Σάντος: «Να πάτε στο γήπεδο να δείτε τον Μήτρογλου»

mitroglou_weiss

 

Το εγκώμιο του Κώστα Μήτρογλου έπλεξε σε μεγάλη συνέντευξη του στη «Correio da Manha» ο Φερνάντο Σάντος προτρέποντας τους οπαδούς της Μπενφίκα να πάνε την Τετάρτη (23/10) στο γήπεδο για να τον δουν.

Ο Σάντος μίλησε στην εν λόγω πορτογαλική εφημερίδα με αφορμή το ντέρμπι ανάμεσα στη Σπόρτινγκ και την Πόρτο στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας όντας ένας προπονητής που έχει δουλέψει και στις δυο ομάδες, αλλά και στην Μπενφίκα.

«Πηγαίντε να τον δείτε με την Μπενφίκα, ο Μήτρογλου έχει την αίσθηση του γκολ, το «μυρίζεται» και δεν είναι εύκολο να βρεις παίκτη με τέτοιες ικανότητες», είπε χαρακτηριστικά ο Σάντος.

«Έχω προπονήσει πολλούς επιθετικούς με κορυφαίο και τον Ζαρντέλ, αλλά σε ομάδες με διαφορετικά χαρακτηριστικά δεν μπορούσε να ήταν αποφασιστικός, έχω προπονήσει και τους Μίκολι, Νούνο Γκόμες, Λιέντσον, Ζοάο Βιέιρα Πίντο που ήταν εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές. Ο καθένας όμως έχει τα δικά του χαρακτηριστικά», συμπλήρωσε ο εκλέκτορας της Εθνικής μας ομάδας.

Ο Σάντος, όμως, δεν έμεινε μόνο σ’ αυτά. Εσπευσε να μιλήσει για την Μπενφίκα που δεν είναι και στα καλύτερα της.

«Η Μπενφίκα ξεκίνησε καλά αλλά τώρα με εκπλήσσει έτσι όπως είναι. Η ομάδα όμως μπορεί να ξεπεράσει την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται. Χρειάζεται ηρεμία να βρει τον καλό της εαυτό και να παλέψει για τους στόχους της», υπογράμμισε ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος απάντησε και στην ερώτηση περί του αν ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι καθοριστικός για την πορεία της Μπενφίκα στην συνέχεια.

«Μια ομάδα που έχει τόσους τίτλους στην Ελλάδα, όπως ο Ολυμπιακός, είναι πάντα επικίνδυνη, μπορεί να έχασε με 4-1 απο την Παρί Σεν Ζερμέν στο πρώτο του ματς στο Champions League, ωστόσο όποιος είδε το πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να σκεφτεί πως αυτό δεν θα συνέβαινε», είπε και κατέληξε: «Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να προηγούνταν στο πρώτο ημίχρονο με 3-1. Η Παρί εκμεταλλεύτηκε κάποιες στιγμές της στο δεύτερο ημίχρονο με τα στημένες φάσεις για να πάρει την νίκη».

Πηγή:sentragoal.gr