Στο Top-20 του Champions League Ρομπέρτο και Μήτρογλου!!!

Η χάρη του Κώστα Μήτρογλου και του Ρομπέρτο έφτασε ως την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με αμερικανική ιστοσελίδα να συμπεριλαμβάνει τους 2 άσους του Ολυμπιακού μέσα στους 20 παίκτες που έχουν λάμψει μέχρι στιγμής στο φετινό Champions League. Διαβάστε αναλυτικά.

kentriki

Η γνωστή ιστοσελίδα Bleacher Report προσπάθησε να ακτινογραφήσει το φετινό Champions League και ενώ απέχουμε δύο ακόμα βήματα για την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, με τον αρθρογράφο της, Εντ Ντόουβ, να παρουσιάζει το Τοπ-20 με τους παίκτες που έχουν πρωταγωνιστήσει μέχρι στιγμής στη διοργάνωση.

Το εντυπωσιακό είναι πως σε αυτή τη λίστα συναντάμε δύο παίκτες του Ολυμπιακού, με τον φύλακα-άγγελο της εστίας των “ερυθρολεύκων” Ρομπέρτο και το κορυφαίο επιθετικό τους όπλο Κώστα Μήτρογλου να βρίσκονται στην 13η και 14η θέση αντίστοιχα.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία ακόμα επιβράβευση για τους δύο ποδοσφαιριστές, αν αναλογιστεί κανείς πως στη συγκεκριμένη λίστα παρελαύνουν μεγάλα ονόματα, με τους Μέσι, Ρόμπεν και Ντιέγκο Κόστα να φιγουράρουν στο πόντιουμ.

“Αναμφίβολα η κορυφαία ατομική εμφάνιση στο τουρνουά μέχρι στιγμής ήταν αυτή του Κώστα Μήτρογλου απέναντι στην Άντερλεχτ.

Ο Έλληνας επιθετικός άρχισε επιτέλους να δείχνει στη φετινή σεζόν τις τεράστιες δυνατότητές του και είναι ένας από τους πιο φορμαρισμένους στράικερ της Ευρώπης.

Αναδείχτηκε “Man of the Match” σε πέντε περιπτώσεις στο πρωτάθλημα και έχει σημειώσει τέσσερα χατ-τρικ, ένα απίστευτο επίτευγμα.

Ένα από αυτά, στην εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί της Άντερλεχτ, έκανε την υπόλοιπη Ευρώπη να σηκωθεί και να σημειώσει το μεγαλοπρεπές τελείωμα των φάσεων από τον Μήτρογλου και την επιβλητικότητα στο παιχνίδι του.

Εάν καταφέρει να μεταφέρει τα συχνά εγχώρια επιτεύγματά του και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τότε ο Μήτρογλου θα μπορέσει να εμπνεύσει τον Ολυμπιακό για μερικές ακόμα εκπλήξεις μέσα στη σεζόν”, είναι τα διθυραμβικά σχόλια της ιστοσελίδας για τον “πιστολέρο” των πρωταθλητών Ελλάδας, ενώ για τον Ρομπέρτο ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει:

“Σίγουρα δεν είχα υπολογίσει τον Ολυμπιακό ως μία από τις ομάδες-έκπληξη του φετινού Champions League.

Παρόλα αυτά, οι γίγαντες της Ελλάδας ήταν καθόλα εντυπωσιακοί στις πρώτες αγωνιστικές της φάσης των ομίλων και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε θέση πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Η πορεία τους ξεκίνησε άσχημα, με την εντός έδρας ήττα με 4-1 από την Παρί Σεν Ζερμέν. Από τότε όμως ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και με τους τέσσερις βαθμούς που πήρε στα δύο ματς με τη Μπενφίκα απέκτησε πολλές ελπίδες για να ακολουθήσει την Παρί στην επόμενη φάση.

Μετά από εκείνη την ήττα στην πρεμιέρα, η επιτυχία του Ολυμπιακού χτίστηκε γύρω από μία φανταστική άκαμπτη άμυνα.

Ο άνθρωπος κλειδί είναι ο τερματοφύλακας Ρομπέρτο Χιμένεθ, δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης, ο οποίος ήταν “Man of the Match” σε δύο περιπτώσεις. Έχει δεχτεί μόνο ένα γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια.

Εάν, και όποτε, ο Τίμπο Κουρτουά επιστρέψει στην Τσέλσι που έχει τα δικαιώματά του, η Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί να έχει τη σιγουριά ότι διαθέτει έναν ιδανικό αντικαταστάστη στις τάξεις της”.

Το Top-20 του φετινού Champions League:

20. Σίμον Ρόλφες (Μπάγερν Λεβερκούζεν)

19. Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς (Τσέλσι)

18. Αρντά Τουράν (Ατλέτικο Μαδρίτης)

17. Μαρκίνιος (Παρί Σεν Ζερμέν)

16. Μάριο Μάντζουκιτς (Μπάγερν Μονάχου)

15. Άλβαρο Νεγρέδο (Μάντσεστερ Σίτι)

14. Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)

13. Ρομπέρτο (Ολυμπιακός)

12. Γουέιν Ρούνεϊ (Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ)

11. Ραμίρες (Τσέλσι)

10. Άνχελ Ντι Μαρία (Ρεάλ Μαδρίτης)

9. Νταβίντ Αλάμπα (Μπάγερν Μονάχου)

8. Τιάγκο Μότα (Παρί Σεν Ζερμέν)

7. Σέρχιο Αγουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

6. Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί Σεν Ζερμέν)

5. Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν Μονάχου)

4. Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης)

3. Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο Μαδρίτης)

2. Άριεν Ρόμπεν (Μπάγερν Μονάχου)

1. Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Στην Πρώτη Γραμμή_Για Τον Ερυθρό Αστέρα!!!            Red Agent7 Και Στο Facebook…

 

 

Πηγή: sport24.gr