Ο Μήτρογλου στ’ αστέρια…

Fotorasteria

Η ισπανική ιστοσελίδα “Superdeporte” επέλεξε 32 παίκτες, έναν από κάθε χώρα, οι οποίοι αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στα γήπεδα της Βραζιλίας στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον Κώστα Μήτρογλου να είναι ανάμεσά τους. Ο Τζόελ Κάμπελ του Ολυμπιακού επελέγη για την Κόστα Ρίκα.

Η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση είναι προ των πυλών, αφού η χώρα στην οποία η λατρεία για το ποδόσφαιρο ξεπερνά τα συνήθη όρια υποδέχεται τους 32 φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Απουσίες θα υπάρχουν, με αστέρες όπως οι Ιμπραΐμοβιτς, Λεβαντόφσκι και Μπέιλ να μην βρίσκονται εκεί, αλλά με πολλούς άλλους σπουδαίους ποδοσφαιριστές να υπόσχονται θέαμα και πολλές συγκινήσεις.

Οι Ισπανοί θεωρούν ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει πολλές ελλείψεις, οι οποίες όμως καλύπτονται από τη φρεσκάδα και το πάθος των παικτών μας. Σε μια χώρα που δεν έχει εξελίξει το ποδόσφαιρό της τα τελευταία χρόνια, όπως θεωρούν, “Ομάδα που καλύπτει με ζωντάνια και ενθουσιασμό τις τεχνικές ελλείψεις ενός ποδοσφαίρου που δεν έχει εξελιχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Ο Μήτρογλου, φορ του Ολυμπιακού, είναι η σημαντικότερη έκφραση της ελληνικής επίθεσης μαζί με τους βετεράνους Σαμαρά και Καραγκούνη”.

Όσον αφορά στην Κόστα Ρίκα αναφέρουν ότι η πρόκριση στους 16 του τουρνουά θα ήταν μια τεράστια επιτυχία, μετά και την αποτυχία τους να προκριθούν στα τελικά της Νοτίου Αφρικής το 2010, με τον έτερο επιθετικό των “ερυθρολεύκων” να αποτελεί τον βασικό τους μοχλό. “Μετά την αποτυχία τους να προκριθούν στη Νότια Αφρική, οι “τίκος” επιστρέφουν σε ένα Μουντιάλ. Το να περάσουν τον όμιλο θα ήταν μια μεγάλη επιτυχία και για να το πετύχουν, εμπιστεύονται τον Κάμπελ, επιθετικό της Άρσεναλ, ο οποίος παίζει δανεικός στον Ολυμπιακό και στο παρελθόν είχε περάσει από την Μπέτις. Ο Κάμπελ ξεχωρίζει στο ένας εναντίον ενός και προσφέρει δουλειά και καλή τελική προσπάθεια, σε μια Εθνική χωρίς μεγάλα ονόματα”.

 

Σύμφωνα με τον ισπανικό ιστότοπο οι κορυφαίοι από κάθε χώρα είναι:

ΙΣΠΑΝΙΑ: Αντρές Ινιέστα

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Νεϊμάρ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Μεσούτ Εζίλ

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Λιονέλ Μέσι

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Ρανταμέλ Φαλκάο

ΒΕΛΓΙΟ: Εντέν Αζάρ

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Λουίς Σουάρες

ΕΛΒΕΤΙΑ: Τσερντάν Σακίρι

ΗΠΑ: Λάντον Ντόνοβαν

ΜΕΞΙΚΟ: Χαβιέρ Ερνάντες

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Τζόελ Κάμπελ

ΟΝΔΟΥΡΑ: Μέινορ Φιγκερόα

ΙΑΠΩΝΙΑ: Σίνζι Καγκάβα

ΙΡΑΝ: Μασούντ

ΚΟΡΕΑ: Γι Ντονγκ Γουόν

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Τιμ Κέιχιλ

ΧΙΛΗ: Αλέξις Σάντσες

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Αντόνιο Βαλέντσια

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Ντιντιέ Ντρογκμπά

ΓΚΑΝΑ: Σούλεϊ Μουντάρι

ΑΛΓΕΡΙΑ: Σοφιάν Φεγκούλι

ΝΙΓΗΡΙΑ: Τζον Όμπι Μίκελ

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Σαμουέλ Ετό

ΓΑΛΛΙΑ; Φρανκ Ριμπερί

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Άριεν Ρόμπεν

ΙΤΑΛΙΑ: Αντρέα Πίρλο

ΑΓΓΛΙΑ: Γουέιν Ρούνεϊ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Κριστιάνο Ρονάλντο

ΕΛΛΑΔΑ: Κώστας Μήτρογλου

ΒΟΣΝΙΑ: Έντιν Τζέκο

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λούκα Μόντριτς

ΡΩΣΙΑ: Άλαν Τζαγκόεφ

Πηγή:sport24.gr