«Τεράστιος σύλλογος ο Ολυμπιακός»

thumbnail (2)

Ο Βλάντιμιρ Βάις μίλησε στην “Real News” και τόνισε ότι βρίσκεται σε έναν τεράστιο σύλλογο και δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να φύγει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βάις στην “Real News”: 

Έκανες προετοιμασία με την Μάντσεστερ Σίτι. Πως σου φάνηκε η προετοιμασία με τον Ολυμπιακό;

«Όλα έγιναν πολύ επαγγελματικά. Μερικά αποτελέσματα δεν ήταν τα καλύτερα, αλλά είναι συνηθισμένο. Κάναμε πολύ τρέξιμο. Είναι προτιμότερο να μην είσαι καλός στην προετοιμασία, παρά στα επίσημα. Σχεδόν σε όλο το ματς με την Άντερλεχτ, ήμασταν καλοί. Είναι λογικό να θέλουμε μερικές εβδομάδες να μάθουμε ο ένας τον άλλον. Και με την Βαλένθια ήμασταν καλοί για ένα διάστημα. Θα είμαστε έτοιμοι για τα επίσημα ματς. Όπως πάντα, οι προσδοκίες στον Ολυμπιακό είναι υψηλές. Θέλουμε το νταμπλ και καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Πως αισθάνεσαι που θα δίνεις ασίστ σ’ έναν παίκτη όπως ο Σαβιόλα;

«Όλοι είναι ενθουσιασμένοι που ήρθε. Είναι σπουδαίος παίκτης. Είμαστε όμως πολύ καλή ομάδα και είμαστε όλοι στο ίδιο επίπεδο. Ο Χαβιέ είναι σπουδαίος επαγγελματίας. Είναι πολύ καλός χαρακτήρας. Είναι φανταστικός παίκτης, με εμπειρία. Είναι κάτι το ξεχωριστό να παίζω με παίκτες σαν κι αυτόν. Θα έχουμε άψογη συνεργασία στο γήπεδο. Το θέμα, βέβαια, είναι πάντα να κερδίζει η ομάδα. Δεν υπάρχει κακός παίκτης στην ομάδα. Όλοι έχουν ταλέντο. Και οι μικροί σε ηλικία. Με εξέπληξαν ευχάριστα. Επίσης, αισθάνομαι ότι είμαστε οικογένεια».

Προτιμάς μια ασίστ ή ένα γκολ και να παίζεις αριστερά ή δεξιά;

«Δεν με νοιάζει, αλήθεια. Είναι ωραίο το συναίσθημα και στα δύο. Μου δίνει χαρά ακόμα και να αποσοβήσω το γκολ αποκρούοντας στην γραμμή σαν αμυντικός. Πάντα είναι το ίδιο για μένα. Θα είμαι χαρούμενος αν έχω 20 ασίστ και κανένα γκολ. Αρκεί να πάρουμε το πρωτάθλημα. Δεν θα είμαι χαρούμενος αν έχω 20 γκολ, 20 ασίστ και δεν κερδίσουμε τον τίτλο. Μπορώ να παίξω και στις δύο πλευρές. Μίλησα με τον προπονητή και μου είπε ότι μπορώ ν’ αλλάζω πτέρυγα στο παιχνίδι. Ίσως προτιμώ λίγο περισσότερο να παίζω αριστερά».

Υπέγραψες τριετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, κάνεις μακροπρόθεσμα όνειρα;

«Είμαι αφοσιωμένος στην ομάδα μου. Δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο. Η οικογένεια μου είναι εντάξει. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να φύγω σ’ έναν χρόνο, μπορεί να μη φύγω ποτέ. Γιατί να φύγω; Αν είμαι ευχαριστημένος εγώ και η οικογένειά μου, γιατί να φύγω; Ο Ολυμπιακός είναι ένας τεράστιος σύλλογος. Θέλω να κερδίζω τίτλους και ο Ολυμπιακός θα μου το προσφέρει αυτό το όνειρο. Όταν ήμουν μικρός, υποσχέθηκα στον πατέρα μου να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έπαιξα με την Ρέιντζερς, θα το κάνω και με τον Ολυμπιακό. Και σε Μουντιάλ έπαιξα. Ακόμα ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε ήταν να παίξω σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός»