Μίλαν – Μπαρτσελόνα: Με τον …φόβο του Μπαλοτέλι ο Τάτα Μαρτίνο

104. ΜΙΛΑΝ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (21:45) *Η κορυφαία στιγμή στο συγκεκριμένο ζευγάρι είναι όταν συναντήθηκαν στον τελικό το 1994 στο ΟΑΚΑ, με τη Μίλαν να κατακτά πανηγυρικά το τρόπαιο, κερδίζοντας με 4-0, χάρη στα γκολ των Μασάρο (δύο), Σαβίσεβιτς και Ντεσαγί.

Ασφάλεια αυτοκινήτου και μηχανής στην καλύτερη τιμή της αγοράς από την insurancemarket. ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!

*Τα τελευταία χρόνια οι δύο ομάδες έχουν συνηθίσει να τίθενται αντιμέτωπες και μάλιστα πέρυσι αυτό έγινε συνολικά τέσσερις φορές, δύο για τους ομίλους και δύο για τη φάση των “16”. Στον όμιλο είχαν γίνει δύο εξαιρετικά παιχνίδια, με 2-2 στο ‘’Καμπ Νου’’ και 3-2 νίκη για την Μπάρτσα μέσα στο ‘’Σαν Σίρο’’. Στα νοκ άουτ, η Μπάρτσα τα βρήκε πιο σκούρα και χρειάστηκε να κάνει μια ιστορική ανατροπή στον επαναληπτικό, κερδίζοντας με 4-0, χάρη στα δύο γκολ του Μέσι και των Βίγια, Άλμπα. Στο πρώτο παιχνίδι η Μίλαν είχε κερδίσει με 2-0, με τους Μπόατενγκ και Μουντάρι να σκοράρουν.

*Οι ‘’Ροσονέρι’’ έχουν κακές πρόσφατες αναμνήσεις απέναντι στην Μπαρτσελόνα, μιας και ο αποκλεισμός από τη φάση των «16» της περασμένης διοργάνωσης, ακολούθησε τους αποκλεισμούς από τα προημιτελικά του 2012 και τα ημιτελικά του 2006!

*Μίλαν και Μπαρτσελόνα έχουν συναντηθεί συνολικά 17 φορές, με 7 νίκες για τους ‘’Μπλαουγκράνα’’ και 5 για τους ‘’Ροσονέρι’’, με 26 και 21 γκολ αντίστοιχα. Στην έδρα της η Μίλαν έχει 3 νίκες, 2 ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ έχει υποστεί και 3 ήττες.

*Ο Μέσι έχει σημειώσει 62 γκολ στο Champions League, και είναι στη δεύτερη θέση πίσω από τα 71 του Ραούλ Γκονζάλες.

Γήπεδο: ‘’Stadio Giuseppe Meazza’’
Προϊστορία: 2-2-3

Ο διαιτητής του αγώνα (Φέλιξ Μπριχ/Γερμανία): Παρότι απόψε αναμετρώνται δύο τεράστιες ομάδες, το κεντρικό πρόσωπο στην αναμέτρηση δεν είναι άλλος από τον Φέλιξ Μπριχ, τον Γερμανό διαιτητή που προκάλεσε σάλο σε όλη την Ευρώπη, για το γκολ – φάντασμα που μέτρησε κανονικά στον αγώνα της Παρασκευής ανάμεσα σε Χοφενχάιμ και Λεβερκούζεν. Πραγματικά, το ότι τοποθετήθηκε από την UEFA στο πιο δυνατό ματς της εβδομάδας στο Champions League, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις.

O Μπριχ γεννήθηκε στο Μόναχο στις 3 Αυγούστου 1975. Ξεκίνησε να σφυρίζει στην Bundesliga το 2004 και τρία χρόνια αργότερα έγινε διεθνής. Συνολικά έχει διευθύνει 50 παιχνίδια για τις διοργανώσεις της UEFA, 23 εκ των οποίων ήταν για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Το τελευταίο του ήταν στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού στη φετινή διοργάνωση, απέναντι στην Παρί. Ο Μπριχ ήταν στο πρόσφατο Confederations Cup της Βραζιλίας όπου διεύθυνε το Ιαπωνία-Μεξικό 1-2. Τον περασμένο Φλεβάρη σφύριξε το Ρεάλ-Μάντσεστερ 1-1 για τους “16” του Champions League, ενώ το 2012 τον ημιτελικό Τσέλσι-Μπαρτσελόνα 1-0.

Βαθμολογία 8ου Ομίλου (2 αγώνες):
 Μπαρτσελόνα 6 – Μίλαν 4 – Άγιαξ 1 – Σέλτικ 0.

Δείτε τις πιθανές ενδεκάδες, τα αναλυτικά προγνωστικά, απουσίες και όλα τα στατιστικά των δύο ομάδων εδώ :  http://www.betarades.gr/

El-shaarawy-AC-Milan-vs-Lionel-Messi-Barcelona