Μίτσελ: “Κίνητρο για μας το δύσκολο πρόγραμμα”

michel (2)

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Μίτσελ μίλησε στην κάμερα της NOVA για τον αγώνα με τον Πλατανιά και το δύσκολο αγωνιστικό πρόγραμμα που περιμένει τους “ερυθρόλευκους”.

Κύριε Μίτσελ, η διακοπή του πρωταθλήματος δεν είναι ευκαιρία για ανασύνταξη δυνάμεων στην ομάδα σας, αφού αρκετοί ποδοσφαιριστές σας έχουν υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες. Μάθατε να ζείτε με τόσες απουσίες της περίοδο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου;

Υπάρχει το άσχημο μέρος, διότι δεν μπορούμε να δουλέψουμε με τους παίκτες μας και να βάλουμε σε μία σειρά τη δουλειά που θέλουμε να κάνουμε. Υπάρχει και το καλό μέρος. Το γεγονός πως πολλοί ποδοσφαιριστές μας παίζουν με τις Εθνικές τους, σημαίνει πολύ καλά πράγματα για τον σύλλογο μας, για τους παίκτες μας. Είναι κάτι που μας αρέσει“.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να δώσει επτά αγώνες σε διάστημα 23 ημερών αρχής γενομένης απ’ το σαββατιάτικο ματς με τον Πλατανιά στα Χανιά. Πόσο σας προβληματίζει το βεβαρημένο πρόγραμμα που ακολουθεί, το οποίο περιλαμβάνει και δύο ντέρμπι της Σούπερ Λίγκας;

Όλα κινούνται σε φυσιολογικά πλαίσια. Το περιμέναμε απ’ την αρχή της χρονιάς. Όχι μόνο το γεγονός πως έχουμε να παίξουμε δύο ντέρμπι, αλλά και δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια. Έχουμε να παίξουμε ένα παιχνίδι όπως είναι αυτό του Σαββάτου, το οποίο κατά τη γνώμη μου δεν είναι εύκολο.

Γιατί ο Πλατανιάς είναι μία καλή ομάδα, παρόλο το γεγονός πως δεν έχει κερδίσει ακόμη. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον αγώνα με σοβαρότητα. Αυτό το πρόγραμμα είναι κάτι που περιμέναμε και το ξέραμε.

Το πρόγραμμα αυτό μας δίνει κίνητρο. Το γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές μας έχουν τόσες πολλές υποχρεώσεις, ενώ παίζουν και στις Εθνικές ομάδες, είναι κάτι το οποίο το βλέπουμε θετικά και μας αρέσει“.

Από το μέτωπο των τραυματιών, τι νεώτερα υπάρχουν; Θέλουμε να μας πείτε για την κατάσταση των Μασάντο, Μπονγκ, Χολέμπας, Σαλίνο και Μιγκέλ Τόρες.

Ο Μπονγκ δε θα προλάβει γιατί γύρισε με πρόβλημα τραυματισμού απ’ τις υποχρεώσεις με την Εθνική του. Οι υπόλοιποι ήδη ενσωματώνονται σιγά – σιγά με την ομάδα. Μπαίνουν σε ρυθμούς κανονικής προπόνησης. Και πιστεύουμε ότι όλοι θα πάρουν μέρος στα επόμενα επτά ματς“.

Ο Μασάντο προλαβαίνει το ματς με την Μπενφίκα;

Ο Πάουλο ξεκίνησε πριν από δύο ημέρες τις προπονήσεις μαζί μας. Εχει ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα. Δεν έχει χάσει πολλά πράγματα από πλευράς φυσικής κατάστασης. Και ελπίζουμε να τα πάει καλά. Θα δούμε. Ο μόνος που είναι σίγουρα εκτός αυτών των αγώνων, είμαι εγώ“.

Η εκκίνηση του υπερφορτωμένου προγράμματος γίνεται το Σάββατο στα Χανιά, στον αγώνα με τον Πλατανιά. Πρόκειται για μία ομάδα που σε επτά αγώνες μετράει πέντε ισοπαλίες και δύο νίκες. Τι εικόνα έχετε για την ομάδα της Κρήτης;

Κατά τη γνώμη μου είναι παράξενο που δεν έχει πάρει κάποια νίκη αυτή η ομάδα. Έχει αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, τον Πανθρακικό. Και είναι παράξενο που δεν έχει πάρει κάποια νίκη, γιατί είναι μία ομάδα που παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Αν πάμε εκεί με την μέγιστη συγκέντρωση δε θα έχουμε κάποιο πρόβλημα. Πρέπει να σεβαστούμε τον αντίπαλό μας.

