Αυτοκράτορας της πισίνας!

203659

Για 18η συνεχόμενη χρονιά (!) ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης φτάνοντας τα 54 συνολικά και έδειξε ότι είναι ο «αυτοκράτορας» στις πισίνες.

Ο… θρόνος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης έχει εδώ και 18 χρόνια ένα χρώμα. Το κόκκινο. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε και φέτος στη Λαμία τον τίτλο και έτσι έφτασαν τους 54 συνολικά.

Και στις επιμέρους κατηγορίες σε άνδρες και γυναίκες οι Πειραιώτες επικράτησαν κατά πολύ, έχοντας πάρει ουσιαστικά τον τίτλο από τη δεύτερη ημέρα του πρωταθλήματος, όπου η διαφορά είχε ανοίξει αρκετά.

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρώτη θέση στους άνδρες με 222 βαθμούς, με δεύτερο τον Εθνικό Ο.Φ.Π.Φ. με 88 βαθμούς και τρίτο τον Α.Ο. Ωκεανός με 77 βαθμούς. Στις γυναίκες ο Ολυμπιακός ήταν πρώτος με 181 βαθμούς, με δεύτερο τον Α.Ο. Π. Φαλήρου με 98 βαθμούς και τρίτη την Ολυμπιάδα ’73 με 74 βαθμούς. Στη γενική βαθμολογία ο Ολυμπιακός συγκέντρωσε 403 βαθμούς, ο Α.Ο. Π. Φαλήρου είχε 140 βαθμούς και ο Εθνικός Ο.Φ.Π.Φ. 132 βαθμούς.

Η Μαριάννα Λυμπερτά και τη σημερινή ημέρα πήρε ακόμα μία νίκη στα 1500μ. ελεύθερο των γυναικών, φτάνοντας πλέον τις 35 συνολικά στον θεσμό.

Η διοίκηση του συλλόγου μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει: «Οι αριθμοί προκαλούν δέος. 54 πανελλήνια πρωταθλήματα. Τα τελευταία 18, συνεχόμενα. Τα ερυθρόλευκα δελφίνια πρόσθεσαν μία ακόμη κούπα στην τροπαιοθήκη μας ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο μία αγωνιστική χρονιά στη διάρκεια της οποίας οι αθλητές και οι αθλήτριες όλων των τμημάτων μας, χάρισαν αμέτρητες στιγμές υπερηφάνειας στους φιλάθλους μας. Συγχαρητήρια στους κολυμβητές μας, τις κολυμβήτριες μας, το τεχνικό επιτελείο και σε όλα τα στελέχη της ομάδας κολύμβησης για την κατάκτηση και του εφετινού πρωταθλήματος Ελλάδας και είμαστε σίγουροι ότι του χρόνου, θα φέρουν στον Πειραιά και το 55ο.

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.»

Πηγή:sport-fm.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0