στη διάθεσή σας;
«Αν θέλαμε να τον πιέσουμε λιγάκι, θα μπορούσαμε να τον έχουμε μαζί μας στη Θεσσαλονίκη. Όμως, πιστεύω πως είναι καλύτερα. Θα ξεκινήσει τις προπονήσεις στο τέλος της εβδομάδας μαζί με την υπόλοιπη ομάδα και να μπει στο κανονικό πρόγραμμα τη Δευτέρα».
Για τον ΠΑΟΚ τι εικόνα έχετε; Η απομάκρυνση του Στέφενς μπορεί να τον βοηθήσει;
«Πιστεύω ότι η αλλαγή προπονητή σε μία τόσο μεγάλη ομάδα, ποτέ δεν είναι καλή είδηση, γιατί μιλάμε για μία κατάσταση κρίσης. Όμως, ποτέ δεν ξέρεις πως μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.
Πέρυσι βρέθηκε σε παρόμοια κατάσταση ο ΠΑΟΚ. Άλλαξε προπονητή και είδαμε ότι έφερε κάποια αποτελέσματα τα οποία δεν ήταν τα αναμενόμενα. Έτσι, στην τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ ο Ατρόμητος επηρέαζε τα πράγματα. Το αποτέλεσμα της αλλαγής ήταν το αντίθετο».
Φαντάζομαι θα θέλετε να πανηγυρίσετε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος, ώστε να δώσετε χαρά στον κόσμο σας μετά την απογοήτευση στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό;
«Θα ήταν ένας τρόπος να επιστρέψουμε στον κόσμο μας κάτι που του το στερήσαμε στην προηγούμενη εβδομάδα».

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0