Μπονγκ: «Νίκη για να έχουμε ελπίδες»

ÌÐÏÍÃÊ  ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÑÉ ÓÅÍ ÆÅÑÌÅÍ (ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ 2013-2014) BONG OLYMPIAKOS - PARIS SAINT GERMAIN (CHAMPIONS LEAGUE 2013-2014)

 

Ο Γκαετάν Μπονγκ σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως η νίκη για τον Ολυμπιακό απέναντι στην Άντερλεχτ είναι μονόδρομος, αν θέλουν οι «ερυθρόλευκοι» να ελπίζουν σε συνέχεια στο Champions League…

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού στην κάμερα της Nova

«Πράγματι, θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι που πρέπει να δώσουμε για την ευρωπαϊκή μας καμπάνια, αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Δυστυχώς ξεκινήσαμε με ήττα στο γήπεδό μας, παρά την καλή προσπάθεια που κάναμε. Πρέπει, πλέον, εκ των πραγμάτων να πάμε στο Βέλγιο, να αντιμετωπίσουμε την Αντερλεχτ και να προσπαθήσουμε να την κερδίσουμε, εάν θέλουμε να έχουμε ελπίδες στον όμιλό μας».

Αν και ο Μπονγκ πλέκει το εγκώμιο της Αντερλεχτ, ξεκαθαρίζει πως ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει στις Βρυξέλλες για τη νίκη:

«Έχω καλή εικόνα για την Αντερλεχτ. Από την παρουσία μου στο γαλλικό πρωτάθλημα, γνωρίζω αρκετά καλά τις βελγικές ομάδες. Πολλές φορές καλούμαστε να παίξουμε απέναντί τους ακόμη και φιλικά παιχνίδια. Για να έχει κατορθώσει να είναι στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, πάει να πει πως είναι μία πολύ καλή ομάδα. Χρειάζεται σεβασμό και προσοχή, όπως φυσικά όλοι μας οι αντίπαλοι. Ο Ολυμπιακός την είχε αντιμετωπίσει το καλοκαίρι σε φιλικό ματς. Βέβαια, πρέπει να σκεφτόμαστε πως όποιος και αν είναι ο αντίπαλός μας, μιλάμε για το Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί τα πράγματα είναι πάντα δύσκολα. Νομίζω ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να μην κυνηγήσουμε τη νίκη σε αυτό το ματς. Σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται ο αντίπαλός μας, πρέπει να πάμε εκεί έχοντας ως στόχο όχι μόνο να μην χάσουμε, αλλά να νικήσουμε».

Η πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ και ο τρόπος που ήρθε η ήττα απ’ την Παρί Σεν Ζερμέν, έχει κάνει σοφότερους τους «ερυθρόλευκους» ενόψει της συνέχειας της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

«Σίγουρα θα πρέπει να κρατήσουμε στα θετικά στοιχεία το πρώτο ημίχρονο, όπου είχαμε πολύ ρυθμό, πολύ θέληση και πάθος στο παιχνίδι μας. Αυτά είναι τα στοιχεία που πρέπει να κρατήσουμε. Και φυσικά το γεγονός ότι σκοράραμε. Είναι πολύ σημαντικό σε παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ να σκοράρεις και να παίρνεις το προβάδισμα. Φυσικά, αν αυτό είναι εφικτό. Απ’ την άλλη πλευρά βέβαια, θα πρέπει να σκεφτούμε και τα αρνητικά στοιχεία. Όπως το γεγονός ότι δεχθήκαμε γκολ Θα πρέπει στο Βέλγιο να αποφύγουμε να δεχθούμε γκολ απ’ την Αντερλεχτ. Και θα πρέπει να προσέξουμε περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο επιτίθεται η Αντερλεχτ, ώστε να μην θέτουμε την ομάδα μας σε κίνδυνο».

Ο Μπονγκ γνωρίζει πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης της Τετάρτης.

«Μπορεί να μην γνωρίζω πολύ καλά την Αντερλεχτ, όμως γνωρίζω πολύ καλά τις βελγικές ομάδες. Είμαι βέβαιος πως η Αντερλεχτ επειδή πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βελγικό κλαμπ, η ατμόσφαιρα θα είναι θερμή στο γήπεδο. Περιμένω πως θα είναι γεμάτο για ένα τόσο σημαντικό ματς Τσάμπιονς Λιγκ. Και οι φίλαθλοι θα δημιουργήσουν πολύ καυτή ατμόσφαιρα για εμάς. Εμείς δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε αυτό. Πέρα απ’ την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν και τις δυσκολίες που θα προκύψουν με τη φωνή, το τραγούδι και το πάθος που θα βγάλουν οι φίλαθλοι, εμείς πρέπει να πάμε εκεί, να κάνουμε το παιχνίδι μας και να φθάσουμε στη νίκη».

Και ένα μήνυμα του Μπονγκ προς τον κόσμο των «ερυθρόλευκων».

«Είχα ήδη μία πολύ καλή εικόνα για τον κόσμο του Ολυμπιακού, πριν ακόμη έρθω στην ομάδα. Είχε παρακολουθήσει βίντεο με τις εκδηλώσεις τους μέσα στο γήπεδο. Κόντρα στην Παρί είδα στην θύρα που δημιουργήθηκε το κορεό, ανθρώπους που αγαπούν πάρα πολύ την ομάδα τους. Φιλάθλους οι οποίοι είναι τρελοί για το ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό. Και πραγματικά μας έδωσαν πολύ μεγάλη ώθηση με την παρουσία τους σε αυτό το ματς. Και σε όλα τα ματς στα οποία είναι κοντά μας. Θα ήθελα να τους ζητήσω να συνεχίσουν να το κάνουν, ώστε να τους το ανταποδίδουμε εμείς παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και παίρνοντας νίκες».