Επίσης, έχει έναν προπονητή, ο οποίος σε οποιαδήποτε ομάδα και αν έχει δουλέψει, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Και δε χρειάζεται να πάμε πολύ μακριά. Αν κρίνουμε μόνο απ’ την περσινή χρονιά, θα δούμε ότι πήγε πολύ καλά. Και πιστεύουμε ότι το ίδιο θα κάνει και φέτος“.

Σκοπεύετε να ξεκουράσετε ή να προφυλάξετε κάποιους παίκτες σας ενόψει της αναμέτρησης με την Μπενφίκα; Αναφέρομαι κυρίως στην περίπτωση του Μήτρογλου.

Μου έκανες ακριβώς την ίδια ερώτηση πριν απ’ το παιχνίδι με την Αντερλεχτ. Και θα σου απαντήσω ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Για εμάς το σημαντικότερο παιχνίδι αυτή τη στιγμή και με τη μεγαλύτερη σημασία είναι αυτό κόντρα στον Πλατανιά. Και θα το αντιμετωπίσουμε με τη μεγαλύτερη σοβαρότητα“.

Σας προβληματίζει το πλήθος των δημοσιευμάτων προς το πρόσωπό του; Εννοώ, μήπως ελλοχεύει ο κίνδυνος αποπροσανατολισμού του ποδοσφαιριστή, ή θεωρείται πως το περιβάλλον του Ολυμπιακού είναι ικανό να τον προστατεύσει;

Με τον Μήτρογλου ασχολείται ο Τύπος πολύ τον τελευταίο καιρό. Από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής δεν του πάει και άσχημα αυτό. Ο ίδιος ο παίκτης ξέρει πολύ καλά ποια συμπεριφορά θα πρέπει να υιοθετήσει. Να παραμείνει συγκεντρωμένος στη δουλειά του και να κάνει τα πράγματα όπως τα κάνει τελευταία. Ή να επηρεαστεί απ’ τις φήμες, που σίγουρα δε θα του κάνει καλό. Ελπίζουμε να κάνει το πρώτο.

Αν μείνει συγκεντρωμένος, σίγουρα είναι ένας παίκτης αναντικατάστατος. Αν όμως χάσει τη συγκέντρωσή του, ο συναγωνισμός είναι πολύ μεγάλος  σε αυτήν την ομάδα και κανείς δεν έχει σίγουρη τη θέση του“.

Θα θέλατε να κάνετε και ένα σχόλιο για το ντεμπούτο του Σάμαρη στην Εθνική ανδρών; Διότι εσείς είστε ο προπονητής που τον καθιερώσατε στον Ολυμπιακό.

Θέλω να τον συγχαρώ για το ντεμπούτο του στην Εθνική και για την πολύ καλή, κατά τη γνώμη μου, απόδοση που είχε. Όμως, θέλω να διευκρινίσω πως δεν είμαι ο προπονητής που τον έβαλε να παίξει. Είναι ο ίδιος ο παίκτης ο οποίος τράβηξε την προσοχή των προπονητών. Επομένως, τα συγχαρητήρια τα αξίζει ο ίδιος ο παίκτης.

Είναι σίγουρο πως αν δείξει την εργατικότητα που έχει στη δική μας ομάδα και συνεχίσει να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο, είναι σίγουρο πως θα γίνει βασικός και στην Εθνική και γιατί όχι και στο Παγκόσμιο Κύπελλο“.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε μία περιοχή όπου είναι έντονο το «ερυθρόλευκο» στοιχείο. Πως ήταν η περσινή σας εμπειρία στα Χανιά, αναφορικά με τις εκδηλώσεις των φίλων του Ολυμπιακού;

Είναι πάρα πολύ όμορφες οι αναμνήσεις που έχω. Καταρχήν γιατί είχαμε πετύχει μία πολύ ωραία νίκη με 4-0. Όμως, το αποτέλεσμα δεν δείχνει πως ήταν εκείνο το παιχνίδι. Διότι είναι η αλήθεια πως δεν κερδίσαμε πολύ εύκολα. Ελπίζουμε να επαναληφθεί φέτος το σκορ. Όμως να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο κερδίσαμε. Γιατί εμείς θέλουμε να παίζουμε πολύ καλύτερα από ότι κάναμε πέρυσι. Και εκεί είναι το ιδανικό μέρος για να το κάνουμε.

Νιώθουμε μία πάρα πολύ μεγάλη ικανοποίηση όταν μπορούμε να παίζουμε σε τέτοια μέρη, απ’ την υποδοχή την οποία μας επιφυλάσσουν. Θέλουμε να έχουμε και έναν ωραίο αποχαιρετισμό από εκεί με μία μεγάλη νίκη. Και τα λουλούδια που μου είχαν δώσει πέρυσι, άρεσαν πάρα πολύ στη γυναίκα μου (γέλια)”.