«Φυσιολογικά αυτά που κάνει ο Μήτρογλου»

donis

«Για τα προσόντα του, θεωρώ φυσιολογικά αυτά που κάνει» δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Δώνης.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Δώνης μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για:

 

-τον Κώστα Μήτρογλου, με αφορμή το χατ-τρικ του διεθνή επιθετικού του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ: «Δεν θα έλεγα ότι με εντυπωσιάζει αυτό που βλέπω από τον Κώστα. Για τα προσόντα του, θεωρώ φυσιολογικά αυτά που κάνει. Αλλά επειδή δεν μου αρέσει να ακούγεται ότι τον βοήθησα στην κοινή μας θητεία στον Ατρόμητο, θέλω να πω το εξής: Για μένα, το παράσημο του καθενός είναι το ταλέντο του. Δουλειά και υποχρέωση του κάθε προπονητή είναι να βοηθήσει να το εξελίξει. Το μεγαλύτερο ποσοστό οφείλεται στο ταλέντο και τη δουλειά που έχει κάνει. Το περιβάλλον παίζει σημαντικό ρόλο, ειδικά όταν το ταλέντο είναι μεγάλο. Χρειάζεται παρακίνηση και το σημαντικότερο ήταν ότι όλο το περιβάλλον του Ατρόμητου τον κάναμε να αισθανθεί σημαντικός. Με δεδομένο ότι είναι ισχυρή προσωπικότητα, κατάφερε να βγάλει στο γήπεδο αυτά τα πράγματα. Είναι πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής και μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα».

-το πόσο έχει δουλέψει ατομικά και την βελτίωση-ωρίμανση σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού: «Από τεχνικής άποψης, πολλές φορές δεν μπορείς να καταλάβεις ποιο είναι το καλό του πόδι. Θεωρητικά έχει καλό το αριστερό πόδι, αλλά μπορεί να χτυπήσει τη μπάλα με την ίδια επιδεξιότητα και με το δεξί, ενώ είναι καλός και στο ψηλό παιχνίδι. Μου θυμίζει τον παλιό μου συμπαίκτη στον Παναθηναϊκό, τον Κριστόφ Βαζέχα, καθώς επίσης δεν καταλαβαίναμε ποιο είναι το καλό του πόδι.

Ο Κώστας είναι σημαντικός για μια ομάδα γιατί δεν είναι κλασσικός φορ περιοχής, παρότι έχει τέτοια σωματοδομή. Μπορεί να σε βοηθήσει και στην κυκλοφορία της μπάλας και μακριά από την περιοχή, ενώ αν η ομάδα είναι εγκλωβισμένη, μπορεί με μια ατομική ενέργεια να σκοράρει και όχι να περιμένει να του δώσουν τη μπάλα. Στο παρελθόν είχε την εντύπωση ότι ως επιθετικός δεν χρειάζεται να κουράζεται και να τρέχει πολύ. Θεωρούσε ότι έτσι, όταν του ερχόταν η μπάλα στα πόδια, δεν θα είχε την ίδια ενέργεια για να κάνει αυτό που ήθελε. Το αλλάξαμε όταν συνεργαστήκαμε στον Ατρόμητο, αλλά είναι ένα κομμάτι που θέλει κι άλλη βελτίωση, ώστε να μπορεί να παίξει σε top επίπεδο. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι τεμπελιάζει στην προπόνηση, απλά είναι θέμα παρακίνησης. Το πιο σημαντικό είναι η εμπιστοσύνη. Όταν το δείχνουμε σε κάποιον παίκτη, σίγουρα στο μέλλον θα μας δικαιώσει».

-την καθιέρωση του στον Ολυμπιακό: «Έχει καταφέρει να κερδίσει τον προπονητή και τους συμπαίκτες του και στο μέλλον θα κάνει ακόμη καλύτερα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Με όσους συνεργάστηκα ως παίκτης, αλλά και ως προπονητής, θεωρώ ότι το μεγαλύτερο ταλέντο και ο πιο ποιοτικός επιθετικός είναι ο Μήτρογλου.