Λεβάντε – Ολυμπιακός 3-0

Πολύ κακή εμφάνιση από τον Ολυμπιακό στον πρώτο αγώνα της φάσης των “32” του Europa League με αντιπάλο την Λεβάντε. Όλα στράβα πήγαν για τους παίχτες και τον προπονητή των ερυθρολεύκων με λογική συνέπεια την βαριά ήττα με 3-0. Τα γκόλ πέτυχαν ο Ρίος στο 10′ με όμορφη προσωπική ενέργεια μετά από σοβαρό λάθος του Χολέβας, ο Μπαρκέρο στο 40′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι και ο Μάρτις στο 56′ με ωραίο πλασέ από το ύψος του πέναλτι.

djebour levanteΆλλα περιμέναμε και άλλα είδαμε… Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε εντελώς αδιάβαστος και βαθιά υπνωτισμένος στο γήπεδο της Λεβάντε και ηττήθηκε με το βαρύ 3-0 που τον αναγκάζει πλέον να κυνηγάει ένα ποδοσφαιρικό θαύμα στον επαναληπτικό αγώνα της επόμενης Πέμπτης (27/2 22:05).

Πολλά λάθη από τους ερυθρόλευκους παίχτες και μάλιστα πολλά από αυτά εντελώς αβίαστα. Χωρίς καθαρό μυαλό δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα μέσα στο γήπεδο. Κάκιστος και ο γερμανός διαιτητής της αναμέτρησης, που σφύριξε ένα αυστηρότατο πέναλτι στον Αμπτούν αφήνωντας τον Ολυμπιακό με 10 παίχτες από το 29′ αλλά και ένα ακόμα, σε μαρκάρισμα εκτός περιοχής, δώδεκα λεπτά αργότερα στον τραγικό κατα τ’άλλα Χολέβας.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού παρέταξε την ομάδα με διάταξη 4-2-3-1, έχοντας τον Μέγκιερι κάτω από τα δοκάρια. Μανιάτης, Μανωλάς, Κοντρέρας και Χολέμπας συνέθεσαν την αμυντική τετράδα, με τους Μοδέστο και Φέισα να αποτελούν το δίδυμο τον κεντρικών χαφ. Μπροστά τους λίγο πιο προωθημένος αγωνίστηκε ο Μασάντο, με τον Βλαχοδήμο και τον Αμπντούν στις πτέρυγες της επίθεσης. Τέλος, ο Τζεμπούρ αποτέλεσε τον μοναδικό επιθετικό του Ολυμπιακού.

Από την πλευρά του ο Χουάν Ιγκνάθιο Μαρτίνεθ επιλέγοντας και αυτός την διάταξη 4-2-3-1, επέλεξε για την ομάδα του, τους Νάβας, κάτω από τα δοκάρια, Ναβάρο, Ρόντας, Χουανφράν, Πέδρο Λόπεζ στην άμυνα, Ιμπόρα, Ντιόπ στα χαφ, τον Μπαρκέρο σαν επιτελικό μέσο, Ρίος και Ρούμπεν Γκαρσία στα άκρα και τον Μάρτινς σαν κλασσικό προωθημένο.

Οι καλές φάσεις για τον ολυμπιακό ήταν λιγοστές και μάλλον μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Αντιθέτως η Λεβάντε ήταν συνεχώς απειλητική δημιουργώντας τεράστια ρήγματα στα πλάγια της αμυντικής γραμμής των ερυθρολεύκων με τις φάσεις να είναι σίγουρα περισσότερες.

Ουσιαστικά οι μοναδικές φάσεις στις οποίες αξίζει να αναφερθούμε, δημιουργήθηκαν λίγο πρν το 60ο λεπτό. Για την ακρίβεια, μετά από έξυπνη εκτέλεση του Γκρέκο, ο Φέισα σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά το σουτ του Σέρβου έδιωξε σε κόρνερ ο Νάβας. Στην συνέχεια, ο Μασάντο το εκτέλεσε και ο Μανωλάς με κεφαλιά πρόλαβε τον γκολκίπερ των γηπεδούχων αλλά είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Λεβάντε. Τελευταία καλή στιγμή δημιουργήθηκε στο 88′ από το κατέβασμα του Τζιμπούρ και το σουτ του τελευταίου στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Νάβας.

Κίτρινες κάρτες: 25′ Ρίος, 45′ Ντιόπ, 58′ Γκαρθία (Λεβάντε) – 17′ Αμπντούν, 39′ Χολέμπας, 43′ Μανωλάς, 65′ Τζεμπούρ (Ολυμπιακός) 

Κόκκινες κάρτες: 29′ Αμπντούν (δεύτερη κίτρινη κάρτα)

Συγκεντρωτικά, είδαμε ένα πολύ κακό παιχνίδι από την πλευρά των ερυθρολεύκων που πλέον αναγκάζονται να κυνηγήσουν το θαύμα στον επανηληπτικό αγώνα της επόμενης εβδομάδας.