Ταϊτή – Νιγηρία 1-6

Η Νιγηρία χρειάστηκε λίγα λεπτά για να κάμψει την αντίσταση της συμπαθέστατης και συνάμα πρωτάρας Ταϊτής (6-1 το τελικό σκορ) στον εναρκτήριο αγώνα της για το Confederations Cup.

Η Νιγηρία των 175.000.000 κατοίκων δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία κόντρα στην Ταϊτή των 180.000 και στο 26ο λεπτό προηγείτο ήδη με 3-0, εξασφαλίζοντας το αήττητο για 18ο συνεχόμενο παιχνίδι.

Σαν να μην έφτανε η απειρία, η ομάδα του Ειρηνικού είχε να αντιμετωπίσει και την ατυχία της, καθώς στο 5ο λεπτό ο Ούα Ετσιετζίλε έκανε το σουτ που κόντραρε σε δύο αμυντικούς και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σαβιέρ Σαμέν.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη ανέλαβε ο Νάμντι Οντουαμάντι, ο οποίος έβαλε δύο γκολ και έδωσε τέλος στη σεμνή τελετή. Ο άσος της Βαρέζε εκμεταλλεύθηκε ένα αμυντικό λάθος στο 10ο λεπτό και ένα λάθος του Σαμέν στο 26ο για να γράψει το 3-0.

Οι παίκτες της Ταϊτής, πάντως, δεν απογοητεύτηκαν από τα απανωτά λάθη. Δημιούργησαν, μάλιστα, δύο καλές ευκαιρίες (στο 39′ και το 43′) με τον Στίβι Τσονγκ-Χούε, προτού ο Τζόναθαν Τεό σημειώσει ένα ιστορικό γκολ (μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μαραμά Βαϊρουά στο 54ο λεπτό).

Ένα τέταρτο μετά την επιτυχία του, ο Τζόναθαν Τεό έγραψε και πάλι ιστορία αφού έγινε ο πρώτος παίκτης της διοργάνωσης που σημειώνει γκολ και αυτογκόλ στο ίδιο ματς. Στη συνέχεια επήλθε η ολική κατάρρευση, καθώς στο 76′ ο Οντουαμάντι σκόραρε για τρίτη φορά και στο 80′ ο Ετσιετζίλε διαμόρφωσε το τελικό 6-1.

Οι συνθέσεις

Ταϊτή: Σαμέν, Α. Τεό, Βαϊρουά (70′ Ατανί), Λουντιβιόν, Καρουάν, Μπουρεμπάρ, Βαλάρ (54′ Φαατιαρό), Τσονγκ-Χούε, Εταμέ, Σιμόν (78′ Λεμέρ).

Νιγηρία: Ενιεάμα, Ομποαμπόνα, Ετσιετζίλε, Άμπροουζ, Μουσά, Μίκελ, Ογκούντε, Ούτζα (52′ Ιντέγιε), Μπα (57′ Όγκου), Οντουαμάντι, Ομερούο (74′ Ογκουέκουε).