Τσόρι: «Πρέπει να σεβόμαστε κάθε αντίπαλο»

tsori-ntomingkez

Διαβάστε όσα είπε ο Αλεχάντρο «Τσόρι» Ντομίνγκεζ στην κάμερα της Nova:

Δεν ξέρω αν συμφωνείς, αλλά στον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν, ο Ολυμπιακός έπαιξε για 45 λεπτά εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Ασχέτως του τελικού αποτελέσματος, αυτή η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, σας γεμίζει με αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια;

«Ναι, αν και δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας, αλλά και στους εαυτούς μας, πιστεύω πως κάναμε ένα πάρα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο στο οποίο ίσως θα έπρεπε και να είχαμε προηγηθεί. Παίξαμε αρκετά καλά. Δυστυχώς, όμως, στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πράγματα και κάποια λάθη που μπορούν να σου στερήσουν τη νίκη».

Αυτά τα λάθη που στέρησαν απ’ τον Ολυμπιακό τη νίκη, που τα αποδίδεις; Πως τα εξηγείς;

«Οι λεπτομέρειες του ποδοσφαίρου. Το γεγονός πως είχαμε την ατυχία να δεχθούμε γκολ από στημένες φάσεις, από κόρνερ, αυτό έδωσε πλεονέκτημα στην αντίπαλη ομάδα. Όπως το έχουμε αποκτήσει εμείς στο ελληνικό πρωτάθλημα, καταφέρνοντας να πετύχουμε γκολ με αυτόν τον τρόπο. Αυτά τα λάθη μας αποδεικνύουν ότι εμείς θα πρέπει να παραμένουμε συγκεντρωμένοι για 90 λεπτά, να είμαστε πολύ προσεκτικοί και ιδιαίτερα όταν αντιμετωπίζουμε ομάδες τόσο καλές, αυτού του επιπέδου και σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση».

Πόσο δύσκολα είναι τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος που διεξάγονται μετά από ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, στις οποίες οι παίκτες έχετε ξοδέψει πολύ ενέργεια, όπως ήταν το ματς με την Παρί;

«Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για να παίζουμε σε όλα τα παιχνίδια, όσο συχνά και αν είναι αυτά και να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Παρόλο που είμαστε πάρα πολύ κουρασμένοι και έχουμε ξοδέψει πολλές δυνάμεις και ενέργεια στο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ, είμαστε προετοιμασμένοι για να παίξουμε το ματς του πρωταθλήματος. Εξάλλου, γνωρίζουμε ότι στο πρωτάθλημα είναι αυτό που μας δίνει τη δυνατότητα να παίζουμε σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Και είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε σελίδα. Παρόλο που δυστυχώς δεν καταφέραμε να κερδίσουμε την Παρί Σεν Ζερμέν. Θα αλλάξουμε σελίδα για το επόμενο ματς του πρωταθλήματος».

Ο επόμενος αντίπαλός σας, ο Παναιτωλικός, τη μοναδική νίκη την έχει σημειώσει επί του ΠΑΟΚ, όταν τον υποδέχθηκε μετά από ευρωπαϊκό παιχνίδι. Αυτό το πάθημα του ΠΑΟΚ, είναι ίσως ένα μάθημα για εσάς ενόψει του αγώνα στο Αγρίνιο;

«Εμείς πρέπει να σεβόμαστε οποιονδήποτε αντίπαλο και να είμαστε προετοιμασμένοι και συγκεντρωμένοι για όλα τα παιχνίδια, έως τη στιγμή που θα αρχίσει να κυλάει η μπάλα στο γήπεδο. Είμαστε μία πολύ μεγάλη ομάδα και αυτό μας υποχρεώνει παντού να παίζουμε καλά και να κερδίζουμε. Όμως, εμείς πρέπει να πηγαίνουμε σε όλα τα παιχνίδια με σοβαρότητα και να προσπαθούμε να έχουμε πάντα την καλύτερη δυνατή απόδοση για να νικήσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο».

Κλείνοντας, μετά από τέσσερις αγωνιστικές, τι εικόνα έχεις σχηματίσει για το ελληνικό πρωτάθλημα.

«Πιστεύω πως είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Σε όλα τα παιχνίδια μπορεί να παρατηρηθούν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση. Εμείς, είμαστε μία μεγάλη ομάδα. Πρέπει να προσπαθούμε να είμαστε πάντα καλοί. Να είμαστε ότι σε ένα παιχνίδι μπορεί να συμβούν πολλά. Μου αρέσει το ελληνικό πρωτάθλημα. Το γεγονός πως είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίζουμε παντού, μας δημιουργεί πίεση. Αλλά είναι μία όμορφη πίεση γιατί μας κάνει πάντα να προσπαθούμε».