Ο Κάμπελ πάει στο Μουντιάλ την Κόστα Ρίκα

2013090702613_158232366

Μετά τον Κώστα Μήτρογλου, που ήταν ο σκόρερ του «χρυσού» γκολ της Εθνικής μας στη νίκη επί του Λίχτενσταϊν, αλλά και τον Βλάντιμιρ Βάις που έκανε καλή εμφάνιση με τη Σλοβακία απέναντι στη Βονσία, τη σκυτάλη πήρε ένας άλλος παίκτης του Ολυμπιακού, ο οποίος έλαμψε και αυτός στα παιχνίδια για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014.

Ο λόγος για τον Τζόελ Κάμπελ ο οποίος ήταν ο μεγαλός πρωταγωνιστής της Κόστα Ρίκα στη νίκη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας επί των ΗΠΑ με 3-1 στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ο Κάμπελ ήταν ο κορυφαίος παίκτης των γηπεδούχων καθώς σημείωσε γκολ, έδωσε ασίστ και προκάλεσε… πανικό στην άμυνα των Αμερικανών, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση.

Το πρώτο δείγμα της καλής βραδιάς του Κάμπελ φάνηκε με το… καλησπέρα στο ματς καθώς μόλις στο δεύτερο λεπτό ο άσος του Ολυμπιακού έδωσε ασίστ στον Ακόστα και ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Ο Κάμπελ πέτυχε το τρίτο γκολ της Κόστα Ρίκα στο ματς, στο 75′, σφραγίζοντας επί της ουσίας την επικράτηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του απέναντι στους Αμερικανούς.

Δύο ακόμα καλές ευκαιρίες

Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί και καταδεικνύει την πολύ καλή εμφάνιση του Κάμπελ στο χθεσινό παιχνίδι είναι ότι ο διεθνής άσος του Θρύλου είχε δύο ακόμα καλές ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλο γκολ. Η πρώτη ήταν στο 35′ με τον Χάουαρντ να αποκρούει την προσπάθεια του Κάμπελ και η δεύτερη στο 79′ (λίγο μετά το γκολ που πέτυχε ο «ερυθρόλευκος» άσος) με την μπάλα να περνά λίγο άουτ. Με το γκολ που πέτυχε ο Κάμπελ στο ματς με τις ΗΠΑ έφτασε τα τρία τέρματα στην προκριματική φάση του Μουντιάλ του 2014.

Ετοιμη να σφραγίσει την πρόκριση

Η νίκη που σημείωσε η Κόστα Ρίκα απέναντι στην ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική για την ομάδα του Κάμπελ, καθώς είναι πλέον το μεγάλο φαβορί του ομίλου της για πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014. Η Κόστα Ρίκα φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και το παιχνίδι της Τρίτης με την Τζαμάικα (εκτός έδρας) είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό. Αν η Κόστα Ρίκα πάρει τη νίκη και σ’ αυτό το παιχνίδι, είναι πιθανό το ενδεχόμενο να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία. Ο Κάμπελ είναι από τους ηγέτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του και χωρίς αμφιβολία τα φώτα της δημοσιότητας στην Κόστα Ρίκα είναι στραμμένα πάνω του.

«Ησουν εκπληκτικός»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κόστα Ρίκα, Χόρχε Λουίς Πίντο, είχε κάθε λόγο να… πετά στα σύννεφα μετά το τέλος του αγώνα, καθώς βλέπει την ομάδα του να ετοιμάζει βαλίτσες για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ο προπονητής της Κόστα Ρίκα έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στον Τζόελ Κάμπελ, στις δηλώσεις του μετά το ματς, λέγοντας χαρακτηριστικά.

«Πήραμε μια πολύ μεγάλη νίκη, που μας δίνει πολλές πιθανότητες να προκριθούμε στο Μουντιάλ. Κάναμε καλή δουλειά και πρέπει να σταθώ ειδικά στον Κάμπελ που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι. Θέλω να του δώσω συγχαρητήρια για την προσπάθεια που έκανε στο γήπεδο. Εγινε θυσία για την ομάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό». Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι παίκτες της Κόστα Ρίκα αποθέωσαν και αυτοί με τη σειρά τους τον Κάμπελ για την πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε στο χθεσινό παιχνίδι κόντρα στους Αμερικανούς.

Πηγή:Sentragoal.gr