Η σημασία του κορεό του Θρύλου!

Ολυμπιακός και Μοχάμεντ Αλι: Συνάντηση θρύλων!

154403_704176406264045_1138357345_n

 

Εμεινε στην ιστορία ως ο αγώνας με τη «γροθιά φάντασμα». Στις 25 Μαΐου του 1965, στο Λιούιστον της πολιτείας του Μέιν στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Μοχάμεντ Αλι έριξε (;) στο καναβάτσο τον Σόνι Λίστον λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα για τον τίτλο των υπερβαρέων βαρών, μια γροθιά που κανείς δεν είδε.

Ο αγώνας κατακυρώθηκε με νοκ άουτ στον Αλι, παρότι βάσει κανονισμών έπρεπε, όταν έπεσε ο Λίστον, να πάει σε μια γωνιά του ρινγκ και να περιμένει εκεί το μέτρημα από τον διαιτητή. Αυτός, όμως, προτίμησε να μείνει πάνω από τον αντίπαλό του για να τον… προκαλέσει να σηκωθεί.

Ο φωτογράφος Νιλ Λέιφερ έσπευσε να απαθανατίσει τη μοναδική στιγμή για λογαριασμό του περιοδικού «Sports Illustrated» και, βεβαίως, ήταν πρωτοσέλιδο σε ειδικό αφιέρωμα με τίτλο «Οι κορυφαίες φωτογραφίες του 20ού αιώνα».

Αυτή τη φωτογραφία χρησιμοποίησαν οι φίλοι του Ολυμπιακού για να παρουσιάσουν, σε ένα εντυπωσιακό κορεό, τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο να ρίχνει στο καναβάτσο τον… Σόνι Λίστον.

«Πειραιάς σημαίνει νοκ άουτ» το μήνυμα γραμμένο στα αγγλικά, το οποίο σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητο από τους παίκτες της Παρί, ειδικά αν λάβουμε υπόψη το πώς μπήκαν στον αγώνα. Το σουτ στο οριζόντιο δοκάρι του Βλάντιμιρ Βάις πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό θα μπορούσε κάλλιστα να θυμίζει (ως προς τον χρόνο) τη «γροθιά φάντασμα» του κορυφαίου πυγμάχου όλων των εποχών!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0