Βγάλτε Τις Φανέλες Τώρα!

Δεύτερη ήττα της σεζόν για τον Ερυθρό Αστέρα. Έξι οι βαθμοί διαφορά από την κορυφή. Αβέβαιο το μέλλον του Στογιάνοβιτς. Βγάλτε τώρα τις φανέλες από τους Ντέλιγιε. Από το Βελιγράδι Ερυθρός Πράκτωρ 7 για το redvoice.gr.

839782-14310808-640-360

 

Η αυλαία του έκτου γύρου του Σέρβικου πρωταθλήματος βρίσκει την Ζβέζντα με το κεφάλι κάτω και τον προπονητή της Σλάβισα Στογιάνοβιτς με την πλάτη στον τοίχο καθώς γνώρισε την ήττα στο εκτός έδρας ματς  κόντρα στην Βόζντοβατς. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πολύ δυναμικά στο παιχνίδι και πριν συμπληρωθεί το 1’ έχασαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία με τον Νταουντά να πλασάρει από τη γραμμή της μικρής περιοχής και τον τερματοφύλακα Πέριτς της Βόζντοβατς να αποκρούει. Στο 9’ δεύτερη μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα, αυτή τη φορά με τον Γκόκτις να προσπαθεί με κεφαλιά και τον Πέριτς να επεμβαίνει θεαματικά. Στο 13’ ήταν η σειρά των γηπεδούχων αυτή τη φορά σε φάση διαρκείας όπου η άμυνα του Αστέρα αντέδρασε τελικά θετικά κι απέφυγε το γκολ. Στο 27’ ο Νταουντά και πάλι σχεδόν απ’ το σημείο του πέναλτι, χάνει τη δεύτερη προσωπική και τρίτη ομαδική πολύ μεγάλη ευκαιρία να βάλει τον Αστέρα μπροστά στο σκορ, στη συνέχεια της φάσης η Βόζντοβατς βγήκε στην αντεπίθεση και μετά το μοιραίο καθώς αποδείχτηκε γλίστρημα του αμυντικού της Σβέζντας Ντάρκο Λάζιτς, ο Μάρουσιτς σούταρε μέσα απ’  την μεγάλη περιοχή και σημείωσε για τους γηπεδούχους το 1-0. Ο ρυθμός του παιχνιδιού μέχρι και εκείνο το σημείο ήταν πολύ δυνατός, η ατμόσφαιρα στις κερκίδες ακόμα περισσότερο με τους Ντέλιγιε να παραδίδουν μαθήματα έχοντας κλέψει την παράσταση μη σταματώντας ούτε λεπτό να εμψυχώνουν την ομάδα τους κι ας ήταν πίσω στο σκορ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Στο 43’ η πρώτη αλλαγή  για τον Αστέρα με τον Πέτσνικ να δίνει τη θέση του στον Μιλούνοβιτς λόγω προβλήματος στους προσαγωγούς.

CRVENA_ZVEZDA-IBV_ICELAND_18

 

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Στογιάνοβιτς έκανε την δεύτερη αλλαγή του βάζοντας στην θέση Βέσοβιτς τον Κάσαλιτσα προσπαθώντας να κάνει τον Αστέρα πιο επιθετικό, μάταια όμως. Το ματς ως ένα σημείο ήταν καλό με έντονες φάσεις κι ευκαιρίες και για τις δυο ομάδες. Όσο ο χρόνος κυλούσε όμως, ο εκνευρισμός στους ερυθρόλευκους φαινόταν όλο και πιο έντονος με αποτέλεσμα να χάσουν την αυτοσυγκέντρωση τους και να μην αντιδρούν σωστά, στο 60’ και 79’ παραλίγο να δεχτούν δεύτερο γκολ. Στο 84’ άλλη μια χαμένη ευκαιρία από τον Ντάουντα και πάλι, ενώ σε φάση διαρκείας στις καθυστερήσεις, στο 92’ συγκεκριμένα, Κάσαλιτσα και Μρτζα, ο οποίος είχε αντικαταστήσει στο 75’ τον Λάζιτς, έχασαν διπλή ευκαιρία τουλάχιστον να ισοφαρίσουν. Αδιαμφισβήτητα MVP του παιχνιδιου ο τερματοφύλακας της Βόζντοβατς Νίκολα Πέριτς που είχε στην κυριολεξία κατεβάσει ρολά.

NAPREDAK-ZVEZDA_22

 

Μετά την λήξη του παιχνιδιού ο Σλάβισα Στογιάνοβιτς αποχώρησε φανερά εκνευρισμένος χωρίς να κάνει δηλώσεις στη συνδρομητική τηλεόραση της Σερβίας. Αργότερα δήλωσε σε άλλο μέσο πως αναγνωρίζει τις ευθύνες του για την αποψινή ήττα και την γενικώς κακή εικόνα του Ερυθρού Αστέρα τον τελευταίο καιρό κι ότι αφού μιλήσει με την διοίκηση θα προβεί σε νέες δηλώσεις όσον αφορά το μέλλον του στο Σύλλογο. Οι Ντέλιγιε αμέσως μετά το τελικό σφύριγμα του διαιτητή κάλεσαν τους παίκτες μπροστά στην κερκίδα τους να παραδώσουν τις φανέλες τους καθώς όπως έλεγαν δεν τους αξίζουν, η επιθυμία τους έγινε πράξη αφήνοντας τους παίκτες με τα σορτσάκια σαστισμένους να κοιτούν, τι,,,(;) Μπορείτε να φανταστείτε!!!

Επόμενο παιχνίδι  με την Προλέτερ την Τετάρτη 25 του μηνός  στις 14:00 ώρα Ελλάδος.

Θα είναι ο Στογιάνοβιτς ακόμα προπονητής της Σβέζντας; Θα επανέλθει η ομάδα και πότε;

Αναμένονται εξελίξεις μείνετε συντονισμένοι.

 

Voždovac: Perić, Jašić, Nikolić, Lalić, Obradović, Dragović, Đorđević, Milovanović (od 58. Sekulić), Babović (od 89. Vasiljević), Marušić, Đilas (od 69. Ožegović).

Crvena zvezda:
 Bajković, Petković, Martinović, Lazić (od 74. Mrđa), Mijailović, Kovačević, Gogić, Vešović (od 46. Kasalica), Ninković, Pečnik (od 42. Milunović), Dauda.

Βόζντοβατς 10 Ερυθρός Αστέρας

10  Σουτ  14

6  Εντός  6

4  Εκτός 8

33   Φάουλ  17

1  Κόρνερ  14

3  Οφσάιντ  1

5  Κίτρινες  1

0  Κόκκινες  0

34% Κατοχή 66%