Περέιρα: “Αναγκαστήκαμε να τρέχουμε”

Περέιρα: “Αναγκαστήκαμε να τρέχουμε”

Το ποδόσφαιρο είναι απλό: όταν δεν εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται, θα το κάνει ο αντίπαλος και θα… τρέχεις.

1230939

Αυτό, ουσιαστικά, τόνισε και ο Βίτορ Περέιρα στη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός σπατάλησε τις καλές στιγμές που δημιούργησε.

«Σε σχέση με τη διαφορά στην βαθμολογία δεν νομίζω ότι οφείλετε σε αυτό, σήμερα ήταν ένα παιχνίδι παράξενο κατά τη γνώμη μου, ήταν παράξενο γιατί ξεκινήσαμε έχοντας περισσότερη κατοχή της μπάλας σε έναν αγωνιστικό χώρο μικρότερο απ’ ότι έχουμε συνηθίσει. Παίξαμε απέναντι σε μια ομάδα που είναι πολύ καλά οργανωμένη, παίζει πολύ καλά άμυνα. Ενώ εμείς είχαμε την ευκαιρία να βάλουμε πρώτοι γκολ δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο.

Δεχτήκαμε τα γκολ του αντιπάλου στις ευκαιρίες που εκείνος είχε και τις εκμεταλλεύτηκε και από εκείνη τη στιγμή και μετά δώσαμε το δικαίωμα στον αντίπαλο να έχει μεγάλο έλεγχο του παιχνιδιού. Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε πολύ καλύτερα, καταφέραμε να οργανωθούμε ξανά. Καταφέραμε να πάρουμε τις θέσεις τις οποίες θέλαμε και να κάνουμε το παιχνίδι μας πιο δυναμικό.

Όμως παρόλο που καταφέραμε να αντιδράσουμε και να βάλουμε το γκολ που θέλαμε όταν ήμασταν έτοιμη να ισοφαρίσουμε στο σκορ δεχτήκαμε μια πολύ καλή αντεπίθεση από τον αντίπαλο και βρεθήκαμε και πάλι πίσω στο σκορ με δυο γκολ διαφορά.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πάντα εμείς να τρέχουμε πίσω από το σκορ. Όταν τρέχεις πίσω από το σκορ δίνεις στον αντίπαλο το δικαίωμα να οργανωθεί καλύτερα, να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού καλύτερα και για αυτό κατά τη γνώμη μου οδηγηθήκαμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Θα ήθελα να εξηγήσω λίγο ακόμα αυτό που συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο. Θέλαμε να ξεκινήσουμε πολύ πιο δυναμικά και αυτό σημαίνει πως θα έπρεπε να ρισκάρουμε. Αυτό κάναμε και για αυτό πετύχαμε και το γκολ. Αυτό όμως δίνει στον αντίπαλο να κλειστεί και να παίξει άμυνα, ο αντίπαλος ήταν καλός στην άμυνα, καλά οργανωμένος και επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Εμείς δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που είχαμε εκείνη τη στιγμή. Όταν λοιπόν μια ομάδα βγάζει μια πολύ καλή αντεπίθεση και βάζει ακόμη ένα γκολ τότε εσύ αναγκάζεσαι να τρέχεις πίσω από το σκορ και έτσι ήρθε το 3-1.

Από εκεί και πέρα αυτό που έχω να πω είναι πως αν προσπαθήσεις μέχρι εκεί να καταλάβεις τι συνέβη στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι δύσκολο γιατί δεν είναι ούτε ότι εμείς δεν είχαμε την δυναμική που θέλαμε, ούτε ότι μας έλειπε η ταχύτητα. Είναι ότι δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας, ότι αναγκαστήκαμε σε όλο το παιχνίδι να τρέχουμε πίσω από το σκορ κόντρα σε έναν αντίπαλο καλά οργανωμένο και επικίνδυνο στις αντεπιθέσεις.

Αυτό που θα πρέπει να κατανοήσουμε πολύ καλά είναι ότι όλα τα παιχνίδια αυτού του πρωταθλήματος και όσα απομένουν μέχρι το τέλος του που θέλουμε να κερδίσουμε είναι παιχνίδια δύσκολα. Είναι παιχνίδια που όλοι οι αντίπαλοι έχουν το κίνητρο τους, έχουν τους στόχους τους και κυνηγάνε βαθμούς.

Εμείς λοιπόν θα πρέπει να το σκεφτούμε πολύ καλά αυτό και στα παιχνίδια που απομένουν που θέλουμε να κερδίσουμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί, πιο αποτελεσματικοί και σε όλα τα παιχνίδια με την ίδια σοβαρότητα ώστε να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε γιατί τα παιχνίδια είναι δύσκολα επειδή και οι αντίπαλοι έχουν τους δικούς τους στόχους».

Για τους Τσάβες, Μανιά και Ίλιτς: «Σήμερα όλο το παιχνίδι ξεκίνησε και τελείωσε υπέρ του αντιπάλου μας. Όταν λοιπόν μια ομάδα σκοράρει πρώτη, όπως έκανε σήμερα ο αντίπαλος μας και βρίσκονται στην ομάδα παίκτες σαν και αυτούς που είναι γρήγοροι στις αντεπιθέσεις τους και επικίνδυνοι τότε πραγματικά δημιουργείται πρόβλημα.

Σήμερα εμείς αναγκαστήκαμε να παίξουμε σε ένα γήπεδο το οποίο δεν ευνοούσε την ταχύτητα από πλευράς μας, είχαμε προβλήματα, δεν ήμασταν η ομάδα που συνηθίζουμε να ήμαστε για διάφορους λόγους και έτσι ο αντίπαλος διαθέτοντας παίκτες ικανούς, δυνατούς και γρήγορους κατάφερε να μας δημιουργήσει προβλήματα.

Στη συνέχεια ήρθε το δεύτερο γκολ και ο αντίπαλος απέκτησε ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση και εμείς μείναμε πίσω και ο αντίπαλος κέρδισε δίκαια».