Ήττα με “ψηλά” το κεφάλι

9511_698133500211019_1731013818_n

Στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του UEFA Champions League, ο Ολυμπιακός μας αντιμετώπισε την Παρί Σεν Ζερμέν και αν και δημιούργησε ευκαιρίες και κατάφερε να σκοράρει, ηττήθηκε τελικά με 2-1.

Ο κ. Μίτσελ επέλεξε μία ενδεκάδα με βάση την πρόθεση να περιορίσει την επιθετική λειτουργία της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα ήταν ο Σαλίνο, αριστερά ο Μπονγκ και στόπερ οι Μανωλάς και Σιόβας. Ο Σάμαρης με τον Μανιάτη ήταν στο κέντρο, ενώ μπροστά τους ήταν ο Νταβίδ Φουστέρ, συνδετικός κρίκος μεταξύ κέντρου και επίθεσης. Στις πτέρυγες αριστερά ήταν ο Χολέμπας, δεξιά ο Κάμπελ και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Κώστας Μήτρογλου.

Το παιχνίδι δεν άρχισε με καλούς οιωνούς για την ομάδα μας. Οι Γάλλοι μπήκαν δυνατά και πήραν από νωρίς την πρωτοβουλία, φτάνοντας μόλις στο 7’ σε γκολ με τον Ιμπραΐμοβιτς. Άμεσα η ομάδα μας προσπάθησε να ισορροπήσει και κυρίως να «στρώσει» την αριστερή της πτέρυγα, από όπου προήλθε και το γκολ. Ο Κάμπελ στο 10’ έκανε μία ωραία σέντρα από δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Κώστας Μήτρογλου, δίχως να κοντρολάρει, να σουτάρει και να βλέπει τον Σιρίγκου να διώχνει σε κόρνερ! Η Παρί έδειχνε ανώτερη στο ματς, προσπαθώντας, όπως αναμενόταν, να είναι εκείνη που θα κάνει το παιχνίδι. Από το σουτ του Κώστα Μήτρογλου στο 25’ ο Σιρίγκου αναγκάστηκε να παραχωρήσει ακόμη ένα κόρνερ για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν, όσο αυτό ήταν εφικτό, να μεταφέρουν το παιχνίδι μακριά από την περιοχή του Ρομπέρτο και περισσότερο προς το κέντρο ή την εστία του Σιρίγκου. Πράγμα όχι εύκολο. Οι ποδοσφαιριστές της Παρί έβγαιναν αρκετά συχνά πρώτοι στην μπάλα, ενώ ο Ολυμπιακός ήθελε να την κρατήσει περισσότερο στην κατοχή του.

Στο 33’ ο Μήτρογλου πήρε την πάσα από τον Χολέμπας (η μπάλα πέρασε από τον Άλεξ) και βρήκε την ευκαιρία να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά είδε τον Σιρίγκου να πέφτει στη δεξιά γωνιά του και να μπλοκάρει! Από το φάουλ του Σάμαρηστο 38’ ο Κάμπελ σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και πήρε την κεφαλιά, αλλά είδε την μπάλα να περνάει άουτ. Ο Χολέμπας με τον Κάμπελ άλλαξαν σε εκείνο το σημείο πτέρυγες και ο διεθνής Έλληνας μπακ είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει να συγκλίνει με ανάποδο πόδι. Ο Ρομπέρτο είπε «όχι» στο σουτ του Καβάνι στο 40’. Η Παρί «σίγησε» από το 30’ και έπειτα, ίσως σε μία προσπάθεια να «κοιμήσει» τον Ολυμπιακό μας. Δεν το κατάφερε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αφού η ομάδα μας παρέμεινε σοβαρή, κλείνοντας χώρους και προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την επίθεσή της. Ο Φουστέρ ήταν δραστήριος, όπως και ο Κάμπελ. Ο Λαβέτσι σούταρε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, αλλά δεν κατάφερε τίποτα. Ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια ευρισκόμενος πίσω στο σκορ, αλλά χωρίς να έχει χάσει τον προσανατολισμό του.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με καλύτερους οιωνούς για τον Θρύλο. Ο Μάρκο Βεράτι διαμαρτυρήθηκε για απόφαση του διαιτητή Τόμσον να καταλογίσει φάουλ εις βάρος του και αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα, παίρνοντας στο 47’ την άγουσα για τα αποδυτήρια. Στο μεταξύ, ο κ. Μίτσελ είχε κάνει πιο ορθολογικές τις πτέρυγές του, βγάζοντας τον Μπονγκ, τραβώντας μπακ τον Χολέβα και βάζοντας μπροστά του τον Βάις. Ο Σλοβάκος άλλαζε πτέρυγες με τον Κάμπελ. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε στο πρώτο διάστημα να ελαφρύνει άμεσα την πίεση από τον Ρομπέρτο και -ει δυνατόν- να τη μεταφέρει προς την εστία του Σιρίγκου. Στο 57’ ο Σαλίνο άφησε την θέση του στον Ντομίνγκεζ, με τον κ. Μίτσελ να προσπαθεί ακόμη περισσότερο να μεταφέρει το παιχνίδι προς το τέρμα της Παρί, με έναν παίκτη ικανό να δημιουργήσει, αλλά και να εκτελέσει, αν χρειαζόταν. Έτσι και έγινε. Η Παρί μπήκε για ένα διάστημα, μικρό έστω, σε αμυντική διάθεση και ο Ολυμπιακός πλησίασε, χωρίς αποτέλεσμα, όμως, την εστία του Σιρίγκου. Στο 61’ ο Ιμπραΐμοβιτς σούταρε έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.

