«Η πίεση στον Ολυμπιακό, όχι στην Μπενφίκα»

ÍÉÊÏÐÏËÉÄÇÓ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ NIKOPOLIDISOLYMPIAKOS - PAS GIANINA

 

Ο Αντώνης Νικοπολίδης φιλοξενήθηκε στον «αέρα» του Sentra 103,3 και μίλησε ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα.

Ο παλαίμαχος κίπερ των «ερυθρόλευκων» τόνισε ότι το αποψινό ματς είναι πολύ δύσκολο, ότι η Μπενφίκα αξίζει σεβασμό, ενώ εξήρε την μετάλλαξη του Μήτρογλου και τον τρόπο που αγωνίζεται ο Ρομπέρτο.

Επεσήμανε δε, πως η πίεση είναι στον Ολυμπιακό κι όχι στην Μπενφίκα, που ακόμα και με το «Χ» μένει στο «κόλπο» της πρόκρισης.

Για το πως είναι η ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού εν όψει του αποψινού «τελικού»: «Είναι ένα παιχνίδι που αν το πάρεις αν όχι με τα δύο με το ένα και κάτι πόδι είσαι στην άλλη φάση. Είναι δύσκολο κι όλοι το καταλαβαίνουν. Και οι παίκτες. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη πίεση, ίσως και μεγαλύτερη από τη Μπενφίκα.

Η Μπενφίκα με ισοπαλία είναι στη διεκδίκηση και δεν θα τους είναι άσχημο αποτέλεσμα. Αρα μιλάμε για ένα δύσκολο ματς όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά. Ο Ολυμπιακός πρέπει να προσέξει πάρα πολύ γιατί έχει κι άλλα δυο ματς που μπορεί να κερδίσει κι εκεί την πρόκριση. Αρα θα πρέπει να είναι όλοι ψύχραιμοι».

Για το αν παίζει ρόλο η εθνικότητα του αντίπαλου: «Αυτό είναι κάτι που το συζητάμε. Γενικά με πορτογαλικές ομάδες έχουμε καλά αποτελέσματα. Ταιριάζουν στο στυλ μας και μπορούμε και τις κερδίζουμε. Πλην της Πόρτο… Εχουμε καιρό βέβαια να παίξουμε μαζί της, αλλά ξεχωρίζει. Όπως και η περσινή Μπενφίκα. Που φέτος δεν έχει σχέση με την ομάδα που έχασε πέρυσι Europa, πρωτάθλημα, Κύπελλο στο φινάλε».

Για το αν δημιουργείται κλίμα από τη νίκη στο Βέλγιο και το «Χ» στην Πορτογαλία:«Σίγουρα οι ποδοσφαιριστές διαβάζουν εφημερίδες, ακούν ράδιο και κόσμο. Αν πάρουμε σαν μάθημα το ματς με την Αντερλεχτ, για ένα ματς 3-0 που δεν έπαιξε καθόλου καλά και η Αντερλέχτ ήταν καλύτερη, καταλαβαίνει κανείς ότι τα ματς αυτού του επιπέδου είναι πολύ δύσκολα. Έχουν αποβάλει αυτές οι ομάδες παίζουμε εντός, παίζουμε εκτός έδρας. Γι αυτούς η πίεση φαντάζει κάτι συνηθισμένο. Μιλάμε για πολύ δύσκολο ματς και η Μπενφίκα είναι ιστορική ομάδα, αξίζει σεβασμό ακόμα κι αν δεν είναι η περσινή ομάδα».

Για το αν Μίτσελ σκέφτεται να βάλει ψηλά κορμιά: «Σίγουρα το βάζεις σαν παράμετρο. Θες τουλάχιστον 5 παίκτες με ύψος. Γενικά οι προπονητές θέλουν παίκτες ψηλούς για να αντιμετωπίσουν ψηλή ομάδα. Δέχτηκε 3-4 γκολ από στημένες φάσεις, υπάρχει ένα πρόβλημα, όχι πολύ μεγάλο γιατί είναι θέμα συγκέντρωσης κι ατομικού μαρκαρίσματος. Πάντα στο μυαλό του προπονητή είναι οι 5-6 που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τους επιθετικούς».

Για το 5-1 με την Μπενφίκα: «Ηταν ένα Europa στις αρχές του, υποβαθμισμένο. Δεν έχει καμία σχέση με το τωρινό. Ήταν δοκιμαστική διοργάνωση, το πώς θα το οργανώσουν».

Για το αν έπαιρναν εντολές από τον Βαλβέρδε για το τόσο δυνατό ξεκίνημα: «Πάντα με τον Ερνέστο τα πρώτα 10-15 λεπτά βάζαμε στο Καραϊσκάκη τον αντίπαλο κάτω από πίεση. Απλά στο συγκεκριμένο ματς κάναμε 4 ευκαιρίες βάλαμε 3 γκολ. Ήμασταν αποτελεσματικοί και μετά άνοιξε το ματς κι έγινε εντυπωσιακό».

Για τον Μήτρογλου και την μετάλλαξη στο παιχνίδι του: «Ολοι κάποια στιγμή ωριμάζουμε. Αν δεν καταλάβεις ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο το γκολ δεν κάνεις τίποτα. Ο Κώστας όχι μόνο σκοράρει πλέον αλλά κρατάει ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Έχει χάρισμα».

Για τον Ρομπέρτο και πώς να διαχειριστεί το αποψινό ματς: «Με την απόδοσή του… Χρησιμοποιεί πολύ γρήγορα το μεγάλο του κορμί. Συν ότι μπορεί με τη μπάλα στα πόδια να είναι πολύ χρήσιμος. Μπορεί να ανοίξει το παιχνίδι και να του γυρίσεις με σιγουριά τη μπάλα πίσω, να οργανώσει, να πασάρει υπό πίεση».

Για το αν μετράει το πώς σκέφτεται ο επιθετικός απέναντι από τον τερματοφύλακα:«Αισθανόμουν πιο άνετα όταν τους είχα απέναντί μου τους επιθετικούς. Δεν είχα άγχος. Μου άρεσε περισσότερο το τετ α τετ. Με εκνεύριζε το παιχνίδι του αγγλικού ποδοσφαίρου με τις συνεχόμενες σέντρες, με την πίεση, που δεν ήταν σαν το τεχνικό των Ισπανών και των Ιταλών.

Προτιμούσα ένα παιχνίδι κάθετο με συνδυασμούς και μπορούσα να διαβάσω καλύτερα το παιχνίδι. Στην Αγγλία ας πούμε δεν μπορούσα να το διαβάσω πολύ καλά. Ο τερματοφύλακας καθοδηγεί το παιχνίδι. Μπορείς να διαβάσεις ή να δεις πως λειτουργεί μια αντίπαλη ομάδα και πως αναπτύσσεται. Ξέρεις το ρόλο του καθένα και πως κινείται μες στο γήπεδο».