Ο Φερέρ είναι ο αντίπαλος του Ναδάλ

Ο 31χρονος Νταβίδ Φερέρ προκρίθηκε στον πρώτο Grand Slam τελικό της καριέρας του. Για τέταρτη φορά δύο Ισπανοί τενίστες θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο Ρολάν Γκαρός.

Όταν ακόμα υπήρχαν σπεσιαλίστες στο χώμα ήταν σύνηθες φαινόμενο να βλέπουμε δύο Ισπανούς ή δύο ισπανόφωνους στον τελικό. Να που θα ξαναδούμε και φέτος…

Μετά από πέντε αποτυχημένες προσπάθειες στα ημιτελικά των Grand Slams, ο Νταβίδ Φερέρ χτύπησε διάνα και προκρίθηκε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός. Στη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του. Στον ημιτελικό νίκησε εύκολα με 6-1, 7-6 (7-3), 6-2 τον ήρωα των Γάλλων, Τζο-Βίλφριντ Τσόνγκα.

Ο δεξιόχειρας από το Αλικάντε, Νο5 στον κόσμο, θα είναι ο αντίπαλος του Ράφα Ναδάλ στον τελικό της Κυριακής (9/6) στο Παρίσι στον πρώτο αμιγώς ισπανικό τελικό μετά το 2002, τον τέταρτο στην ιστορία του Ρολάν Γκαρός. Τότε ο πρώην αρχηγός της ισπανικής ομάδας του Davis Cup, Άλμπερτ Κόστα είχε νικήσει τον συντοπίτη του Φερέρ, Χουάν Κάρλος Φερέρο, τον νικητή του 2003.

Το γαλλικό κοινό δεν ανταμείφθηκε με το αποτέλεσμα που ήθελε. Φανερά νευρικός ο Τζο-Βίλφριντ Τσόνγκα βρισκόταν μακριά από το “Φιλίπ Σατριέ” και δεν κατάφερε να απειλήσει τον αντίπαλο του, ακόμα και όταν προηγήθηκε με 3-0 στο δεύτερο σετ.

Τριάντα χρόνια μετά το θρίαμβο του Γιανίκ Νοά στο Ρολάν Γκαρός η Γαλλία θα περιμένει κι άλλο τον πρώτο νικητή σε Grand Slam. Ο Τσόνγκα που έχει κάνει άλματα από τότε που συνεργάζεται με τον Ρότζερ Ρασίντ θα νιώθει πιο άνετα στο χορτάρι.

Σε ισπανικά χέρια θα παραμείνει ο τίτλος σε μια καθαρή περίπτωση Δαυίδ (το έχει και το όνομα ο Φερέρ) και Γολιάθ (Ναδάλ). Ο Φερέρ έχει νικήσει μόλις μια φορά τον Ναδάλ στο χώμα πίσω στο 2004! Οι τέσσερις νίκες του σε 23 αναμετρήσεις έχουν έρθει σε γήπεδα με σκληρή επιφάνεια. Οι δύο φιναλίστ συνδέονται με στενή φιλία.

 

Πηγή: Sport24.gr