Ο «Τσόρι» έδωσε ρυθμό. Προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του και να τη μοιράσει σωστά. Η Παρί πλέον κοιτούσε να διαφυλάξει το 1-0 και έψαχνε με αντεπιθέσεις να βγει μπροστά. Ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να δημιουργήσει ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος. Η Παρί είχε «αναπαυτεί» στο 1-0 και δεν έψαχνε με θέρμη την επίθεση. Ο Ρομπέρτο αντέδρασε σωστά και παραχώρησε κόρνερ, στο σουτ του Ραμπιό στο 72’.

Στο 75’ ο κ. Μίτσελ φώναξε κοντά του Σαβιόλα, για να τον ρίξει στο ματς. Το έκανε στο 77’, βγάζοντας τον Κάμπελ. Ο Βάις πήγε δεξιά, ο Φουστέρ αριστερά, ο Τσόρι πέρασε στον άξονα μαζί με τον Σάμαρη και στην επίθεση ήταν ο Σαβιόλα με τον Μήτρογλου. Ο Κώστας χτύπησε στο 78’ και πέρασε για λίγα λεπτά έξω. Η αριθμητική ισορροπία έφερε όμως… την ισοφάριση. Από κορνερ του Χολέβα στο 80’ ο Μανωλάς πήδηξε πιο ψηλά από όλους. Πήρε την κεφαλιά, ο Σιρίγκου απέκρουσε, ο Τσόρι πλάσαρε ξανά, ο Σιρίγκου έδιωξε εκ νέου και στην τρίτη προσπάθεια ο Μανωλάς με πλασέ έκανε στο 80’ το 1-1!

Οι παίκτες μας «έψαξαν» το δεύτερο γκολ στη συνέχεια, αλλά στο 90` ο Καβάνι έφυγε στην πλάτη της άμυνας έπειτα από πάσα του Ραμπιό που είχε περάσει ως αλλαγή και με πλασέ νίκησε τον Ρομπέρτο για το 2-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Σιρίγκου, Βαν ντερ Βίελ, Άλεξ, Τιάγκο Σίλβα, Μάξουελ, Μότα, Βεράτι, Ματουιντί (85` Μόουρα), Καβάνι, Λαβέτσι (49’ Ραμπιό), Ιμπραΐμοβιτς (78’ Μαρκίνιος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο (57’ Ντομίνγκεζ), Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ (46’ Βάις), Σάμαρης, Μανιάτης, Φουστέρ, Κάμπελ, Χολέμπας, Μήτρογλου.

ΓΗΠΕΔΟ: Παρκ ντε Πρενς
ΣΚΟΡΕΡ: 7’ Ιμπραΐμοβιτς, 90` Kαβάνι / 80’ Μανωλάς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκ. Τομσον (Σκωτία)
ΒΟΗΘΟΙ: Άλ. Μαλβάνι, Ντ. Ρόουζ (Σκωτία)
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΟΗΘΟΙ: Στ. ΜακΛιν, Κ. Κλάνσι (Σκωτία)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Ντ. ΜακΓκίτσι (Σκωτία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 29’ Βεράτι, 66’ Βαν ντερ Βίελ, 67’ Ματουιντί, 87’ Καβάνι / 57’ Μανωλάς, 67’ Ντομίνγκεζ, 71’ Βάις, 82’ Μανιάτης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 47’ Βεράτι (2η κίτρινη) / –
ΔΟΚΑΡΙΑ: – / –