«Σπουδαίος ο κόσμος μας»

ÅÍÔÉÍÃÊÁ ËÁÌÐÑÏÐÏÕËÏÓ  ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÏÖÇ NDINGA LABROPOULOS OLYMPIAKOS - OFI (SUPERLEAGUE 2013-2014)

Ο μέσος των Πειραιωτών απάντησε σε ερωτήσεις που του έκανε το κοινό και τόνισε ότι η δύναμη του Ολυμπιακού είναι ο κόσμος του, με αυτό που έχει συναντήσει από τους φιλάθλους της ομάδας να είναι σπουδαίο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Εντινγκά, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού:

Ποιος είναι ο προσωπικός και ποιος ο ομαδικός σας στόχος;
«Προσωπικά θέλω να παίξω περισσότερα παιχνίδια. Να πάρω ακόμη περισσότερες συμμετοχές στον Ολυμπιακό και να ανεβάσω ακόμη περισσότερο το επίπεδό μου. Πάνω από όλα θέλω να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει τίτλους και να προχωρήσει μακριά στο Champions League. Αυτοί είναι και οι στόχοι της ομάδας μου, οπότε είναι σημαντικό το να ταυτίζονται με τους προσωπικούς μου. Θέλουμε ως ομάδα να κατακτήσουμε Πρωτάθλημα και Κύπελλο και να περάσουμε τουλάχιστον στους «16» του Champions League. Αυτοί είναι πάντα και οι δικοί μου στόχοι».

Αν ο Ολυμπιακός προκριθεί στους 16 του Champions League, πιστεύεις ότι μπορεί να αντιμετωπίσει στα ίσια τους αντιπάλους του;
«Έχουμε ήδη δει τον Ολυμπιακό να κάνει καλά ματς απέναντι σε σημαντικές ομάδες. Μπορούμε να κάνουμε καλά παιχνίδια, ανεξαρτήτως του αντιπάλου. Δεν παίζουμε μόνοι μας, όμως. Πάντα υπάρχει αντίπαλος απέναντι, ο οποίος μπορεί να βρεθεί σε ακόμη καλύτερη μέρα από ότι εμείς. Σημαντικό για εμάς είναι πρώτα να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περάσουμε στους «16» και από εκεί και πέρα να δούμε τον αντίπαλό μας και πως θα τον αντιμετωπίσουμε. Θα είναι καλό και για εμάς και για την ομάδα να παίξουμε απέναντι σε μία πολύ μεγάλη ομάδα. Θα κερδίσουμε εμπειρία και θα μπορέσουμε να δείξουμε την αξία μας».

Επόμενος αγώνας με τον ΠΑΟΚ στην έδρα σας. Πως βλέπεις τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και που πιστεύεις ότι θα κριθεί;
«Πιστεύω ότι θα είναι ένα καλό ματς. Ο ΠΑΟΚ είναι μία καλή ομάδα. Είμαι μία ομάδα που παίζει επίσης στην Ευρώπη, όπως παίζουμε και εμείς. Εμείς έχουμε ιδιαίτερη ποιότητα και θέλουμε να κάνουμε και κόντρα στον ΠΑΟΚ ένα πολύ καλό παιχνίδι. Νομίζω ότι θα είναι μία ενδιαφέρουσα αναμέτρηση και θέλω να πιστεύω ότι θα δώσουμε χαρά στον κόσμο μας και θα το ευχαριστηθεί. Όσον αφορά το που θα κριθεί, σε τέτοια σημαντικά παιχνίδια η νίκη από οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα απέχει ελάχιστα. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά».

Υπάρχει κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Super League και Champions League;
«Πράγματι υπάρχει κόπωση. Προσπαθούμε, όμως, και τα καταφέρνουμε, να διατηρούμε την ενέργειά μας σε υψηλά επίπεδα, παρά τα πολλά και συνεχόμενα ματς. Δεν είναι δικαιολογία. Αν η ομάδα θέλει να πετύχει, χρειάζεται να γίνουν και θυσίες και μέσα σε αυτές είναι και το να παίξουμε πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και να αντεπεξέλθουμε σε δύσκολες συνθήκες, συνεχόμενων αγώνων. Οφείλουμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και σε καλή κατάσταση, ολοκληρώνοντας το ματς με τον ΠΑΟΚ θετικά, πριν από τη διακοπή του Πρωταθλήματος για τις εθνικές ομάδες».

Θεωρείς ότι το στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» είναι από τα πιο καυτά γήπεδα στην Ευρώπη;
«Έχω δει αρκετά στάδια, κάποια «καυτά» και εκείνο του Ολυμπιακού συγκαταλέγεται ανάμεσά τους. Είναι μία «καυτή» έδρα, με σπουδαίους φιλάθλους!»

Ποιο ήταν το όνομα της πρώτης ακαδημίας που αγωνίστηκες και τι θυμάσαι από εκείνη την περίοδο;
«Η πρώτη ακαδημία στην οποία έπαιξα στην Ευρώπη ήταν εκείνη της Οσέρ. Και η ακαδημία στην οποία ήμουν πίσω στην πατρίδα μου ήταν το Εθνικό Κέντρο Ακαδημιών του Κονγκό (CNFF)».

Πίστευες ότι θα ασχοληθείς επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο ή προέκυψε στην πορεία;
«Αρχικά για εμένα το ποδόσφαιρο ήταν παιχνίδι με τους φίλους μου. Όταν είχα ξεκινήσει δεν το σκεφτόμουν αλλιώς. Αυτό ήταν για εμένα. Σιγά-σιγά άρχισα να δουλεύω διαφορετικά και να βλέπω την εξέλιξη που έπαιρνε όλο αυτό για εμένα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να προχωρήσω και να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής».

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του Ολυμπιακού;
«Το μήνυμα είναι απλό: Θέλουμε να είναι διαρκώς δίπλα μας, όπως το κάνουν σε κάθε ματς. Είναι η δύναμή μας και το στήριγμά μας και νιώθω και εγώ, όπως και όλοι οι συμπαίκτες μου, ακόμη καλύτεροι, όταν τους έχουμε κοντά μας. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα και χρειάζεται όλη τους η ενέργεια, να φτάνει μέσα στο γήπεδο! Τους ευχαριστώ που μας αγαπούν τόσο πολύ!»

Εκτός από το ποδόσφαιρο ποιο άλλο άθλημα παρακολουθείς και γιατί;
«Μου αρέσει ιδιαίτερα ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Η Φόρμουλα 1 και τα Moto GP. Έχουν ένταση και χρειάζεται μεγάλη ικανότητα και συγκέντρωση για να οδηγείς σε αυτούς τους ρυθμούς. Είναι φανταστικό!»

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την ζωή στην Ελλάδα;
«Είναι πολύ όμορφες. Η Ελλάδα είναι μία όμορφη χώρα, η οποία όμως βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Μακάρι να πράγματα να πάνε καλά σε όλους, με την κρίση. Ο κόσμος δεν αξίζει να δυσκολεύεται τόσο πολύ και οι Έλληνες είναι ένας πολύ ζεστός, φιλόξενος και χαμογελαστός λαός. Μου αρέσει η Ελλάδα πάρα πολύ!»