Μπλαν: «Οπωσδήποτε νίκη»

mplan

Κάθε άλλο παρά αφ’ υψηλού αντιμετωπίζει το ματς με τον Ολυμπιακό η Παρί Σεν Ζερμέν.

Αναλυτικά, ο Λοράν Μπλαν μίλησε για: 

-τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και το αν υπάρχει άγχος: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας και θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη. Πάνα υπάρχει στρες και πίεση. Εμείς ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε κι ότι δεν είναι σίγουρη η πρόκριση. Έλεγα και πριν το ματς με την Άντερλεχτ πως δεν είναι εύκολο το παιχνίδι και γελάγατε. Είδατε πώς εξελίχθηκε εκείνο το ματς. Πρέπει να αποδείξουμε ότι αξίζουμε που έχουμε φτάσει μέχρι εδώ. Θέλουμε να προκριθούμε, ει δυνατόν και πρώτοι, γιατί έχει σημασία για τη συνέχεια της διοργάνωσης».

-τα προβλήματα που αντιμετώπισε στον Πειραιά με την πίεση του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος: «Δεν ξέρω αν θα έχουν το ίδιο πλάνο. Θα πρέπει να είμαστε τεχνικά καλύτεροι από ό,τι στον Πειραιά. Εμείς ξεκινάμε να χτίζουμε το παιχνίδι μας από την άμυνα. Ο Ολυμπιακός χτυπούσε στην καρδιά του παιχνιδιού μας. Εμείς θέλουμε να μην εκπλαγούμε και να χτίζουμε το παιχνίδι μας από πίσω. Αυτή η στρατηγική είναι δίκοπο μαχαίρι, γιατί αν ο αντίπαλος αντιμετωπίσει την πίεση και βγει σωστά μπροστά, μπορεί να πετύχει πολλά γκολ».

-την αλλαγή του συστήματος σε 4-3-3: «Αυτό που έχει αλλάξει σε σχέση με πέρσι είναι η ωριμότητα των παικτών, γνωρίζονται καλύτερα μεταξύ τους, αλλά τα συστήματα δεν είναι σημαντικά. Σημασία έχει να υπάρχει ανταγωνιστικότητα και δημιουργικότητα μέσα στην ίδια την ομάδα».

-την κατάσταση του Έντισον Καβάνι: «Η αλήθεια είναι πως επέστρεψε αργά το βράδυ της Παρασκευής από την πατρίδα του. Τον προφυλάξαμε το Σάββατο και του δώσαμε ρεπό την Κυριακή, χθες ήταν σε καλή κατάσταση, αλλά υπάρχει πάντα το τζετ λαγκ».

-την κατάσταση του Μπλεζ Ματουιντί: «Βελτιώνεται συνεχώς και έχει κι άλλα περιθώρια. Κέρδισε θέση βασικού στην Παρί και την εθνική Γαλλίας. Αμυντικά είναι πολύ σταθερός, επιθετικά θέλει βελτίωση. Είναι πολύ σημαντικός κρίκος της ομάδα μας».

-την αμυντική λειτουργία: «Το σημαντικό είναι να έχουμε σταθερότητα στα αμυντικά μας καθήκοντα. Τότε μπορούμε να έχουμε μεγάλες επιτυχίες».

-το ποιον προτιμά μεταξύ Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα και Άλεξ για την άμυνα: «Δεν μπορούν να παίξουν και οι τρεις. Η επιλογή είναι δύσκολη. Ο Τιάγκο Σίλβα είναι από τους κορυφαίους του κόσμου, ο Άλεξ είναι πολύ σταθερός και ικανός στο ψηλό παιχνίδι, ενώ ο Μαρκίνιος είναι πολύ εξελίξιμος».