Πιάνει λιμάνι ο Πελέ!

pele_ergotelis

«Κοκκινίζει» ο Βίτορ Ούγκο Γκόμες Πάσος, γνωστός με το προσωνύμιο Πελέ. Στο περιθώριο του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Εργοτέλη, στελέχη των δύο συλλόγων είχαν ήταν ευκαιρία να συζητήσουν για το ενδεχόμενο μετακίνησης του 26χρονου Πορτογάλου κεντρικού μέσου στους «ερυθρόλευκους» και πληροφορίες ανέφεραν πως είναι θέμα χρόνου να κλείσει ο παίκτης (αν δεν έκλεισε ήδη…) στους Πειραιώτες.

Ο Πελέ, αν και είχε μείνει εκτός αποστολής αφού ήταν τιμωρημένος, ήταν την Κυριακή το βράδυ στο γήπεδο «Καραϊσκάκης» και, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη στη σουίτα του τελευταίου. Ο Πορτογάλος γνώρισε επίσης τον Μίτσελ με τον οποίο συνομίλησαν για λίγη ώρα έξω από τα αποδυτήρια μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Πληροφορίες από το Ηράκλειο ανέφεραν πως η διοίκηση του Εργοτέλη απέρριψε τις τελευταίες ημέρες προσφορά του ΠΑΟΚ, επιμένοντας στις αρχικές της απαιτήσεις για την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή ύψους 500.000 ευρώ.

Ο Πελέ γεννήθηκε στην ίδια πόλη με τον Μασάντο, το Πόρτο και φόρεσε και εκείνος τη φανέλα των «δράκων». Αγωνίζεται τόσο ως κεντρικός χαφ όσο και ως αμυντικός μέσος.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στα τμήματα υποδομής της Μποαβίστα και σε ηλικία 15 ετών πήγε στη Σαλγκέιρος. Στα 18 του μετακόμισε στη Λισαβόνα για λογαριασμό της Μπενφίκα, παίζοντας την ομάδα Under 19 και ένα χρόνο αργότερα φόρεσε τη φανέλα της Γκιμαράες.

Το καλοκαίρι του 2007, λίγο πριν κλείσει τα 20 του χρόνια, πήρε μεταγραφή στην Ίντερ (οι Μιλανέζοι έδωσαν 1,5 εκατομμύριο ευρώ), η οποία είχε στα χαφ παίκτες παγκόσμιου βεληνεκούς όπως ο Πατρίκ Βιεϊρά, ο Εστεμπάν Καμπιάσο, ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς, ο Μανίς και ο Ντακούρ. Τον Αύγουστο του 2008 επέστρεψε στην πατρίδα του και την Πόρτο, καθώς συμπεριλήφθηκε στα έμψυχα ανταλλάγματα για τη μεταγραφή του Κουαρέσμα στους «νερατζούρι». Κοστολογήθηκε 6 εκατ. ευρώ, αλλά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν του έδωσε πολλές ευκαιρίες και τον Ιανουάριο οι «δράκοι» τον παραχώρησαν δανεικό στην Πόρτσμουθ.

Η Πόρτο το Ιούλιο του 2009 παραχώρησε τον Πελέ με τη μορφή δανεισμού στη Βαγιαδολίδ και το 2010 ο Πορτογάλος μετακόμισε στην Τουρκία υπογράφοντας συμβόλαιο με την Εσκισεχιρσπορ. Τον περασμένο Αύγουστο συμφώνησε με τον Εργοτέλη, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα “transfermarkt.de”, η Πόρτο εμφανίζεται να διατηρεί το 30% των δικαιωμάτων του.

Πηγή:contra.gr