Μανιάτης: “Το σύγχρονο ποδόσφαιρο έχει απαιτήσεις”

maniatis

Ο Γιάννης Μανιάτης μίλησε για πόσο σημαντικό είναι να έχει ματς στα πόδια του, το ενδεχόμενο να πάει στα μπαράζ η Ελλάδα και το ματς του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα.

“Προσπαθώ να προστατεύσω τους συμπαίκτες μου. Όταν βλέπω ότι κάποιοι πάνε να ξεφύγουν και να έχουν νεύρα στο παιχνίδι. Αυτό συμβαίνει, ποδόσφαιρο παίζουμε. Είναι πολύ δύσκολο. Είναι αναλόγως η στιγμή. Σήμερα έτυχε να είμαι εγώ ήρεμος.

Αλλά λόγω της αρχηγίας προσπαθώ να προστατεύσω τα παιδιά και να μπαίνω μπροστά και να μην τσακώνονται και να μένει όλη η ομάδα με «καθαρό» μυαλό, γιατί αν δεν το έχεις δεν μπορείς να παίξεις και να αποδώσεις. Οι Σλοβάκοι είχαν σε όλο το παιχνίδι νεύρα και αυτό ίσως να είναι καλό για μας”, είπε αρχικά ο άσος του Ολυμπιακού.

Για το γεγονός πως παίζει συνεχόμενα παιχνίδια, είπε: “Να έχεις ρυθμό είναι το παν στο ποδόσφαιρο. Είναι σημαντικό να αγωνίζεσαι στα περισσότερα γιατί έτσι δεν βγαίνει η κούραση. Δεν δουλεύεις πολύ στις προπονήσεις, όταν παίζεις συνεχόμενα παιχνίδια, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ξεκουράζεσαι και να προετοιμάζεσαι. Πρέπει να ξεκουράζεσαι. Άνθρωποι είμαστε δεν είμαστε μηχανές. Στο ποδόσφαιρο πλέον ο ποδοσφαιριστής αντέχει 90 λεπτά και 3 φορές στην εβδομάδα”.

Για το ενδεχόμενο να πάει η Ελλάδα σε μπαράζ, δήλωσε: Το σύγχρονο ποδόσφαιρο αυτό απαιτεί. Να έχουμε το σώμα μας έτοιμο. Θα χρειαστούν κάποια ματς να ξεκουραστούμε γιατί δεν είμαστε μηχανές και χρειάζεται το σώμα μας κάποια παιχνίδια να ξεκουράζεται. Ευτυχώς φέτος στον Ολυμπιακό έχουμε πολλές επιλογές και γίνεται ροτέισον“.

Για το που του αρέσει να παίζει, δήλωσε: Εγώ προτιμώ στο κέντρο να παίζω, αλλά όταν η ομάδα χρειάζεται και δεν έχει άλλες λύσεις θα παίξω όπου μου ζητηθεί. Είμαι χρόνια στην ομάδα, πρέπει να το σεβαστώ και το σέβομαι, αν και δεν μου αρέσει (γέλια). Τον πρώτο λόγο τον έχει η ομάδα. Η θέση που μου αρέσει, μετά την εποχή Βαλβέρδε είναι το κέντρο. Στην Άντερλεχτ έπαιξα στο δεξί άκρο, έδωσα το καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα. Κερδίσαμε και είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν έχει σημασία που έπαιξα. Το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα“.

Για το ματς με την Μπενφίκα, είπε: Θέλουμε μετά τη μεγάλη νίκη με την Άντερλεχτ ένα θετικό αποτέλεσμα και με την Μπενφίκα. Είναι πολύ δύσκολο γιατί έχει καλή ομάδα και δεν υπάρχει εύκολο ματς. Θετικό αποτέλεσμα είναι και η ισοπαλία γιατί μετά θα έχουμε δύο εντός έδρας ματς. Από εκεί και πέρα, εμείς σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Έχουμε πολύ επιθετική ομάδα. Θα βοηθήσει και εμάς το γήπεδο. Στην Άντερλεχτ δεν παίξαμε πολύ καλά δεν ήμασταν καλοί“.

Για το Champions League και το ματς με την Παρί, τόνισε: Εννοείται δεν το συζητάμε αυτό. Θέλαμε τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι. Εμείς αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Θα πάμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε και μπορούμε. Η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές. Το θέλω πάρα πολύ και εγώ και οι συμπαίκτες μου και νομίζω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε“.